Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Evans víťazom pretekov Okolo Romandie

Evans víťazom pretekov Okolo Romandie

Víťazom záverečnej etapy pretekov Okolo Romandie sa stal Brit Ben Swift, ktorý 164,6-kilometrovú trať zo Champagne do Ženevy zdolal za 3:50:51 h. Celkové víťazstvo pretekov si však odniesol Austrálčan Cadel Evans, ktorý na pódiu oslavoval s druhým Tonym Martinom a tretím Alexandrom Vinokourovom.
Aprílové číslo Cyklistickej dopravy

Aprílové číslo Cyklistickej dopravy

Najnovšie číslo online časopisu o Cyklistickej doprave je k dispozícii. Mesačník prináša informácie o cyklistike ako forme dopravy, skúsenosti zo zahraničia a snaží sa presadiť zlepšenie podmienok cyklistov u nás.
Cannondale Kráľ  Záhoria 2011

Cannondale Kráľ Záhoria 2011

Na Bielu sobotu 23.4.2011 sa v Zlatníckej doline blízko Skalice uskutočnil v poradí už tretí ročník MTB maratónu pod záštitou ľudí zo skalického Hertlsportu. Väčšine pravoverných bajkerov toto meno zrejme nič nehovorí, ale medzi triatlonistami sú títo ľudia známi ako tradiční a skúsení usporiadatelia.
Župná dvadsiatka v Bratislave

Župná dvadsiatka v Bratislave

Dovoľujem si Vás i Vašich priateľov pozvať v nedeľu 1. mája 2011 o 14,00 na štart cyklojazdy "Župná dvadsiatka" z Tyršovho nábrežia v Petržalke. Cyklojazda je súčasťou tradičného kultúrno-spoločenského a športového víkendu "Bratislavský majáles 2011". Štartovné je ZDARMA.
Račianska časovka 2011, 1. ročník

Račianska časovka 2011, 1. ročník

2. kolo Župného pohára "Na bicykli deťom" pod patronátom starostu MČ Bratislava - Rača sa pôjde už túto nedeľu z amfiteátru v Knižkovej doline v Bratislavskej Rači. Trať meria 6 km a nastúpate na nej 340 metrov.
Peter Sagan po jarnej časti sezóny

Peter Sagan po jarnej časti sezóny

Ani sme sa nenazdali a je za nami prvá časť sezóny, ktorá sa každoročne nesie v znamení úvodných etapákov a marcovo-aprílových klasík. Týmto všetkým si prešiel aj Peter Sagan. Na konci februára vyhral etapové preteky Okolo Sardínie, bojoval na Paríž - Nice a postupne absolvoval päť klasík.
Report z BIKE Maratónu Medzihorím - Partizánske

Report z BIKE Maratónu Medzihorím - Partizánske

Maratón Medzihorím v Partizánskom je druhým podnikom slovenskej cyklomaratónskej série. Pre mňa to bola tohtoročná maratónska premiéra. Predpoveď počasia niekoľko dní vopred sľubovala dobré počasie, čo sa aj v sobotu ráno potvrdilo. Slnečno a teplota okolo 20 °C boli pre mňa ideálna kombinácia.
SP: Prvý zjazd sezóny pre Gwina, Polc tridsiaty

SP: Prvý zjazd sezóny pre Gwina, Polc tridsiaty

Víťazmi úvodného zjazdu sezóny v seriáli Svetového pohára sa v juhoafrickom Pietermaritzburgu stali Američan Aaron Gwin a Britka Tracy Moseleyová. V mužskej kategórii sa predstavil aj slovenský reprezentant Filip Polc, s takmer trinásťsekundovým mankom na víťaza ho klasifikovali na 30. priečke.
BIKE Maratón Medzihorím 2011

BIKE Maratón Medzihorím 2011

Srdečne Vás pozývame v poradí na 8. ročník horského cyklomaratónu s názvom BIKE Maratón Medzihorím, tentokrát s príznačným označením 2011. Už 8. krát Vás pozývame do mesta Partizánske, ktoré sa natrvalo stalo centrom BIKE Maratónu Medzihorím. Pozývame Vás do prekrásnej oblasti medzihoria pohorí Vtáčnik a Tríbeč, pozývame Vás užiť si jeden jarný víkend a prejsť si trate hlavne Vášho cyklomaratónu. Po rokoch organizovania XC pretekov a maratónu Medzihorím, Vám dňa 23. apríla 2011 prinášame už jeho 8. pokračovanie.
Kaktus bike Svätojurský MTB maratón 2011

Kaktus bike Svätojurský MTB maratón 2011

Maratón vo Svätom Jure už niekoľko rokov otvára cyklomaratónsky kolotoč na Slovensku, no
a tento rok som sa aj ja rozhodol, že si preverím jarnú formu práve tu na úpätí Malých Karpát.
Bolo mi jasné, že s cca 500-vkou najazdených kilometrov od začiatku roku to nebude žiadna
prechádzka ružovou záhradou, avšak parametre trate, 75 km a 1800 nastúpaných metrov, sú
ideálnym základom pre ďalšie náročnejšie podujatia v sezóne. Miestny CK Svätý Jur pripravil
okrem už spomínanej dlhej trasy aj kratšiu, 44 km trasu s cca tisícovkou nastúpaných metrov,
kde býva účasť bikerov pravidelne najvyššia.
Gilbert obhájil na Amstel Gold Race, P. Sagan 98.

Gilbert obhájil na Amstel Gold Race, P. Sagan 98.

Belgický cyklista Philippe Gilbert obhájil svoj vlaňajší triumf na klasických pretekoch Amstel Gold Race. Najväčší favorit podujatia sa presadil v pretekoch na 258 km pred Španielom Joaquinom Rodriguezom a Austrálčanom Simonom Gerransom. Gilbert sa presadil vďaka skvelej tímovej taktike. Neustále jazdil na čele pelotónu a jeho kolegovia z družstva Omega Pharma-Lotto postupne likvidovali jeden útok za druhým. Necelých 15 km pred cieľom sa pokúsil o nástup Luxemburčan Andy Schleck, ale aj jeho pokus Gilbert a spol. pred cieľom zlikvidovali. Jediný slovenský reprezentant v štartovom poli Peter Sagan obsadil 98. priečku s odstupom 6:31 min za Gilbertom.
Župný pohár v cyklistike chce pomôcť deťom s onkologickými ochoreniami PR článok

Župný pohár v cyklistike chce pomôcť deťom s onkologickými ochoreniami

Bratislavský samosprávny kraj organizuje 1. ročník charitatívneho športového podujatia – Župný
pohár „Na bicykli deťom“, z ktorého výťažok bude venovaný na pomoc onkologicky chorým
deťom. Do Župného pohára je zahrnutých štvoro cyklistických pretekov. „Podpora športových
aktivít a rozvoj cykloturistiky patria medzi priority Bratislavskej župy, preto ma veľmi teší, že organizujeme tieto preteky. Výťažok z podujatia je navyše venovaný na pomoc onkologicky
chorým deťom, čo z tejto šnúry štyroch pretekov robí nesmierne cenné podujatie. Verím, že sa
dočkáme veľkého počtu nasledujúcich ročníkov,“
povedal bratislavský župan Pavol Frešo.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up