Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Tréning

Prevedenie rôznych MTB parádičiek v super slow motion

Prevedenie rôznych MTB parádičiek v super slow motion

Pozrite si rôzne triky pekne spomalene a nechajte sa inšpirovať na prvé jarné výjazdy. Niektoré z nich sú riadne šialené, ale pri spomalení je vidieť dobre ich prevedenie.
Trenažér Elite Real Turbo Muin B+ je super tichý spoločník na zimné radovánky PR článok

Trenažér Elite Real Turbo Muin B+ je super tichý spoločník na zimné radovánky

Real Turbo Muin B+ poskytuje najefektívnejší prenos jazdcom vygenerovanej sily vďaka priamemu spojeniu medzi trenažérom a reťazou bicykla. Jednoducho zložíte z bicykla zadné koleso, pripojíte bicykel priamo na trenažér a tréning takmer identický s tréningom vonku môže začať. Obe jednotky odporu - fluid aj magnetická, sú riadené elektronicky. Je poháňaný technológiou Real Software, Real Turbo Muin B+ a perfektne simuluje tréning vonku.
Kráľom v roku 2015 na Slovensku cyklista Peter Sagan

Kráľom v roku 2015 na Slovensku cyklista Peter Sagan

Titul slovenský Športovec roka 2015 v tradičnej ankete Klubu športových redaktorov Slovenského syndikátu novinárov získal cyklistický majster sveta v cestných pretekoch s hromadným štartom Peter Sagan. Druhý v ankete skončil chodecký majster sveta na 50 km Matej Tóth. Paralympionikom roka sa stal cyklista Jozef Metelka.
Elite - tréning doma nemusí byť nuda PR článok

Elite - tréning doma nemusí byť nuda

Nie každý má v zime chuť sadnúť na bicykel a vyraziť bojovať so živlami. To ale neznamená, že nie je spôsob, ako kvalitne trénovať. Práve preto je tu Elite so svojou širokou ponukou trenažérov, z ktorej si určite vyberie ako náročný užívateľ, tak aj hobby cyklista.
Sporttour: Jarné kempy Malorka a Chorvátsko 2016 PR článok

Sporttour: Jarné kempy Malorka a Chorvátsko 2016

Vonku to síce stále vyzerá skôr na začínajúcu jeseň a nie na príchod zimy, ale tá sa už definitívne začne hlásiť o slovo v najbližších dňoch a väčšinu lesov a ciest pokryje snehová perina. Pre mnohých cyklistov to bude znamenať dlho očakávaný oddych po sezóne, alebo zmenu pohybu z bicykla na bežky, či lyže. Tiež je to aj obdobie vhodné na plánovanie toho, kam a s kým vyrazíme na jar bicyklovať, keď sa sneh začne topiť a nohy si začnú pýtať pravidelný krúživý pohyb.
Takto sa má makať na valcoch

Takto sa má makať na valcoch

Ak plánujete na zimu zaradiť do prípravy aj tréning na valcoch, nechajte sa inšpirovať, ako sa má na nich makať. Zábery sú síce z Japonska ešte z roku 2008, ale to nič nemení na ich pekelnom tempe.
Príhody a skúsenosti: Aké je to vyskúšať cestný bicykel a nabehať prvých 400 km?

Príhody a skúsenosti: Aké je to vyskúšať cestný bicykel a nabehať prvých 400 km?

Časť čistokrvných MTB jazdcov začína jazdiť aj cestu a naopak. Jazdenie po cestách je však na rozdiel od MTB opradené množstvom strašidelných historiek, ale aké je to naozaj pre nováčika? Cestný bike ponúka úplne iný zážitok z jazdy a má aj mnoho predností. Počas viac ako týždňa sa mi naskytla príležitosť jazdiť na slušnom Felte F5 a podniknúť viacero výjazdov. V tomto článku predkladám osobné príhody a skúsenosti, ktoré mi utkveli v pamäti.
21x TCL - Trnavská cyklistická liga je tu už 21 rokov

21x TCL - Trnavská cyklistická liga je tu už 21 rokov

21 rokov, to už je aj v živote človeka dlhá doba. A presne toľko rokov sa už organizuje tradičná “Trnavská cyklistická liga” (TCL). Ako to začalo?
Malá lekcia ako zvládnuť Bunny-Hop

Malá lekcia ako zvládnuť Bunny-Hop

Už nebudete musieť zastavovať, keď vám cestu skríži spadnutý strom. Zdokonaľte si techniku jazdy a zvládajte podobné nástrahy bez väčších problémov. Komu nestačí nasledujúca názorná ukážka, viac informácii spolu so slovným opisom, ako previesť skok, si môže pozrieť náš dávnejší príspevok: Ako preskočiť väčšiu prekážku.
Bikovanie v zime: 3. časť - Nie je to len o veciach

Bikovanie v zime: 3. časť - Nie je to len o veciach

Dalo by sa povedať, že prvé dva diely boli skôr materiálneho charakteru (zimný setup a oblečenie). Problém je v tom, že môžete mať ten najlepší zimný bike, najlepšie oblečenie, ale práve u jazdenia v zime treba viac než kde inde používať aj hlavu, aby to neboli nakoniec všetko len zbytočne vyhodené peniaze...
Bikovanie v zime: 2. časť - Oblečenie ako základ

Bikovanie v zime: 2. časť - Oblečenie ako základ

Ak by som mal začať od najdôležitejšej veci, ktorá sa týka jazdy v zime/nečase, tak minulý prvý diel (zimný bike setup) by bola asi chyba. Jazdiť sa dá s trochou nadhľadu aj na „ukrajine“, ale práve vhodne zvolené oblečenie je často ten kľúčový faktor, ktorý rozhodne o tom, či vás to bude baviť alebo nie. Práve znalosť tejto problematiky odlišuje zimných jazdcov od bláznov, ktorí idú dobrovoľne vonku klepať kosu :).
Bikovanie v zime: 1. časť - zimný setup

Bikovanie v zime: 1. časť - zimný setup

Väčšina ľudí stále berie cyklistiku ako prevažne letný šport. Začnú padať prvé vločky, teplota klesne a chudák cyklista, aby sa presunul do vyhriateho fitka na trenažér alebo na niektorý typ domáceho mučidla :). Samozrejme trochu preháňam, ale nie všetci berú cyklistiku ako celoročný šport. Doba sa ale mení a postupom času viac a viac ľudí vyráža na bike aj v zime. No a keďže konečne to vonku vyzerá, že zima už je tu, rád by som sa podelil o zopár svojich postrehov ohľadne jazdenia v zime...
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up