Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Novinky

Pinarello F10 – keď výhovorky na materiál stratili zmysel PR článok

Pinarello F10 – keď výhovorky na materiál stratili zmysel

Asi nie je pochýb o tom, že Pinarello patrí medzi najúspešnejšie značky, čo do počtu víťazstiev v cyklistickej „brandži“. Či už sú to slávne mená minulosti, alebo súčasné hviezdy vo veľkej miere reprezentované formáciou SKY. A práve pre nich bol vytvorený a nedávno predstavený nový nekompromisný stroj – F10.
Giant MTB 2017 – novinky v znamení väčšej zábavy PR článok

Giant MTB 2017 – novinky v znamení väčšej zábavy

Nové rámy pri modeloch Anthem a Trance sľubujú v prvom rade výborné ovládanie a zábavu v teréne. XTC Andvanced + zase prekvapí svojimi možnosťami použitia v kombinácii športového a „adventure“ jazdenia.
Špecificky ladené bicykle pre nežnejšie pohlavia PR článok

Špecificky ladené bicykle pre nežnejšie pohlavia

Ešte pred pár rokmi sa na ženy v cyklistike príliš nemyslelo a pod pojmom „ženský bike“ sa skrýval bežný model s kratším predstavcom, prípadne v inej farbe. Dnes je situácia poriadne odlišná a takmer každý výrobca ponúka bicykle so špecifickou geometriou, pružením a komponentami.
Cestná kolekcia CUBE 2017 – pohodlie, aerodynamika aj preteky PR článok

Cestná kolekcia CUBE 2017 – pohodlie, aerodynamika aj preteky

CUBE patrí medzi výrobcov, ktorí dokážu vďaka svojej širokej ponuke cieliť na jednotlivé preferencie jazdcov. Či už túžite hlavne po pohodlí a komforte alebo naopak, hľadáte športovo zameraný bicykel schopný zvládnuť aj preteky na najvyššej úrovni. Navyše, v kombinácii s veľmi dobrým pomerom ceny a ponúkaných vlastností. No a nie je tomu inak ani v kolekcii 2017.
Specialized Epic HT: Nová čistokrvná XC raketa

Specialized Epic HT: Nová čistokrvná XC raketa

Medzi najočakávanejšie novinky 2017 v portfóliu XC/maratón bezpochybne patrí model Epic HT. Epic ako model, ktorý sme poznali doteraz, už má na pretekárskej scéne čo to odjazdené a dôkazom sú napr. mnohé úspechy jazdcov Specialized Racing Team.
Gravel a endurance – synonymá pre novú vlnu cesťákov PR článok

Gravel a endurance – synonymá pre novú vlnu cesťákov

Kategória gravel, prípadne špeciálne konštruovaných cestných bicyklov pre maximálne pohodlie, naberá na popularite. Nie je sa čomu diviť, keďže dokážu ponúknuť niečo takpovediac z oboch svetov a pre mnohým môžu byť skutočne ideálnym spoločníkom.
Celoodpružené bicykle okolo 4 500 € - takmer dokonalý stroj pre náročný terén PR článok

Celoodpružené bicykle okolo 4 500 € - takmer dokonalý stroj pre náročný terén

Nie všetci majú záujem na bicykli naháňať sekundy a výškové metre. Väčším lákadlom je v prvom rade cesta nadol a čo najväčší pôžitok z agresívnej jazdy na trailoch a náročných singletrackoch. Lenže k nim je stále potrebné sa dostať vlastnými silami.
Lapierre cestná kolekcia 2017 – rozmanitosť a elegancia PR článok

Lapierre cestná kolekcia 2017 – rozmanitosť a elegancia

Francúzsky výrobca si pri návrhu cestnej kolekcie výrazne pomáha spoluprácou s domácim tímom FDJ. Vďaka tomu modely reflektujú požiadavky pre najnáročnejšie použitie, z čoho následne môžu ťažiť aj tí, ktorých cyklistika neživí, ale radi si potrpia na kvalitu a dobré jazdné vlastnosti.
Nový štandard Boost – o čom to vlastne celé je?

Nový štandard Boost – o čom to vlastne celé je?

142x12mm milimetrové osky zadného kolesa sa nám na cykloscéne poriadne ani neohriali a už tu máme nový širší štandard prezentovaný pod označením „boost“, ktorý v sezóne 2017 zakomponovala do svojej ponuky väčšina veľkých hráčov na poli s horskými bicyklami. Na čo sú nové boost osi dobré a v čom spočíva prínos pridania magických pár milimetrov si rozoberieme v nasledujúcich riadkoch.
Čo si predstaviť pod pojmom gravel?

Čo si predstaviť pod pojmom gravel?

Veľmi často sa v poslednej dobe stretávame s pojmom "gravel". Je to v podstate niečo medzi cestou a terénom, no trochu bližšie nám to predstaví profesionálny cyklista/cyklokrosár Jeremy Powers. Samozrejme, v trochu odľahčenej forme a na Islande...
ebajk centrum otvorilo svoju košickú pobočku PR článok

ebajk centrum otvorilo svoju košickú pobočku

Obyvatelia Košíc a okolia sa tešia z nového centra pre elektrobicykle. ebajk – Svet elektrobicyklov otvoril v business centre Cassovar so známym komínom košického pivovaru svoju pobočku ebajk Košice.
Cestné bicykle do 2 000 € – vstupná brána do sveta cestnej cyklistiky PR článok

Cestné bicykle do 2 000 € – vstupná brána do sveta cestnej cyklistiky

Bicykle v cene do 2 000 € sú takou vstupnou bránou do sveta kvalitných cestných strojov. Taktiež je to ideálna hranica na každodenného tréningového spoločníka a hltača kilometrov. V dnešnom článku si trochu predstavíme, čo nám výrobcovia dokážu v tejto kategórii ponúknuť.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up