Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Martin Velits

Vuelta - Peter Sagan víťazom 12. etapy

Vuelta - Peter Sagan víťazom 12. etapy

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale sa stal víťazom štvrtkovej 12. etapy pretekov Vuelta a Espaňa na trati z Ponteareas do Pontevedry (167,3 km). Sagan suverénnym spôsobom ovládol záverečné metre, keď nechal za sebou Nemca Johna Degenkolba ako aj skúsených talianskych špurtérov Daniele Bennatiho a Alessandra Petacchiho.
V 11. etape na Vuelte triumf Moncoutiého, Sagan 130.

V 11. etape na Vuelte triumf Moncoutiého, Sagan 130.

Víťazom stredajšej 11. etapy na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa, ktorá viedla z Verínu do Estaciónu de Esquí Alto de la Manzaneda a merala 167 km, sa stal Francúz v službách tímu Cofidis David Moncoutié časom 4:38:00 h. Druhú priečku obsadil s mankom 1:18 min Španiel Beňat Intxausti Elorriaga z tímu Movistar a tretí skončil jeho krajan Luis León Sánchez pôsobiaci v tíme Rabobank.
Časovka na Vuelte pre T. Martina, novým lídrom Froome

Časovka na Vuelte pre T. Martina, novým lídrom Froome

Brit Christopher Froome z tímu Sky sa po pondelkovej časovke v Salamance nečakane stal novým lídrom cyklistickej Vuelty. Pred ňou patrilo 26-ročnému kenskému rodákovi až 14. miesto s vyše minútovým odstupom na lídra. Z červeného dresu vyzliekol Holanďana Baukeho Mollemu, ktorý sa prepadol až na 7. miesto.
Vuelta - Triumf Martina, v červenom Mollema

Vuelta - Triumf Martina, v červenom Mollema

Víťazom nedeľňajšej 9. etapy na prestížnych cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa, ktorá viedla z Villacastínu do Sierra de Béjar La Covatilla a merala 183 km, sa stal Ír Daniel Martin v službách tímu Garmin-Cervelo (4:52:14 h). Druhú priečku obsadil v rovnakom čase ako víťaz Holanďan Bauke Mollema z Rabobanku, ktorý sa stal novým lídrom 66. ročníka.
Rodríguez novým lídrom Vuelty, Sagan v nedeľu v zelenom

Rodríguez novým lídrom Vuelty, Sagan v nedeľu v zelenom

V sobotňajšej 8. etape na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa, ktorá merala 177,3 km a viedla z Talavera de la Reina do San Lorenzo de El Escorial, zvíťazil domáci jazdec tímu Kaťuša Joaquím Rodríguez, ktorý dosiahol čas 4:49:01 h. Druhú priečku obsadil Michele Scarponi z Lampre, ktorý za víťazom zaostal o 9 s a tretí skončil Holanďan Bauke Mollema (Rabobank Cycling Team) s desaťsekundovým mankom na Rodrígueza.
V stredu na Vuelte triumf Joaquíma Rodrígueza

V stredu na Vuelte triumf Joaquíma Rodrígueza

Víťazom stredajšej 5. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa sa stal Joaquím Rodríguez. Španiel jazdiaci vo farbách tímu Kaťuša zvládol trať zo Sierra Nevada do Valdepeňas de Jaén v dĺžke 187 km za 4:42:54 h a postaral sa o druhý etapový triumf svojej stajne za sebou. Druhé miesto obsadil s odstupom štyroch sekúnd Wout Poels a o ďalšiu sekundu zaostal utorňajší víťaz Daniel Moreno.
Moreno prvý v Sierra Nevade, do červeného Chavanel

Moreno prvý v Sierra Nevade, do červeného Chavanel

Španiel Daniel Moreno sa stal víťazom 4. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa. Dvadsaťdeväťročný jazdec tímu Kaťuša dosiahol prvé víťazstvo na pretekoch Grand Tour v kariére. V prvej horskej etape 66. ročníka z Bazy do Sierra Nevady (170,2 km) triumfoval s náskokom 3 sekúnd pred Dánom Chrisom Sörensenom, tretí prišiel do cieľa Ír Daniel.
Fuglsang prvým lídrom Vuelty, Sagan 6.

Fuglsang prvým lídrom Vuelty, Sagan 6.

Tím Leopard-Trek zvíťazil v úvodnej tímovej časovke na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa. Po 13,5 km jazde proti chronometru v okolí Benidormu sa stal prvým držiteľom červeného trička lídra pretekov Dán Jakob Fuglsang, ktorý z Leopardu-Trek ako prvý prešiel cieľovou čiarou.
Vuelta 2011 od soboty s 2 Slovákmi

Vuelta 2011 od soboty s 2 Slovákmi

Rovnako ako vlani bude mať Slovensko na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa, ktoré sa začnú v sobotu 20. augusta v Benidorme, dvojnásobné zastúpenie. Už štvrtú Vueltu v rade absolvuje Martin Velits. Pred rokom s ním spoločne v tíme HTC-Highroad jazdil jeho brat Peter, ktorý napokon obsadil 3. miesto, tentoraz bude jedným z jeho súperov v drese družstva Liquigas Peter Sagan.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up