Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

Peter Sagan prišiel o dres lídra

Peter Sagan prišiel o dres lídra

Slovenský cyklista Peter Sagan prišiel o dres lídra pretekov VDK-Driedaagse De Panne-Koksijde 2012. Pár kilometrov pred cieľom stredajšej 2. etapy potvrdil avizované správy, že toto podujatie berie len ako tréningové, upustil od svojho snaženia a prepadol sa vo výsledkovej listine až na nižšie priečky.
Tím z B. Bystrice sa chce porovnávať s Duklou Trenčín

Tím z B. Bystrice sa chce porovnávať s Duklou Trenčín

Novovznikajúci poloprofesionálny cyklistický tím v Banskej Bystrici má ambíciu porovnávať sa v budúcnosti s profesionálnym zoskupením Dukla Trenčín. Do novej sezóny vstupujú Banskobystričania s hlavným generálnym partnerom Merida, ktorý vlani ukončil spoluprácu práve s trenčianskou Duklou.
Sagan je v rebríčku WorldTour šiesty, Slovensko ôsme

Sagan je v rebríčku WorldTour šiesty, Slovensko ôsme

Slovenský cyklista Peter Sagan je v aktuálnom rebríčku WorldTour po pretekoch Gent - Wevelgem na 6. mieste. Jazdec tímu Liquigas-Cannondale si na belgických cestách pripísal do hodnotenia 60 bodov a posunul sa z 12. priečky o šesť pozícií vyššie. Lídrom rebríčka WorldTour je Austrálčan Simon Gerrans. Druhý je zatiaľ Saganov tímový kolega Vincenzo Nibali, obaja nazbierali takmer všetky body Liquigasu. Ten je v hodnotení tímov tretí, pred ním sú Sky a GreenEdge.
Peter Sagan druhý na klasike Gent - Wevelgem

Peter Sagan druhý na klasike Gent - Wevelgem

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval v nedeľu na 2. mieste na ďalších klasických jednodňových pretekoch seriálu WorldTour Gent - Wevelgem. V hromadnom špurte vedúcej skupiny po 234,6 km zdolal jazdca tímu Liquigas-Cannondale iba Belgičan Tom Boonen. Sagan si pripísal 60 bodov do svetového rebríčka.
Boonen vyhral preteky E3 Prijs-Vlaanderen, P. Sagan 14.

Boonen vyhral preteky E3 Prijs-Vlaanderen, P. Sagan 14.

Belgičan Tom Boonen sa stal piaty raz v kariére víťazom pretekov E3 Prijs-Vlaanderen v okolí belgického Harelbeke, ktoré tento rok merali 203 km. V špurte hlavnej skupiny sa cyklista tímu Omega Pharma-Quick Step presadil pred Španielom Óscarom Freirem a Rakúšanom Bernhardom Eiselom. Boonen triumfom nadviazal na svoje predchádzajúce štyri úspechy na tomto podujatí WorldTour z rokov 2004 až 2007. Slovák Peter Sagan skončil v pelotóne na 14. mieste.
Peter Sagan pred náročnými belgickými klasikami PR článok

Peter Sagan pred náročnými belgickými klasikami

Slovenský cyklista Peter Sagan po skvelom štvrtom mieste na nedávno skončených pretekoch Miláno – San Remo pokračuje v ďalších klasikách po belgických cestách. Už v piatok 23. marca sa predstaví na belgickej klasike World Tour 4. kategórie E3 Prijs Vlaanderen – Harelbeke, kde posledné dva roky zvíťazil Švajčiar Fabian Cancellara a v rokoch 2004 – 2007 dokonca štyrikrát po sebe triumfoval domáci jazdec Tom Boonen.
Giro d´Italia na Slovensku až neskôr

Giro d´Italia na Slovensku až neskôr

Cyklistické preteky Giro d´Italia sa v najbližšom období neuskutočnia na území Slovenska. Hoci bratia Velitsovci a Saganovci robia na športovom poli Slovensku dobrú reklamu a cyklistický klub EPIC Dohňany dosiahol za usporiadanie vlaňajších majstrovstiev Európy v horskej cyklistike veľký organizačný a diplomatický úspech (Európska cyklistická únia /UEC/ jeho zástupcom udelila na svojom nedávnom kongrese v španielskom meste Segovia prestížnu cenu "Najlepší organizátor európskeho šampionátu v roku 2011", pozn.), na priame sledovanie aktérov Gira na slovenských cestách si priaznivci a fanúšikovia cyklistiky bude musieť ešte počkať.
Peter Sagan medzi favoritmi pretekov Miláno - San Remo

Peter Sagan medzi favoritmi pretekov Miláno - San Remo

Slovenský cyklista Peter Sagan bude patriť medzi favoritov sobotňajších prestížnych pretekov Miláno - San Remo, ktoré sú najdlhšou a jednou z najprestížnejších jednodňových klasík na svete. Na 103. ročníku tradičných jarných pretekov čaká na cyklistov 298 km, ktoré vedú väčšinou po rovine, ale nechýbajú ani menšie kopce, v ktorých sa najmä v závere môže pelotón trhať.
Peter Sagan vo svetovom rebríčku zatiaľ na 28. mieste

Peter Sagan vo svetovom rebríčku zatiaľ na 28. mieste

Slovenský cyklista Peter Sagan je v najnovšom svetovom rebríčku Medzinárodnej cyklistickej únie na 28. mieste. Jazdec tímu Liquigas-Cannondale nazbieral 9 bodov do rankingu za etapové umiestnenia na pretekoch Tirreno - Adriatico. Slovensko je vďaka jeho bodom v klasifikácii krajín na 15. mieste.
P. Velits 8., Sagan 11. v časovke,celkovo triumf Nibaliho

P. Velits 8., Sagan 11. v časovke,celkovo triumf Nibaliho

Slovenský cyklista Peter Velits obsadil 8. miesto v utorkovej záverečnej 7. etape na pretekoch Tirreno - Adriatico, ktorou bola časovka na 9,3 km v stredisku San Benedetto. Dvadsaťsedemročný jazdec tímu Omega Pharma-Quickstep Velits mal odstup 20 sekúnd na víťazného 30-ročného Švajčiara Fabiana Cancellaru, ktorý v jazde proti chronometru dosiahol čas 10:36 min.
Sagan sa obetoval pre Nibaliho a prišiel o červený dres

Sagan sa obetoval pre Nibaliho a prišiel o červený dres

Španiel Joaquím Rodríguez sa stal víťazom pondelkovej predposlednej 6. etapy cyklistických pretekov Tirreno - Adriatico, ktorá sa išla v okolí Offidy a merala 181 km. V špurte vedúcej skupiny predstihol Taliana Vincenza Nibaliho, ktorému v závere etapy výrazne pomohol Peter Sagan.
Nibali vyhral kráľovskú etapu Tirreno - Adriatico

Nibali vyhral kráľovskú etapu Tirreno - Adriatico

Talian Vincenzo Nibali sa stal víťazom nedeľňajšej 5. etapy cyklistických pretekov série ProTour Tirreno - Adriatico, ktorá viedla z Martinsicura na Prati di Tivo a merala 196 km. Aj po kráľovskej etape si modré tričko lídra pretekov vďaka 3. miestu a len 15-sekundovým mankom na Nibaliho udržal Američan Christopher Horner z tímu RadioShack.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up