Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Tip Na Vylet

Pokračovanie: Tri dni v divočine alebo kde sa vlastne na východe Slovenska bajkuje?

Pokračovanie: Tri dni v divočine alebo kde sa vlastne na východe Slovenska bajkuje?

Zaujímavé putovanie na horskom biku po kopcoch Muránskej planiny na východnom Slovensku. Prečítajte si zážitky a príhody z druhého a tretieho (posledného) dňa. MTBiker Quidoo má svojský štýl písania a jeho cestopis určite stoji za to.
Tri dni v divočine alebo kde sa vlastne na východe bajkuje?

Tri dni v divočine alebo kde sa vlastne na východe bajkuje?

Pamätáte si ešte predĺžený víkend na prelome augusta a septembra? Dobrý, že? Ako pre koho. Pre kamoša, ktorý z Košíc sťahoval priateľku asi žiadna výhra, ale pre mňa – hell yeah! Sťahovanie totiž znamenalo prázdne auto pre mňa a môj bajk zo západu na východ plus nocľah v metropole východu. Teraz vôbec nehovorím o Prešove, sorry koňare (hoci o EnduRobovi sa mi už aj sníva, pri najbližšej príležitosti som tam ako na koni).
Pokračovanie: Do Španielska na bicykli - príchod k oceánu

Pokračovanie: Do Španielska na bicykli - príchod k oceánu

Už od zimy som preto spolu s kamarátmi rozmýšľal, čo bude našim cieľom a čo sme schopní zvládnuť. Po zvažovaní alternatív sme sa nakoniec rozhodli pre Santiago de Compostela v Španielsku. Nevedeli sme, koľko kilometrov denne spravíme, ani to kde budeme spať. Denný priemer sme si stanovili na nejakých 170 km, aby sme tých približne 3500 km zvládli za 3 týždne...
Výlet za jazdením do Ameriky

Výlet za jazdením do Ameriky

Enduro v podaní Ravanel-MTB cestou z Koloráda do Whistleru s jazdením v Colorado Spring a Squamish. Dobrá kamera a hudba sú samozrejmosťou ako napríklad - Lilly Wood & The Prick and Robin Schulz - Prayer in C (Robin Schulz Remix).
Ako sme išli a neprišli na Libertách do Liberca

Ako sme išli a neprišli na Libertách do Liberca

Bol som sa voziť s kamarátom na starých hrdzavých Libertách. A ako sa tak vozíme, tak z obyčajnej jazdy na bicykli bývalého režimu sa vykľulo takéto maličké bláznovstvo. Hovorím tomu kamarátovi, že či by sme na týchto tzv. vraždách neabsolvovali nejakú tú dlhšiu trasu. Tak začalo vymýšľanie, kam by sme tak mohli ísť. No na koniec nás nič zaujímavé nenapadlo. Na druhý deň som sa o tento nápad podelil s mojim dobrým spolužiakom, ktorý mi na to odvetil: „Hmm, Liberta. Podobá sa to na Liberec; choďte na Libertách do Liberca! Samozrejme som sa toho chytil a povedal som o tom kamarátom, ktorí súhlasili. A z tejto myšlienky vznikol nasledovný príbeh...
Dovolenka s cestným bicyklom v Talianskej provincií Toskánsko

Dovolenka s cestným bicyklom v Talianskej provincií Toskánsko

Šikmá veža, vinice, olivové háje, Leonardo da Vinci, úzke kľukaté serpentíny a mnoho ďalšieho objavíme pri návšteve Talianskej provincie Toskánska. Pozornému oku toho neunikne ešte oveľa viac, ak sa mu podarí na výlet do tejto krásnej krajiny pribaliť aj bicykel, čo bol presne môj prípad, aby som si udržal duševné zdravie počas nasledujúcich 7 dni strávených v spoločnosti mojich „La signorina“.
Cyklistická repríza: 400 kilometrov po obvode Tatier opäť po roku

Cyklistická repríza: 400 kilometrov po obvode Tatier opäť po roku

Jeden z vrcholov sezóny, kráľovská etapa, naše Tatry! Po 405 dňoch sa znovu chystám vyraziť na moju srdcovku, trasu trás vedúcu nádhernou scenériou Nízkych a Vysokých Tatier. Najväčšou zmenou je, že na to nebudem sám, pridáva sa aj Maťo. Dvaja skutoční cyklistickí kožmekri tak o druhej ráno začínajú svoj výlet.
Ako na Beskydy a Javorníky

Ako na Beskydy a Javorníky

Hrebeňovka Javorníkov patrí medzi najväčšie klasiky slovenského bajkerského sveta. Tradične sa jazdí po červenej značke z Čadce cez Chotárny kopec až po legendárne chaty Kohútka a Portáš. Pár rokov dozadu sme to mali v pláne absolvovať presne podľa tejto osnovy, ale namiesto chaty Portáš sme skončili v Bytči. Doteraz to radím medzi svoje najväčšie zablúdenia. Bolo to ešte v časoch, keď neboli smartfóny a mapu sme mali 1:100000.
Maríkovské Traildorado - nič pre slečinky

Maríkovské Traildorado - nič pre slečinky

Marikovské traildorado je pravý all-mountain heavy metal - jednoducho skvelý trail s využitím potenciálu prírody. Rozhodne nie je pre slabé povahy a rozhodne nie je pre každého...

Starý lovecký chodník sa ticho vynie krajinou Javorníkov. Má svoju atmosféru, má svoj príbeh. Rovnako ako Mariková, dedina, o ktorej sa po celom Slovensku rozprávajú vtipy. Dedina ležiaca v Slovensko – Českom pohraničí, obklopená hustými lesmi, dedina ktorá je 100 krát väčšia ako Vatikán a 30 krát väčšia ako Monacké kniežatstvo.
Okolo Tatier za jeden deň

Okolo Tatier za jeden deň

Dlhšie som sa pohrával s myšlienkou prejsť na bicykli trasu, ktorou by som prekročil pre mňa magickú hranicu 200 km. Som rekreačný cyklista a moja najdlhšia doterajšia trasa bola 180 km (dva týždne pred tým), ktorú som považoval za svoj heroický výkon.
Cyklohotel Urbanov Vrch PR článok

Cyklohotel Urbanov Vrch

Ak si plánujete niekoľkodňový cyklovýlet a hľadáte k nemu vhodné ubytovanie, máme pre vás výborný tip – cyklohotel Urbanov Vrch. Ubytovacie zariadenie sa nachádza len 9km od Brezna v známom stredisku turistického ruchu Čierny Balog. Okolie strediska ponúka naozaj široké možnosti využitia. Pre športovo založených bohatá sieť značených cyklotrás, pešia turistika, paraglajding, prípadne zjazd na bicykloch. Z pasívneho oddychu je vhodné spomenúť miestne atrakcie ako známa Čiernohronská železnica, Lesnícky skanzem alebo návšteva Dobročského pralesa.
Marikovské traildorado je pravý all-mountain heavy metal

Marikovské traildorado je pravý all-mountain heavy metal

Jednoducho skvelý trail s využitím potenciálu prírody. Rozhodne nie je pre slabé povahy a rozhodne nie je pre každého... Starý lovecký chodník sa ticho vynie krajinou Javorníkov. Má svoju atmosféru, má svoj príbeh. Rovnako ako Mariková, dedina, o ktorej sa po celom Slovensku rozprávajú vtipy. Dedina ležiaca v Slovensko – Českom pohraničí, obklopená hustými lesmi, dedina ktorá je 100 krát väčšia ako Vatikán a 30 krát väčšia ako Monacké kniežatstvo. Mapa a GPX.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up