Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Reportaz

SP DH 4.Kolo Myjava - Fotogaléria

SP DH 4.Kolo Myjava - Fotogaléria

V nedeľu sa na Myjave uskutočnilo 4. kolo Slovenského pohára horských cyklistov v zjazde. Hlavnú kategóriu mužov ovládli zahraniční pretekári, keď z víťazstva sa tešil Čech Vlastimil Hynčica pred Poliakmi Maciejom Jodkom a Michalom Kollbekom. Najlepší zo Slovákov bol na štvrtom mieste Ján Javorník. V kategórii juniorov triumfoval Poliak Mikolaj Wincenciak pred Tomášom Pagáčom. Medzi ženami sa v konkurencii dvoch cyklistiek presadila Poľka Anna Sojková, ktorá bola o dve a pol sekundy rýchlejšia ako domáca Helena Bošková.
Tour de France - 12.etapa

Tour de France - 12.etapa

Prvým francúzskym víťazom na 92. ročníku cyklistických pretekov Tour de France sa stal David Moncoutie, ktorý vyhral štvrtkovú 187 km dlhú dvanástu etapu z Brianconu do Digne-les-Bains. Na 2. mieste skončil ďalší domáci cyklista Sandy Casar, Francúzi tak úspešne oslávili národný sviatok Dobytia Bastilly. Tretí v etape skončil Španiel Angel Vicioso. Lídrom 92. ročníka je aj naďalej Lance Armstrong. Šesťnásobný víťaz pretekov prišiel do cieľa v hlavnom pelotóne, ktorý mal stratu 10:32 min na víťaza. Armstrong si aj naďalej udržal 38-sekundový náskok pred zatiaľ druhým Dánom Michaelom Rasmussenom, tretí je Francúz Christophe Moreau so stratou 2:34 min.
Tour de France - 11.etapa

Tour de France - 11.etapa

Kazach Alexander Vinokurov sa stal víťazom stredajšej 11. etapy 92. ročníka cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Courchevelu do Brianconu a merala 173 km. Tridsaťjedenročný majster Kazachstanu vyprovokoval už na 28. kilometri únik desaťčlennej skupiny, dominoval na náročných alpských stúpaniach na Col du Madeleine, Col du Telegraphe a Col du Galibier a v záverečnom šprinte vedúceho dua bol úspešnejší ako Kolumbijčan Santiago Botero. Vinokurov zaznamenal svoje druhé etapové prvenstvo na Tour a napravil pokazený dojem z neúspešného vystúpenia v utorňajšej 10. etape. Na treťom mieste skončil v 11. etape Francúz Christophe Moreau, ktorý priviedol do cieľa Armstrongovu skupinu so stratou 1:14 min. V žltom drese jazdiaci Armstrong napokon skončil na 6. mieste.
Tour de France - 10.etapa

Tour de France - 10.etapa

Španiel Alejandro Valverde sa stal prvýkrát v kariére víťazom etapy na Tour de France, keď v utorok zvládol najrýchlejšie prvé tohtoročné alpské kilometre z Brignoudu do Courchevelu (181 km). Jazdec tímu Illes Balears-Caisse d'Epargne prešprintoval v posledných metroch záverečného 21 km dlhého stúpania do Courchevelu obhajcu prvenstva Lanca Armstronga. Američan sa však po jednoetapovom pôste opäť oblečie v stredu do žltého trička vedúceho jazdca pretekov, keďže doterajší líder Jens Voigt prišiel do cieľa s vyše polhodinovou stratou. O výsledkoch etapy sa rozhodlo v záverečnom stúpaní k stanici lanovky v Courcheveli. Armstrong nasadil strhujúce tempo, ktorému napokon stačili len Valverde, jeho krajan Francisco Mancebo a víťaz nedeľňajšej etapy Dán Michael Rasmussen.
SP DH 3.Kolo Kálnica - Fotogaléria

SP DH 3.Kolo Kálnica - Fotogaléria

Víťazmi sobotňajšieho 3. kola Slovenského pohára v horskej cyklistike sa v Kálnici v disciplíne zjazd stali Poliak Maciej Jodko a jeho krajanka Anna Sojková. V juniorskej kategórii triumfoval Slovák Tomáš Pagáč.
Myjava DH 2005 - fotogaléria

Myjava DH 2005 - fotogaléria

101 fotiek z DH pretekov v Myjave opäť poskytlo Ride.sk :) Bolo to prvé kolo SP, ktoré sa išlo v centre mesta (City Walls Race kedysi v BA nepočítam, lebo to neboli pohárové preteky).Bolo pod mrakom, ale našťastie nepršalo (pršať začalo minútu po dojazde posledného pretekára :), ktorých bolo 96; zloženie podobné ako v Kálnici 9.7.
DH Kálnica - fotogaléria

DH Kálnica - fotogaléria

100 fotografií z DH pretekov v Kálnici. Fotky poskytlo Ride.sk. Trať bola "samá malá dvojvlna" s rôznymi dierami (ktoré keď človek nezbadal včas, tak ...), zo dve väčšie dvojvlny a jeden "koreňo-strom" (oficiálny názov je "Johan"). Posledná spomenutá záležitosť spôsobila v piatok 4x sanitku, preto bolo ráno skákanie cez ňu uzatvorené. Johan bol dosť šmykľavý, tak asi preto sa na ňom (a po ňom) dosť padalo... ;o
Tour de France - 9.etapa

Tour de France - 9.etapa

Dán Michael Rasmussen sa stal víťazom 9. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Gérardmeru do Mulhouse a merala 171 km. Jazdec tímu Rabobank prišiel do cieľa sám, keď záverečných 90 km etapy absolvoval v samostatnom úniku. Rasmussen je desiatym Dánom, ktorý vyhral etapu na najprestížnejšom cyklistickom podujatí. Na druhom mieste so stratou 3:04 min skončil Francúz Christophe Moreau nasledovaný Nemcom Jensom Voigtom. Hlavní favoriti potom prišli do cieľa so stratou ďalších troch minút. Voigt v 9. etape zlikvidoval stratu na doteraz vedúceho Američana Lanca Armstronga a v najbližšej etape si oblečie žltý dres. Nemecký cyklista vedie priebežné poradie Tour s náskokom 1:50 min pred Moreauom, na tretej pozície je Armstrong so stratou 2:18 min. Na štvrtú priečku sa posunul Rasmussen. V pondelok je na TdF deň voľna.
Tour de France - 8.etapa

Tour de France - 8.etapa

Holanďan Pieter Weening sa stal víťazom sobotňajšej 8. etapy prestížnych cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z nemeckého Pforzheimu do Gérardmeru a merala 231,5 km. Jazdec tímu Rabobank triumfoval s milimetrovým náskokom pred Nemcom Andreasom Klödenom, s ktorým unikli po záverečnom stúpaní na Col de la Schlucht. Tretie miesto obsadil Španiel Alejandro Valverde. Ten priviedol do cieľa 30-člennú skupinu so stratou 27 sekúnd, v ktorej boli všetci favoriti. Žlté tričko pre vedúceho pretekára si udržal Američan Lance Armstrong, ktorý má na čele priebežnej klasifikácie minútový náskok pred Nemcom Jensom Voigtom.
Tour de France - 7.etapa

Tour de France - 7.etapa

Siedmu etapu cyklistickej Tour de France so štartom vo francúzskom Lunéville a cieľom v nemeckom Karlsruhe vyhral Austrálčan Robbie McEwen. Jazdec tímu Davitamon-Lotto zvládol 228,5 km v čase 5:03:45 h. Pre 33-ročného skúseného pretekára to bol na Tour druhý tohtoročný a siedmy celkový triumf. V minisúboji o najlepšieho špurtéra vyrovnal McEwen stav súboja s Belgičanom Tomom Boonenom v počte víťazných etáp na 2:2. Druhý skončil v tesnom špurte celého pelotónu Švéd Magnus Backstedt (Liquigas-Bianchi), tretie miesto si na páske vybojoval Rakúšan Bernhard Eisel (Francaise des Jeux).
Tour de France - 6.etapa

Tour de France - 6.etapa

Víťazom štvrtkovej 6. etapy pretekov Tour de France z Troyes do Nancy, ktorá merala 199 km, sa stal taliansky cyklista Lorenzo Bernucci. Pre jazdca tímu Fassa Bortolo je to v jeho štvrtej sezóne medzi profesionálmi vôbec prvý etapový triumf. Druhý do cieľa s rovnakým časom ako víťaz dorazil Kazach Alexander Vinokurov (T-Mobile Team) a tretí so stratou siedmich sekúnd finišoval Nemec Robert Förster (Gerolsteiner).
Tour de France - 5.etapa

Tour de France - 5.etapa

Víťazom stredajšej 5. etapy pretekov Tour de France zo Chambordu do Montargisu, ktorá merala 183 km, sa v záverečnom šprinte pelotónu stal austrálsky cyklista Robbie McEwen. Pre jazdca tímu Davitamon to bol šiesty etapový triumf na "starej dáme". McEwen finišoval pred Belgičanom Tomom Boonenom (Quick Step), ktorému sa tak nepodarilo nadviazať na svoje šprintérske úspechy z nedele a pondelka. Tretí skončil Thor Hushovd z Nórska (Credit Agricole).
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up