Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Juraj Sagan

Juraj Sagan zarezáva na Malorke

Juraj Sagan zarezáva na Malorke

Slovenský cyklista Juraj Sagan v službách talianskeho tímu Cannondale Pro Cycling absolvoval prvé tohtoročné preteky pod názvom Santos Tour Down Under v Austrálii. Po krátkom pobyte v rodnej Žiline sa presunul v prvej polovici februára spoločne s trenčianskou Duklou na sústredenie na Malorku, kde ešte zotrvá do konca týždňa.
Greipel dosiahol 100. víťazstvo kariéry

Greipel dosiahol 100. víťazstvo kariéry

Nemec André Greipel sa stal vďaka spolupráci s tímovými kolegami z Lotto Belisol víťazom záverečnej 6. etapy cyklistických pretekov Tour Down Under, ktorá mala štart a cieľ v Adelaide a merala 90 km. Vynikajúci špurtér sa tešil z jubilejného 100. víťazstva v profesionálnom pelotóne v kariére. Celkovým víťazom úvodného podujatia série WorldTour sa stal Holanďan Tom-Jelte Slagter z tímu Blanco. Mladý Holanďan dosiahol najväčší úspech svojej trojročnej profikariéry.

Gerrans oslávil Deň Austrálie víťazstvom na TDU

Gerrans oslávil Deň Austrálie víťazstvom na TDU

Austrálčan Simon Gerrans sa stal víťazom sobotňajšej 5. etapy cyklistických pretekov Tour Down Under, ktorá viedla z McLaren Vale na vrchol Old Willunga a merala 151,5 km. Domácim fanúšikom dal prvenstvom v Deň Austrálie ďalší dôvod na oslavy.
Greipel vyhral ďalšiu etapu na Tour Down Under

Greipel vyhral ďalšiu etapu na Tour Down Under

Nemec André Greipel potvrdil šprintérsku dominanciu v pelotóne cyklistických pretekov Tour Down Under a v piatkovej 4. etape dosiahol už trinásty triumf kariéry na tomto úvodnom podujatí WorldTour v roku. Záver v Tanunde poznačil hromadný pár kilometer, do ktorého sa zaplietli predovšetkým cyklisti tímov Blanco a Orica GreenEdge. Na 2. mieste finišoval Roberto Ferrari, na treťom Jonathan Cantwell.

Slagter vyhral 3. etapu Tour Down Under

Slagter vyhral 3. etapu Tour Down Under

Holanďan Tom Jelte Slagter sa stal víťazom 3. etapy cyklistických pretekov Tour Down Under, ktorý viedla z Unley do Stirlingu a merala 139 km. Jazdec tímu Blanco sa presadil v súboji 27-člennej skupiny pred Austrálčanom Mattom Gossom a Belgičanom Philippom Gilbertom. Peter Velits prišiel do cieľa na 30. mieste, Juraj Sagan na 121. V celkovom poradí si vedenie na úvodnom podujatí WorldTour v roku 2013 udržal Geraint Thomas z Veľkej Británie. Cyklista zoskupenia Sky vedie o 5 sekúnd pred Slagterom, tretí je Španiel Javier Moreno Bazan. Z dvojice Slovákov je na tom lepšie Peter Velits, ktorému patrí s odstupom 1:32 min 24. pozícia.

Úvod v Adelaide pre Greipela, Slováci v pelotóne

Úvod v Adelaide pre Greipela, Slováci v pelotóne

Nemec André Greipel vyhral predohru cyklistických pretekov Tour Down Under v okolí austrálskeho Adelaide. Dvojnásobný víťaz úvodného podujatia svetového kalendára WorldTour prešprintoval v cieli nedeľňajšieho kritéria domáceho Matthewa Gossa a Novozélanďana Gregoryho Hendersona. Preteky Tour Down Under majú úvodnú etapu na programe v utorok.

Pre Slovákov sa začne sezóna v Argentíne a v Austrálii

Pre Slovákov sa začne sezóna v Argentíne a v Austrálii

Pre slovenských profesionálnych cyklistov sa začína súťažná sezóna. Peter Velits z tímu Omega Pharma-QuickStep a Juraj Sagan z Cannondale sa od nedele predstavia na Tour Down Under v Austrálii, ktoré sú zaradené do seriálu World Tour, ich bratia a tímoví kolegovia Martin Velits a Peter Sagan zasa od pondelka na Tour de San Luis v Argentíne. Austrálske podujatie má špeciálny prológ v nedeľu a od utorka do nedele 27. januára šesť etáp, v Argentíne čaká na pelotón celkovo sedem pokračovaní.

Juraj Sagan začne sezónu v Austrálii

Juraj Sagan začne sezónu v Austrálii

Slovenský cyklista Juraj Sagan začne sezónu na rozdiel od svojho mladšieho brata Petra, ktorý je v Argentíne, v Austrálii. Od 20. do 27. januára sa cyklista tímu Cannondale predstaví na pretekoch Tour Down Under v okolí Adelaide. Na úvod súťažného roka sa Juraj Sagan pripravoval v talianskom meste Tezze.

Saganovci budú v roku 2013 jazdiť za Cannondale

Saganovci budú v roku 2013 jazdiť za Cannondale

Slovenskí cyklisti Peter a Juraj Saganovci budú v roku 2013 súťažiť za tím s názvom Cannondale Pro Cycling. Bude to vlastne súčasné zoskupenie Liquigas-Cannondale, ktoré prevzala miesto firmy Liquigas pod ochranné krídla spoločnosť Brixia. Informuje o tom cyclingnews.com.
V Montréale triumf Nóra Nordhauga, P. Sagan 12.

V Montréale triumf Nóra Nordhauga, P. Sagan 12.

Nór Lars Petter Nordhaug sa stal víťazom cyklistických pretekov WorldTour v kanadskom Montréale, na ktorých o prvenstvo bojoval aj Slovák Peter Sagan. Nordhaug si prvenstvo vybojoval až v záverečných metroch, keď o dve sekundy predstihol dvojicu Moreno Moser (Liquigas-Cannondale) a Alexandr Kolobnev (Kaťuša).
Peter Sagan nedokončil, Juraj Sagan 25.

Peter Sagan nedokončil, Juraj Sagan 25.

Nór Edvald Boasson Hagen sa stal víťazom ďalších pretekov série World Tour GP Ouest-France v Plouay. Z triumfu sa tešil po 243 km vďaka skvelému nástupu v závere. O 5 sekúnd zdolal Ruia Costu z Portugalska a Heinricha Hausslera.
Juraj Sagan v Carnagu na 81. mieste

Juraj Sagan v Carnagu na 81. mieste

Slovenský cyklista Juraj Sagan z tímu Liquigas-Cannondale obsadil vo štvrtkových jednodňových pretekoch Gran Premio Industria e Commercio Artigianato Carnaghese v talianskom Carnagu 81. miesto, keď dosiahol čas 4:54:01 h. Dvadsaťtriročný Žilinčan zaostal na trati merajúcej 199,7 km za víťazným Talianom Diegom Ulissim zo zoskupenia Lampre - ISD o 4:01 min.

Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up