Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie 29tky

Rock Machine Blizzard: 27 Enduro a 29 MTB PR článok

Rock Machine Blizzard: 27 Enduro a 29 MTB

Rozmýšľate nad novým bikom na Enduro, MTB maratóny alebo chcete len spoľahlivý a kvalitný stroj pre výjazdy po svojich obľúbených lesných cestičkách? V tom prípade je tu pre vás nová kolekcia Blizzard 2015 od Rock Machine.
Hľadáte poriadny fatbike? Potom je tu PIVOT Cycles LES FAT

Hľadáte poriadny fatbike? Potom je tu PIVOT Cycles LES FAT

Komplet karbónový fatbike so špeciálnymi pätkami SWINGER II, ktoré robia z tohto tátoša zaujímavý univerzál. Pozrite sa, v čom spočíva uvedené vylepšenie ako aj fotografie detailov a video, na ktorom dostal fatbike riadne zabrať.
FELT EDICT FRD - Najlepší MTB XC celoodpružený bike podľa World of MTB Magazin PR článok

FELT EDICT FRD - Najlepší MTB XC celoodpružený bike podľa World of MTB Magazin

Skombinujte efektivitu odpruženia Fast™ s rámom z uhlíkových vlákien UHC Ultimate+TeXtreme®, ktorý je takmer nezastaviteľný a dostanete Edict FRD. Patentovaná technológia uhlíkových vlákien UHC Ultimate+TeXtreme® ponúka najľahší, najpevnejší rám v sérii Edict. Niekoľko rokov vo vývoji, ale počkať sa oplatilo. Spoznajte lepšie tento vydarený bike!
29 hardtail alebo 29 celoodpružený bike pre športové jazdenie?

29 hardtail alebo 29 celoodpružený bike pre športové jazdenie?

Ako ste si určite už neraz všimli tak pomaly niet viac „flame“ vyvolávajúcej témy, akou je tá o rozmeroch kolies. Našťastie do tejto sa púšťať nejdem, keďže pre moju postavu (196 cm) a môj štýl jazdy (maratóny) už mám dávno jasno. Keď si pozerám staršie fotky tak mám pocit akoby som jazdil na detskom biku :). Pre mňa boli 29 v podstate spasenie a svoj prvý 29 palcový bike som si dával dokopy bez toho aby som sa na tom čo len raz previezol. Ale ďalšou takou vášnivou témou ktorá je použiteľná pre všetky rozmery je debata na tému – hardtail (HT) alebo celoodpružený (FS)? A práve v nej by som rád vyjadril svoj názor...
Môj stručný názor o prechode z 26ky na 29ku po viac ako roku jazdenia

Môj stručný názor o prechode z 26ky na 29ku po viac ako roku jazdenia

Po viac ako roku jazdenia Radovan Bíroš redaktor MTBiker.sk opisuje 7 hlavných postrehov, po prechode z kolies 26" na rozmer 29". Sú to jeho osobné skúsenosti a postrehy, ktoré vám môžu pomôcť pri rozhodovaní.
Fotogaléria: Bike DEMA AURON 5.0 s pekným dizajnom a rozumnou geometriou

Fotogaléria: Bike DEMA AURON 5.0 s pekným dizajnom a rozumnou geometriou

Auron päť bodka nula v hodnote €859,99 je hneď na prvý pohľad sympaťák. Dobre zvolené farby, typická geometria, páči sa mi. Ako prvá ma upútala hrúbka trubiek zadnej stavby. DEMA používa technológiu "Double Butted Tubes", pre zníženie celkovej hmotnosti rámu.
Testujeme povestného špecialistu - dámsky Specialized Rumor Expert

Testujeme povestného špecialistu - dámsky Specialized Rumor Expert

Specialized nám prináša celo-odpruženú 29-tkovú špecialitku pre ženy. Rada Rumor je špeciálne určená cyklistkám, ktorým nie je cudzia jazda v XC teréne. No a ja som dostala možnosť vyskúšať si túto novinku sezóny 2014 a v teste najazdiť viac ako 400km.
Testujeme bike Grand Canyon AL 6.9

Testujeme bike Grand Canyon AL 6.9

"Ktorý bajk?" to je otázka ktorú riešil skoro každý biker pred tým, ako kupoval svoj stroj. Druhá otázka je cena. Každý má svoje hranice a veľmi často je tou hranicou trojciferné číslo. V tomto článku predstavíme bicykel, ktorý cenou 999 eur uzatvára "trojciferné bicykle". Je to Grand Canyon AL 6.9 - prekvapivo dobrý stroj vo svojej cenovej kategórii.
Testujeme bike 29ku - Felt Virtue Nine 3

Testujeme bike 29ku - Felt Virtue Nine 3

Zabudnite na 20 kilometrové výjazdy okolo vašej bytovky s rapkáčom z jogurtového téglika v špicoch! Tento Feltík potrebuje dospelácke hory a priam kričí po celodenných expedičných výjazdoch. V dobách, o ktorých naše staré mamy nechyrovali, keď kamenisté pasáže v Malých Karpatoch boli zrovnané zbíjačkami a mostíky potiahnuté protišmykovou sieťovinou, je škoda drať plášte na vyjazdených lesných diaľniciach. Tento bajk patrí do divočiny.
Specialized S-Works Epic 29 Carbon

Specialized S-Works Epic 29 Carbon

Vo svete MTB sa 29tky vyskytovali už veľmi dávno, avšak až v poslednom čase sa viac a viac začínajú presadzovať v širšej verejnosti. Veľmi dlho som váhal či zvoliť Specialized S-works epic 29er alebo ísť skôr tradičnou cestou 26-tky. Napokon zvíťazila zvedavosť a už dva mesiace jazdím 29-nku. Tento úžasný bike je zrodený pre súťažný svet, preteky, XC či maratónové podujatia.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up