Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Súťažný poriadok RIDE Cup 2009

Súťažný poriadok RIDE Cup 2009

Mountainbike Downhill (zjazd na horských bicykloch) sú preteky jednotlivcov na čas po presne vytýčenej trati. Trať má prevažne klesajúci charakter a vedie prevažne horským terénom. Zvíťazí pretekár, ktorý prejde trať v najkratšom čase vo svojej kategórii. Z dvoch meraných jázd sa do výsledku počíta čas lepšej z nich. Diskvalifikovaný bude pretekár, ktorý neprejde štartom alebo cieľom, vybočí z trate mimo vyznačenej oblasti (cez označovaciu pásku), alebo inak poruší tento súťažný poriadok, prípadne iné všeobecne záväzné pravidlá.
Peklo severu

Peklo severu

"Peklo severu" sa hovorí jednodenným cyklistickým pretekom odohrávajúcim sa na severe Francúzska. Boli zaradené do cyklistického Svetového pohára, neskôr do série ProTour a po roztržke organizátorov a vedenia UCI sú zaradené so Svetového kalendára. Tradične na začiatku apríla priťahujú nielen najlepších svetových cyklistov, ale aj tisícky fanúšikov. Víťaz Pekla severu sa stáva cyklistickou legendou.
AUTHOR bikemaratón Súľovské skaly

AUTHOR bikemaratón Súľovské skaly

Vážení športoví priatelia! 11. ročník AUTHOR bikemaratónu Súľovské skaly sa blíži. SCK CYKLO TOUR Súľov a obec Súľov - Hradná pre Vás v spolupráci s mediálnymi a reklamnými partnermi opäť pripravili atraktívny program a množstvo hodnotných cien. Nezabudnite si poznačiť aktuálny termín: 20.6.2009! Podujatie je zaradené do prestížnej iVELO Bikemarathon série 2009. Záštitu nad 11. ročníkom podujatia prevzali: predseda Národnej rady Slovenskej republiky - Mgr. Pavol Paška a predseda Žilinského samosprávneho kraja - Ing. Juraj Blanár.
Otvorenie XC sezóny

Otvorenie XC sezóny

Klub priateľov horskej cyklistiky usporiada tradičné otvorenie MTB XC sezóny na Slovensku - KÚPELE TURČIANSKE TEPLICE TURIECKAP 2009 v termíne 18.apríla 2009 v lesoparku Bôr Turčianske Teplice. Pretek sa uskutoční na tradičnej technickej trati.
CANNONDALE Kráľ Záhoria MTB Maratón 2009

CANNONDALE Kráľ Záhoria MTB Maratón 2009

HERTLSPORT-Peter Hertl, H-TRIATHLON TEAM Skalica organizujú 25.4.2009 prvý ročník preteku na horských bicykloch CANNONDALE Kráľ Záhoria MTB Maratón 2009. Jedná sa o 40km maratón na horských bicykloch. Pretek sa bude konať v rekreačnej oblasti Skalica- Zlatnícka dolina. Organizátormi sú otec a syn Hertlovci. Riaditeľom tohto preteku je Peter Hertl junior, ktorý nám o príprave tohto podujatia prezradil viac v tomto rozhovore.
Preteky za slnkom

Preteky za slnkom

Paríž – Nice, nazývané aj Course au Soleil (preteky za slnkom), sú profesionálne etapové cyklistické preteky, ktoré sa konajú začiatkom marca. Prezývku Course au Soleil získali preto, lebo zvyčajne na štarte vládne chladné, veterné a sychravé počasie, postupne ako sa pretekári prepracovávajú k Stredozemnému moru, sa oteplieva a poslednú etapu v Nice zvyčajne absolvujú už v krátkych nohaviciach a dresoch s krátkymi rukávmi.
GHOST 2009: nemecká precíznosť

GHOST 2009: nemecká precíznosť

Nemecká značka Ghost je na svetovom trhu už pätnásť rokov. S Českou republikou ju spája spolupráca v podobe montáže bicyklov v Chebe od roku 1994. Tu bolo zaisťované tiež české a slovenské zastúpenie. Ale vzhľadom k jeho malej aktivite sa Ghost do širšieho povedomia dostáva až v poslednej dobe súčasne s novým generálnym dovozcom do ČR a na Slovensko.
Najlepší z najlepších

Najlepší z najlepších

Medzi priaznivcami cyklistiky sú neustále prekáračky, kto bol najlepším cyklistom. Veľa priaznivcov by dalo ruku do ohňa za Lance Armstronga. Dosiahol, čo sa nikomu inému nepodarilo, vyhral 7 krát Tour de France a ešte k tomu bez prerušenia. Naozaj obdivuhodný výkon, ktorý bude ťažké vyrovnať, nie to ešte prekonať.
Lapland SnowBike expedition

Lapland SnowBike expedition

Snow-bike outdoor po Laponsku je pořádán pro skupiny 5 – 8 lidí. Trasy jsou voleny po cestách sněžných skútrů nebo silničkách s noclehy na pravých dřevěných srubech. Tyto výlety jsou dobrodružné úniky z přetechnizovaného světa a od svazujícího komfortu do náruče čisté přírody...
L’Eroica aj tento rok

L’Eroica aj tento rok

... Poskytuje prostredie cyklistiky čias dávno minulých - prach alebo bahno, bez technickej pomoci, bez organizovaného občerstvenia, krásnu a náročnú trasu - to je duch Eroici, príležitosti ukázať schopnosť prispôsobiť sa a trpieť. Poskytuje autentické prostredie, aké bolo v časoch cyklistických gigantov, ktorých obraz môžeme nájsť v literárnych a filmových legendách.
Beskidy MTB Trophy 2009 - vyhodnotenie súťaže

Beskidy MTB Trophy 2009 - vyhodnotenie súťaže

S tretím ročníkom etapových pretekov Beskidy MTB Trophy pre vás MTBiker.sk pripravil súťaž o štartovné na túto jedinečnú akciu v hodnote €230. Všetko, čo treba spraviť je odpovedať na súťažnú otázku... Máme víťaza (opäť)
4. ročník BBB Vlko-Hron cyklomaratónu

4. ročník BBB Vlko-Hron cyklomaratónu

Propozície štvrtého ročníka maratónu v okolí Banskej Bystrice. Štart je plánovaný na 8.5.2009 z obce Hronsek
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up