Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Peter Velits

Pre Slovákov sa začne sezóna v Argentíne a v Austrálii

Pre Slovákov sa začne sezóna v Argentíne a v Austrálii

Pre slovenských profesionálnych cyklistov sa začína súťažná sezóna. Peter Velits z tímu Omega Pharma-QuickStep a Juraj Sagan z Cannondale sa od nedele predstavia na Tour Down Under v Austrálii, ktoré sú zaradené do seriálu World Tour, ich bratia a tímoví kolegovia Martin Velits a Peter Sagan zasa od pondelka na Tour de San Luis v Argentíne. Austrálske podujatie má špeciálny prológ v nedeľu a od utorka do nedele 27. januára šesť etáp, v Argentíne čaká na pelotón celkovo sedem pokračovaní.

Peter Velits začne rok v Austrálii na Tour Down Under

Peter Velits začne rok v Austrálii na Tour Down Under

Slovenský cyklista Peter Velits povedie tím Omega Pharma-Quick Step na pretekoch Tour Down Under v okolí austrálskeho Adelaide, ktoré sú prvým podujatím seriálu WorldTour v roku 2013. Už tradičné podujatie sa uskutoční od 20. do 27. januára. Peter Velits je v ideálnom cyklistickom veku a rok 2013 by mohol byť jeho najlepším v kariére. Okrem dvadsaťsedemročného Slováka budú v tíme Omega Pharma - Quick Step na austrálskych cestách súťažiť aj Gert Steegmans, Bert Grabsch, František Raboň, Jerome Pineau, Andy Fenn a Serge Pauwels.

Cavendish či Martin prídu upevňovať vzťahy na Slovensko

Cavendish či Martin prídu upevňovať vzťahy na Slovensko

Cyklisti tímu Omega Pharma - QuickStep na čele s hviezdnym Markom Cavendishom či úradujúcim majstrom sveta v časovke Tonym Martinom pricestujú na Slovensko, kde v priestoroch vojenského výcvikového strediska Lešť absolvujú úvodné sústredenie pred novou sezónou. Od pondelka 26. novembra bude profesionálne družstvo ProTour, ktorého súčasťou sú aj Slováci Peter a Martin Velitsovci, na strednom Slovensku tri dni predovšetkým upevňovať vzťahy a posilňovať tímového ducha prostredníctvom rôznych aktivít v neznámom teréne. Doteraz podobnú akciu pod Tatrami neabsolvoval žiaden z tímov.

Tím Velitsovcov prišiel o jedného z hlavných sponzorov

Tím Velitsovcov prišiel o jedného z hlavných sponzorov

Cyklistický tím Omega Pharma-QuickStep, za ktorý jazdia aj slovenské dvojičky Peter a Martin Velitsovci, prišiel o jedného z hlavných sponzorov. Kuvajtská petrolejová spoločnosť Q8 sa rozhodla ukončiť svoju podporu cyklistiky cez značku QuickStep. Podľa belgického denníka Sporza nemá tento rok nič spoločné s posledným škandálom okolo dopingu Lancea Armstronga.
Zlato pre Belgičana Gilberta, P. Sagan na 14. mieste

Zlato pre Belgičana Gilberta, P. Sagan na 14. mieste

Majstrom sveta v cestnej cyklistike sa v individuálnej súťaži mužov stal v Holandsku Philippe Gilbert z Belgicka. Striebro si vyjazdil Nór Edvald Boasson Hagen, bronz putuje do Španielska zásluhou Alejandra Valverdeho. Gilbert sa necelé dva kilometre pred cieľom rozhodol pre samostatný únik, ktorý sa mu podarilo doviesť až do víťazného konca. Až do samotného záveru sa ne popredných pozíciách pohyboval aj Slovák Peter Sagan, ktorý napokon prišiel do cieľa 267 km dlhých pretekov na 14. mieste z päťsekundovým odstupom na víťaza. Štart nedeľňajších pretekov bol v Maastrichte, cieľ vo Valkenburgu. Peter Velits, Martin Velits, Juraj Sagan a Maroš Kováč preteky nedokončili.

Peter Velits sa nepasuje do pozície lídra

Peter Velits sa nepasuje do pozície lídra

(od vyslaného redaktora Petra Pašutha) - Slovenský reprezentant v cyklistike Peter Velits sa necíti pred štartom nedeľňajších pretekov s hromadným štartom na 267 km na majstrovstvách sveta v okolí holandského Valkenburgu ako jeden z ašpirantov na popredné umiestnenie. Pred svetovým šampionátom v provincii Limburg sa špeciálne pripravoval najmä na časovky. V prvej - tímovej - sa stal s kolegami z Omega Pharma-QuickStep majstrom sveta, v druhej - jednotlivcov - zažil sklamanie a skončil na 34. mieste.

T. Martin víťazom časovky, M. Jurčo 30., P. Velits 34.

T. Martin víťazom časovky, M. Jurčo 30., P. Velits 34.

Nemec Tony Martin obhájil v holandskej provincii Limburg titul majstra sveta v cyklistickej časovke. Na 45,7 km dlhej trati medzi Heerlenom a Valkenburgom dosiahol čas 58:38,76 min. S náskokom 5 sekúnd zdolal Američana Taylora Phinneyho, tretiu priečku obsadil Bielorus Vasil Kirijenka, ktorý zaostal o 1:44 min. Časovka vyšla zo slovenských zástupcov lepšie Matejovi Jurčovi, ktorý skončil na 30. mieste s takmer štvorminútovým mankom na víťaza. Nedarilo sa čerstvému majstrovi sveta v časovke družstiev Petrovi Velitsovi. Tímový kolega Martina z Omega Pharma-QuickStep obsadil až 34. post (+4:07,06 min).
Bez prvého titulu by P. Velits súčasný možno nemal

Bez prvého titulu by P. Velits súčasný možno nemal

Cyklista Peter Velits sa druhýkrát v kariére stal majstrom sveta, k titulu z pretekov s hromadným štartom jazdcov do 23 rokov zo Stuttgartu 2007 pridal v nedeľu s kolegami z Omega Pharma-QuickStep druhý v časovke družstiev.
P. Velits s OPQS majstrom sveta v časovke tímov

P. Velits s OPQS majstrom sveta v časovke tímov

Slovenský cyklista Peter Velits sa stal s kolegami z tímu Omega Pharma-QuickStep majstrom sveta v časovke družstiev. Na 53,2 km dlhej trati medzi Sittardom/Geelenom a Valkenburgom vyhralo v Belgicku registrované zoskupenie pred tímami BMC a Orica-GreenEdge. Družstvo Liquigas s Petrom Saganom zostalo tesne za stupňami víťazov, keď obsadilo 4. priečku. Spolu so Slovákom boli v zlatom tíme aj Tom Boonen, Sylvain Chavanel, Tony Martin, Kristof Vandewalle a Niki Terpstra. Peter Velits sa stal majstrom sveta druhýkrát v kariére, v roku 2007 vyhral preteky s hromadným štartom mužov do 23 rokov.

Peter Velits so šancou na ďalšiu medailu z MS

Peter Velits so šancou na ďalšiu medailu z MS

Cyklista Peter Velits má po zisku titulu majstra sveta do 23 rokov šancu na ďalšiu medailu zo svetového šampionátu. Jeho tím Omega Pharma-QuickStep bude jedným z favoritov nedeľňajšej časovky družstiev na svetovom šampionáte v Holandsku. Peter Velits figuruje v šestici jazdcov nominovaných na premiéru disciplíny v tomto formáte.
Peter Velits na záver USA Pro Challenge štvrtý v časovke

Peter Velits na záver USA Pro Challenge štvrtý v časovke

Slovenský cyklista Peter Velits obsadil 4. miesto v záverečnej časovke na 15,3 km v Denveri na pretekoch USA Pro Cycling Challenge. Majster Slovenska v jazde proti chronometru potvrdil, že na etapových pretekoch patrí v časovke do svetovej špičky. V uliciach Denveru zaostal za Američanom Taylorom Phinneym, štvrtým mužom londýnskej olympijskej časovky, o 21 sekúnd. Pred Velitsa sa dostali aj ďalší dvaja Američania Christian Vande Velde a Tejay van Garderen. Druhý z bratov Velitsovcov Martin obsadil 14. priečku.

Petrovia Sagan a Velits do Kanady, lákadlom aj Voeckler

Petrovia Sagan a Velits do Kanady, lákadlom aj Voeckler

Peter Sagan a Thomas Voeckler budú asi najväčším lákadlom pre fanúšikov v dvoch septembrových cyklistických pretekoch v Québecu a Montréale. Organizátori dvoch kanadských jednodňových podujatí zverejnili predbežný menoslov prihlásených jazdcov, medzi ktorými nechýba ani spomenutá dvojica. Práve P. Sagan s Voecklerom privádzali divákov aj súperov do úžasu počas tohtoročnej Tour de France, keď slovenský jazdec vyhral bodovaciu súťaž (zelený dres) a Francúz triumfoval medzi vrchármi (bodkovaný dres).
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up