Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Tréning

Komplexný pohľad na SPINNING očami cyklistov

Komplexný pohľad na SPINNING očami cyklistov

Začína zima a spolu s ňou nutné tréningy vo vnútri. Jedným z prostriedkov tréningu cyklistickej, teda špeciálnej vytrvalosti, „indoor“ sa využíva tiež SPINNING. To, čo toto slovo znamená už v dnešnej dobe zaiste každý veľmi dobre vie a ozrejmovať to nie je nutné. Na adresu fenoménu menom spinning bolo do dnešného dňa popísané veľa rôznych pohľadov, mýtov, názorov a múdrosti... Avšak práve týmto príspevkom by som rád do tejto problematiky vniesol jednotný názor a poukázal na pozitíva i negatíva.
Bilancia prvej sezóny PROefektu

Bilancia prvej sezóny PROefektu

V marci 2013 vznikol cyklistický tím "PROefekt team". Tím pozostáva z licencovaných jazdcov a hobby športovcov. V tomto článku sumarizujeme výsledky, ktoré stoja za prvou sezónou pretekárov s licenciami na riadnych pretekoch.
Ste pretrénovaní?

Ste pretrénovaní?

Dostatok pohybu je skvelým kľúčom k fyzickému a psychickému zdraviu, avšak aj v tomto prípade platí staré známe: všetkého veľa škodí.
Metóda SM systém

Metóda SM systém

Zlý pohybový stereotyp, preťažovanie tela a sedavé zamestnanie sú traja hlavní nepriatelia, ktorí môžu za bolesť chrbta.
Pitný režim športovca

Pitný režim športovca

Kvalita výkonu cyklistu, ale aj každého aktívneho športovca, je ovplyvňovaná trénovanosťou, výživou, regeneráciou a v neposlednej miere aj pitným režimom. To, že športovec bez tréningu nie je schopný kvalitne pretekať, je jasné asi všetkým. Tiež väčšina športovcov vníma, že nedostatok telesných tekutín a tiež zlý pitný režim vedie ku zníženiu výkonnosti. Ale stále veľa z nich (predovšetkým tých rekreačných) sa o príjem tekutín v záťaži stará veľmi zle.
Ako zvládnuť tréning v týchto horúčavách?

Ako zvládnuť tréning v týchto horúčavách?

Extrémne vysoké až tropické teploty prinášajú rad zdravotných rizík, ktoré môžu spôsobovať vážne kolapsové stavy, za istých podmienok vedúce až k prípadným úmrtiam osôb chorých najmä na kardiovaskulárne ochorenia, vysoký krvný tlak a závažné hormonálne ochorenia. Záťaž teplom môže viesť k poklesu výkonnosti, zvýšenej únavnosti a môže spôsobiť až prehriatie organizmu so zvýšením telesnej teploty, malátnosťou, ospalosťou, bolesťami hlavy, závratmi, nevoľnosťou až zvracaním. Čo by sme mali v týchto horúčavách pri tréningu dodržiavať a na čo myslieť sa dočítate v nasledujúcom článku.
Rady pre cyklistov od Lenky Ilavskej – Litvinovej

Rady pre cyklistov od Lenky Ilavskej – Litvinovej

Čas letí a v nás, ktorí „odstrihávame meter“ smerom ku prvým pretekom, rastie vnútorne napätie. Otázky, či dokážeme udržať tempo s inými, či zdoláme dané kilometre, niekoľko stúpaní a pretneme cieľovú čiaru, či najazdené kilometre nám stačia na to, aby sme sa mohli vyrovnať konkurencii, nám narúšajú pokojnú predpretekovú prípravu.
CTM - NOVATEC San Remo 2013

CTM - NOVATEC San Remo 2013

Keď nejde počasie k tímu, ide tím za počasím. CTM - NOVATEC a zopár záberov z tréningového kempu v San Reme
Jar a bicykel – dvaja nerozluční priatelia

Jar a bicykel – dvaja nerozluční priatelia

Začíname tzv. jarnú prípravu na bicykli. Marec je nielen mesiacom MDŽ, mesiacom knihy, ale pre cyklistov najmä mesiacom, kedy s ťažkosťami a s veľkou netrpezlivosťou čakajú na prvý jarný deň. Počasie však v marci, a ako vidíme v tomto roku ani v apríli, nepraje najazďovaniu kilometrov a budovaniu si pevného objemového základu.
BIO energetický gél Agave#9 dobíja energiu už aj Slovensku PR článok

BIO energetický gél Agave#9 dobíja energiu už aj Slovensku

Vravíte si, že o ňom počujete prvý krát? Boli sme na tom rovnako. My sme sa s ním stretli na konferencii „Aby šport nebolel“ a postupne nás táto novinka dostala.
A quick look at one of Aaron Gwin's workouts at Ryno's Gym

A quick look at one of Aaron Gwin's workouts at Ryno's Gym

Krátka tréningová inšpirácia na sobotné popoludnie.
Marco Aurelio Fontana - Training Session

Marco Aurelio Fontana - Training Session

Trochu XC pred blížiacim sa víkendom.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up