Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Tréning

Môže cvičenie zlepšiť váš výkon na biku? Myslím, že áno...

Môže cvičenie zlepšiť váš výkon na biku? Myslím, že áno...

Na konci minulej sezóny som sa trochu zamyslel a skúsil pozrieť, kde sú moje najväčšie rezervy. Myslím, že jednou z vecí bolo podcenenie silovej zložky – najmä čo sa týka zimnej „prípravy“. Cvičeniu sa nevyhýbam, ale doteraz tomu chýbal ten správny smer, lepšie povedané špecifickosť. Nemôžem predsa cvičiť ako kulturista a očakávať zlepšenie na biku...
Ako nafúknuť vytýčených 5 000 km za rok o 60 % alebo rodinných 10 000 km

Ako nafúknuť vytýčených 5 000 km za rok o 60 % alebo rodinných 10 000 km

Priznám sa, že mi vôbec nenapadlo písať cyklo memoáre za rok 2016, no borec z fóra menom Semanuel ma inšpiroval učiniť tak. Dokonca mu ukradnem formu, rozpísať to mesiac po mesiaci. Na začiatok však pár slov o tom, ako sa mi podarilo z neurčitého cieľa 5 000 km za rok, čím som chcel prekonať 4 400 km z roku predošlého, urobiť 8 000 km. Stačí na to obmedzenie športu, do ktorého som sa predtým nútil, Stravu, horák, potomka, ktorý vás kopíruje a tolerantnú manželku :-).
Záťažový test na vlastnej koži alebo na chvíľu pokusným králikom

Záťažový test na vlastnej koži alebo na chvíľu pokusným králikom

Na podobnom teste som nikdy živote nebol a vždy si dôležité údaje pre tréning odhadoval na základe pozorovania. Napadlo mi teda, že prečo to konečne neskúsiť a rovno napísať, čo všetko som sa dozvedel. A kedže nejazdím žiadny „pro“ level, tak uverejniť svoje presné údaje mi samozrejme nerobí problém :).
Aj takto sa dá "prežiť" zima

Aj takto sa dá "prežiť" zima

Ak vás v zime neťahá vyraziť s bikom do hôr a mordovať sa niekde v závejoch, možno poslúži ako inšpirácia nasledujúce video. Stačí na to iba trochu viac miesta kúsok od domu a o zábavku na dlhé hodiny máte postarané. Priznávam, že osobne by som skončil niekde pri prvom kúsku alebo zrejme ešte skôr...
Pozvánka: Kam za teplom na jarný tréning? PR článok

Pozvánka: Kam za teplom na jarný tréning?

Zima tento rok poriadne pritvrdila a väčšina cyklistov a triatlonistov už túžobne očakáva, kedy rozmrznú snehy a ľady, aby mohli dofúkať plášte alebo galusky a vyraziť von naháňať sa za slnečnými lúčmi.
Rok hobby bikera

Rok hobby bikera

Ako sa rok s rokom stretol, mnohí z nás sú o poznanie, prípadne nejaké tie finančné prostriedky, deti, či vrásky bohatší. Ostatní možno o nejaké tie zážitky. A práve to je aj môj prípad – najmä čo sa bicyklovania týka.
Základné tipy na zimné jazdenie – technika jazdy

Základné tipy na zimné jazdenie – technika jazdy

V minulom článku som spomínal základné úpravy na kolesách, ktoré umožnia veľmi jednoducho prispôsobiť bike pre jazdu v zime a po snehu. Teraz prišiel rad na zopár tipov ohľadom techniky jazdy, ktoré mi pomáhajú v prvom rade zvýšiť bezpečnosť a užiť si tak výjazd na maximum.
Unboxing: Magnetický cyklotrenažér Elite Novo Force 2017

Unboxing: Magnetický cyklotrenažér Elite Novo Force 2017

Ako to už na jeseň a cez zimu býva, dni sú krátke, studené a na bicyklovanie vonku často nezostáva mnoho príležitosti. To samozrejme neplatí pre všetkých, ale určite je medzi nami veľká skupina, ktorá po práci či škole nemá príležitosť užiť si denné svetlo a aspoň trochu príjemnejšie teploty na svojom biku.
Chcete byť olympijský víťaz? Tu je stručný návod - Hunt for Glory

Chcete byť olympijský víťaz? Tu je stručný návod - Hunt for Glory

Známeho švajčiarskeho bikera a ešte pomerne čerstvého olympijského víťaza Nina Schurtera veľká väčšina pozná. Ten svojimi výkonmi v podstate definuje súčasné charakteristiky disciplíny XCO. O to cennejšie je to, že práve on sa podieľal na tvorbe jedinečného seriálu videí...
Posezónny výpredaj SiS a novinky v OKR Cycles PR článok

Posezónny výpredaj SiS a novinky v OKR Cycles

Jesenné a zimné obdobie je čas zhodnotenia uplynulej sezóny a začiatok prípravy na tú nasledujúcu. V OKR Cycles sme pre vás pripravili niekoľko noviniek, vďaka ktorým môžete posunúť svoje jazdenie na vyššiu úroveň, či už ste hobby jazdec alebo výkonný amatérsky športovec.
Dopĺňate minerály pri športovom výkone vhodným nápojom? PR článok

Dopĺňate minerály pri športovom výkone vhodným nápojom?

Či už ide o cyklistu, triatlonistu, fitness nadšenca alebo len príležitostného bežca, všetkých spája rovnaký cieľ - poriadne si zašportovať a dosiahnuť čo najlepší možný výkon v obľúbenej aktivite. Pri kvalite výkonu zohráva kľúčovú úlohu výživa, regenerácia, trénovanosť a v neposlednom rade aj pitný režim. Ako to s ním teda je? Kedy piť iontové nápoje a kedy minerálne vody a aký je v tom rozdiel? O týchto a ďalších témach sme sa rozprávali s profesionálnym fitness trénerom Jakubom Cvikom.
Test: Cyklotrenažér Elite Novo Mag Force - nenudí, udržiava a aj rozvíja kondíciu

Test: Cyklotrenažér Elite Novo Mag Force - nenudí, udržiava a aj rozvíja kondíciu

Tento test vznikol ešte začiatkom roka, kedy prešlo niekoľko týždňov od Vianoc a konečne som si našiel čas napísať zopár riadkov k vianočnému darčeku, ktorý ma neskutočne potešil. Aby som bol častejšie doma, s rodinou a zároveň rozvíjal moje hobby – cestnú cyklistiku, na ktorú nemám stále rovnako čas, dostal som od mojej milovanej manželky trenažér Elite Novo Mag Force.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up