Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Juraj Sagan

Saganovci už odišli do Talianska PR článok

Saganovci už odišli do Talianska

V stredu popoludní bolo v rodine Saganovcov o niečo rušnejšie. Nečudo, veď súrodenecká dvojica Peter a Juraj sa po krátkej dovolenke v rodnej Žiline znova pobalila a zamierila späť na Apeninský poloostrov, kde obom začína zimná príprava pred novou náročnou sezónou.
Sagan na Sardínii, sústredenie bude mať kratšie

Sagan na Sardínii, sústredenie bude mať kratšie

Slovenskí cyklisti Peter a Juraj Saganovci od začiatku týždňa trénujú na Sardínii na novú sezónu. Kým Juraj by mal zotrvať s tímom Liquigas-Cannondale na talianskom ostrove až do 22. decembra, Peter ukončí sústredenie o dva dni skôr, aby stihol vyhlásenie ankety o najlepšieho slovenského športovca. V Bratislave sa tak objaví už v stredu 21. decembra.
Saganovci na úvodné sústredenie pred sezónou

Saganovci na úvodné sústredenie pred sezónou

Slovenskí cyklisti Peter a Juraj Saganovci začali s prípravou na novú sezónu. Prvé sústredenie absolvujú tento týždeň vo vysokohorskom San Pellegrine, nebudú na ňom chýbať ani ich kolegovia z tímu Liquigas-Cannondale.
Saganovci plávali na Curacau s delfínmi

Saganovci plávali na Curacau s delfínmi

Slovenskí cyklisti Peter a Juraj Saganovci trávia od pondelka minulého týždňa dovolenku na juhoamerickom ostrove Curacao, ktorý leží neďaleko Venezuely a patrí do súostrovia Holandských Antíl. V rámci oddychu sa cyklisti tímu Liquigas zúčastnili na sobotňajších exhibičných pretekoch, ktoré vyhral Nemec Marcel Kittel pred Luxemburčanom Andym Schleckom. Peter Sagan finišoval po 73 km na 10. mieste, Juraj na sedemnástom.
Peter Sagan na exhibícii na Curacau desiaty

Peter Sagan na exhibícii na Curacau desiaty

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v sobotňajších exhibičných pretekoch na ostrove Curacao pri Venezuele konečné 10. miesto, jeho brat Juraj finišoval sedemnásty. Saganovci na pretekoch štartovali v rámci dovolenkového pobytu, na ktorom sú od pondelka.
Saganovci uzavrú sezónu oddychom a exhibíciou na Curacau

Saganovci uzavrú sezónu oddychom a exhibíciou na Curacau

Slovenskí cyklisti Peter a Juraj Saganovci odcestujú v pondelok v skorých ranných hodinách na ostrov Curacao, ktorý leží blízko pobrežia Venezuely a je súčasťou Holandských Antíl. Okrem oddychu čaká na Saganovcov na ostrove, ktorý je veľmi suchý, aj štart na 10. ročníku exhibičných pretekov na 73 km Amstel Curacao Race. Okrem Saganovcov by sa 5. novembra mohli na podujatí predstaviť aj Andy a Fränk Schleckovci či Mark Cavendish.
Slováci s jednou miestenkou na OH, musí ju potvrdiť UCI

Slováci s jednou miestenkou na OH, musí ju potvrdiť UCI

Slovenský cyklista Peter Sagan je v záverečnom koncoročnom vydaní rebríčka UCI na 22. priečke. Slovensku patrí v renkingu krajín po poslednom podujatí sezóny Okolo Lombardie 17. miesto a cyklisti spod Tatier sa na základe výsledkov vo WorldTour nekvalifikovali priamo na olympijské hry 2012 do Londýna, kde si účasť zabezpečilo prvých pätnásť štátov.
Na Okolo Pekingu triumf Martina, Saganovci ukončili sezónu

Na Okolo Pekingu triumf Martina, Saganovci ukončili sezónu

Celkovým víťazom etapového cyklistického podujatia Okolo Pekingu sa stal favorizovaný Nemec Tony Martin pred britskou dvojicou - David Millar a Chris Froome. Zo Slovákov sa najvyššie umiestnil Peter Velits, ktorý bol 60. a za Martinom zaostal o 4:25 min. Petra Sagana klasifikovali na 110. priečke (+14:28) a Juraj Sagan je 136. (+15:58).
Okolo Pekingu - Sagan druhý v 4. etape

Okolo Pekingu - Sagan druhý v 4. etape

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v 4. etape pretekov Okolo Pekingu, ktorá merala 189,4 km a jej finiš bol v areáli vodných športov kde sa na OH 2008 tešili z triumfov slalomári Michal Martikán, Elena Kaliská a bratia Hochschornerovci, výbornú druhú priečku. Víťazom etapy sa stal Saganov tímový kolega zo stajne Liquigas-Cannondale Elia Viviani časom 4:09:08 h, tretí bol Argentínčan Juan Jose Haedo.
Na Okolo Pekingu Slováci v piatok zaostali

Na Okolo Pekingu Slováci v piatok zaostali

Írsky cyklista Nicholas Roche (Ag2r) sa stal víťazom 3. etapy cyklistických pretekov Okolo Pekingu, ktorá viedla z Men Tchou Kou do Jong Ningu a merala 162 km. Roche sa presadil pred krajanom Philipom Deignanom (RadioShack) a Britom Chrisom Froomom (Sky). Lídrom pretekov ostal aj naďalej Nemec v službách HTC - Highroad Tony Martin. Trio Roche, Deignan a Froome sa dostalo pred pelotón v záverečnom stúpaní asi 15 km pred cieľom a svoj mierny náskok si udržalo až do cieľa.
Peter Sagan v 2. etape Okolo Pekingu na 19. mieste

Peter Sagan v 2. etape Okolo Pekingu na 19. mieste

Austrálčan Heinrich Haussler zvíťazil v 2. etape cyklistických pretekov Okolo Pekingu, ktorá viedla od Olympijského štadióna Vtáčie hniezdo do štvrti Men Tou Kou a merala 137 km. V hromadnom špurte celého pelotónu zdolal Haussler Rusa Denisa Galimzianova a Holanďana Thea Bosa. Lídrom pretekov aj naďalej ostal Nemec Tony Martin.
Martin víťazom časovky na Okolo Pekingu

Martin víťazom časovky na Okolo Pekingu

Nemec Tony Martin potvrdil pozíciu favorita a vyhral úvodnú časovku na 11,3 km na cyklistických pretekoch Okolo Pekingu. Trať od Olympijského štadióna Vtáčie hniezdo k olympijskému plaveckému areálu Vodná kocka zvládol za 13:33 min, teda o 17 sekúnd rýchlejšie ako Brit David Millar. Tretí skončil ďalší britský cyklista Alex Dowsett. Z tria Slovákov si na trati časovky najlepšie počínal Peter Velits.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up