Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

BIKE Maratón Medzihorím 2011

BIKE Maratón Medzihorím 2011

Srdečne Vás pozývame v poradí na 8. ročník horského cyklomaratónu s názvom BIKE Maratón Medzihorím, tentokrát s príznačným označením 2011. Už 8. krát Vás pozývame do mesta Partizánske, ktoré sa natrvalo stalo centrom BIKE Maratónu Medzihorím. Pozývame Vás do prekrásnej oblasti medzihoria pohorí Vtáčnik a Tríbeč, pozývame Vás užiť si jeden jarný víkend a prejsť si trate hlavne Vášho cyklomaratónu. Po rokoch organizovania XC pretekov a maratónu Medzihorím, Vám dňa 23. apríla 2011 prinášame už jeho 8. pokračovanie.
Kaktus bike Svätojurský MTB maratón 2011

Kaktus bike Svätojurský MTB maratón 2011

Maratón vo Svätom Jure už niekoľko rokov otvára cyklomaratónsky kolotoč na Slovensku, no
a tento rok som sa aj ja rozhodol, že si preverím jarnú formu práve tu na úpätí Malých Karpát.
Bolo mi jasné, že s cca 500-vkou najazdených kilometrov od začiatku roku to nebude žiadna
prechádzka ružovou záhradou, avšak parametre trate, 75 km a 1800 nastúpaných metrov, sú
ideálnym základom pre ďalšie náročnejšie podujatia v sezóne. Miestny CK Svätý Jur pripravil
okrem už spomínanej dlhej trasy aj kratšiu, 44 km trasu s cca tisícovkou nastúpaných metrov,
kde býva účasť bikerov pravidelne najvyššia.
Gilbert obhájil na Amstel Gold Race, P. Sagan 98.

Gilbert obhájil na Amstel Gold Race, P. Sagan 98.

Belgický cyklista Philippe Gilbert obhájil svoj vlaňajší triumf na klasických pretekoch Amstel Gold Race. Najväčší favorit podujatia sa presadil v pretekoch na 258 km pred Španielom Joaquinom Rodriguezom a Austrálčanom Simonom Gerransom. Gilbert sa presadil vďaka skvelej tímovej taktike. Neustále jazdil na čele pelotónu a jeho kolegovia z družstva Omega Pharma-Lotto postupne likvidovali jeden útok za druhým. Necelých 15 km pred cieľom sa pokúsil o nástup Luxemburčan Andy Schleck, ale aj jeho pokus Gilbert a spol. pred cieľom zlikvidovali. Jediný slovenský reprezentant v štartovom poli Peter Sagan obsadil 98. priečku s odstupom 6:31 min za Gilbertom.
Župný pohár v cyklistike chce pomôcť deťom s onkologickými ochoreniami PR článok

Župný pohár v cyklistike chce pomôcť deťom s onkologickými ochoreniami

Bratislavský samosprávny kraj organizuje 1. ročník charitatívneho športového podujatia – Župný
pohár „Na bicykli deťom“, z ktorého výťažok bude venovaný na pomoc onkologicky chorým
deťom. Do Župného pohára je zahrnutých štvoro cyklistických pretekov. „Podpora športových
aktivít a rozvoj cykloturistiky patria medzi priority Bratislavskej župy, preto ma veľmi teší, že organizujeme tieto preteky. Výťažok z podujatia je navyše venovaný na pomoc onkologicky
chorým deťom, čo z tejto šnúry štyroch pretekov robí nesmierne cenné podujatie. Verím, že sa
dočkáme veľkého počtu nasledujúcich ročníkov,“
povedal bratislavský župan Pavol Frešo.
Quick Sport Jarný Šprint 30. apríla

Quick Sport Jarný Šprint 30. apríla

Občianske združenie Beer Inside team vás pozýva na MTB časovku určenú pre širokú verejnosť - Quick Sport Jarný Šprint 2011. Podujatie sa uskutoční 30.4 v Bystričke pri Martine. Na 9,3km trati nastúpame 320 metrov a pre pretekárov je pripravených 12 kategórii - vrátane populárnej TIR kategórie pre bikerov s hmotnosťou v 3 cifrách.
Peter Sagan na Paris-Roubaix po páde 86.

Peter Sagan na Paris-Roubaix po páde 86.

Peter Sagan sa dnes postavil na štart jednej z najväčších klasík - Paris-Roubaix, prezývanou aj Peklo Severu. Peter jazdil pri čele pelotónu, no po páde sa jeho šance na dotiahnutie vedúcej skupiny stratili. Prinášame jeho pocity po pretekoch.
RC&P MTB Uphill alebo najlepšia odpoveď na otázku, čo ste robili v zime

RC&P MTB Uphill alebo najlepšia odpoveď na otázku, čo ste robili v zime

Rok sa s rokom stretol a tak už tradične odštartovala nová bajkerská sezóna prvým jarným podujatím, na ktorom si mohli priaznivci fučania do kopca zmerať sily a zistiť, ako sú na tom pred štartom na niektorom z maratónov (napr. na Svätojurskom, ktorý sa koná už o týždeň). Počasie vyšlo a tak tým otužilejším nič nebránilo štartovať v drese s krátkym rukávom a v kraťasoch – veď cestou hore sa človek zohreje až-až. :)
Slovensko má prvú miestenku do Londýna 2012

Slovensko má prvú miestenku do Londýna 2012

Slovensko má vďaka 4. a 5. miestu Petra Sagana v úvodných dvoch etapách na marcových pretekoch Paríž - Nice istotu minimálne jednej miestenky pre olympijské súťaže v cestnej cyklistike v Londýne 2012. Sagan si v každej z prvých dvoch etáp vybojoval po jednom bode do svetového rebríčka UCI. Okrem olympijskej miestenky má Slovensko vďaka jeho bodom aj istotu účasti minimálne jedného pretekára na jesennom svetovom šampionáte v Kodani.
KAKTUS BIKE Svätojurský MTB maratón 2011

KAKTUS BIKE Svätojurský MTB maratón 2011

5.ročník vytrvalostného preteku horských bicyklov v oblasti Malých Karpát. Pretek sa koná pod záštitou primátora mesta Svätý Jur - Ing.Alexandra Achbergera. Maratón bude otváracím pretekom nasledujúcich sérií: Cyklomaratón - medzinárodná séria 14 mtb maratónov, Slovenský pohár - pre pretekárov s licenciou SZC. Novinkou tohto ročníka je, že sa stáva súčasťou novovzniknutej série - Župný pohár "Na bicykli deťom", kde je hlavnou cenou v záverečnom zlosovaní zapožičanie osobného automobilu na 6 mesiacov.
Peter Sagan nedokončil preteky Okolo Flámska

Peter Sagan nedokončil preteky Okolo Flámska

Peter Sagan: "Od začiatku pretekov som bol vpredu, držal som sa neustále asi v dvadsaťčlennej skupine. Približne na 170 kilometri, kde začínali najťažšie a strmé kopce po kockách, v jednom zjazde spadli dvaja jazdci, len-len som sa im vyhol, ale prišla veľká smola, pretože som si zlomil rám..."
RC&P MTB Uphill 9.4.2011

RC&P MTB Uphill 9.4.2011

Tradičné stretnutie priaznivcov fučania do kopca pri Bratislave a zároveň neoficiálne otvorenie bikovej sezóny na Bratislavskom Kamzíku - už 9. ročník. Čaká na vás 2,6 km kopček s prevýšením 160 metrov.
Galaxy Séria 2011

Galaxy Séria 2011

Pořadatelé vydali kalendář závodů Galaxy série 2011. Začíná se opět v Tálíně, tentokrát už v dubnu na nové trase, po které vedl i závod Českého poháru v Písku Semicích. Účastníci tohoto prvního letošního závodu obdrží triko Galaxy série 2011. Posune se o týden termín maratonu v Horní Cerekvi a mění se i termín maratonu v Mikulově. Závod v Dobříši se opět jede jako Český pohár v maratonu. Závěrečný závod bude 1.října v Kácově, kde bude opět i celkové vyhlášení.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up