Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

Ferrari obhajuje Armstronga a považuje sa za obeť

Ferrari obhajuje Armstronga a považuje sa za obeť

Bývalý lekár cyklistu Lancea Armstronga Michele Ferrari obhajuje nevinu diskvalifikovaného sedemnásobného víťaza Tour de France. Ferrari, ktorý podobne ako Američan dostal od Antidopingovej agentúry USA doživotný dištanc, tvrdí, že nikdy nevidel Armstronga dopovať a odmieta akýkoľvek vzťah s cyklistami, ktorí ho označili ako kľúčového muža v dopingovom škandále.
UCI udelila licenciu WorldTour ďalším tímom

UCI udelila licenciu WorldTour ďalším tímom

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) pridelila licenciu WorldTour ďalším 6 tímom a okrem toho jej príslušná komisia prisľúbila registráciu 3 zoskupeniam. Na sezóny 2013 - 2016 na základe posudkových rokovaní, ktoré sa konali 19., 21., 22. a 28 novembra a 7. decembra, dostali licenciu WorlTour formácie AG2R La Mondiale, Euskaltel Euskadi a Agros - Shimano a na roky 2013 - 2014 bývalý Rabobank, Garmin Sharp a Saxo - Tinkoff.
Novembrové číslo Cyklistickej dopravy PR článok

Novembrové číslo Cyklistickej dopravy

Prečítajte si nové číslo cyklistickej dopravy, kde sa o.i. dozviete o tom, že cyklocestičky môžu zachrániť život alebo, že Holanďania chcú nové cyklotrasy, navyše sme pre vás pripravili cykloreport z Gdanska a ešte veľa nového.
Užívať EPO nemá význam, nezvyšuje výkon, ohrozuje zdravie

Užívať EPO nemá význam, nezvyšuje výkon, ohrozuje zdravie

Najmä medzi cyklistami populárna zakázaná látka erytropoetín (EPO) nemusí poskytovať užívateľom očakávanú výhodu. Podľa najnovších vedeckých zistení sa vystavujú zdravotným rizikám zbytočne. Medzi vedľajšie účinky patrí aj vznik krvných zrazenín, ktoré môžu viesť k mozgovej mŕtvici či infarktu.

Nezávislá komisia UCI zbiera svedectvá o Armstrongovi

Nezávislá komisia UCI zbiera svedectvá o Armstrongovi

Nezávislá komisia vyšetrujúca z poverenia Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) ďalšie okolnosti dopingového podvodu Lancea Armstronga hľadá osoby, ktoré by mohli svojou výpoveďou pomôcť pri ich objasňovaní. Prípadu sa ujala trojčlenná skupina na čele s bývalým sudcom britského odvolacieho súdu Philipom Ottonom.
Peter Sagan začne sezónu v Argentíne

Peter Sagan začne sezónu v Argentíne

Slovenský cyklista Peter Sagan začne sezónu 2013 na pretekoch Tour de San Luís v Argentíne, ktoré sa uskutočnia od 21. do 27. januára. "V polovici januára odlietam do Argentíny, kde má čaká sedem náročných etáp na Tour de San Luis v celkovej dĺžke okolo tisíc kilometrov," uviedol Peter Sagan. Ďalší jazdci tímu Cannondale vstúpia so súťažného roka na podujatiach Tour Down Under, Okolo Kataru a Okolo Ománu.
Lešť jazdcov OPQS vyčerpal, najviac unavený Cavendish

Lešť jazdcov OPQS vyčerpal, najviac unavený Cavendish

Cyklisti tímu Omega Pharma - QuickStep na čele s hviezdnym Markom Cavendishom či úradujúcim majstrom sveta v časovke Tonym Martinom absolvovali od pondelka do stredy teambuilding na Slovensku vo výcvikovom priestore Lešť. V tamojšom areáli absolvovali niekoľko adrenalínových disciplín, ktoré preverili nielen kondíciu, ale aj charakter jednotlivých členov tímu.
Cavendish či Martin prídu upevňovať vzťahy na Slovensko

Cavendish či Martin prídu upevňovať vzťahy na Slovensko

Cyklisti tímu Omega Pharma - QuickStep na čele s hviezdnym Markom Cavendishom či úradujúcim majstrom sveta v časovke Tonym Martinom pricestujú na Slovensko, kde v priestoroch vojenského výcvikového strediska Lešť absolvujú úvodné sústredenie pred novou sezónou. Od pondelka 26. novembra bude profesionálne družstvo ProTour, ktorého súčasťou sú aj Slováci Peter a Martin Velitsovci, na strednom Slovensku tri dni predovšetkým upevňovať vzťahy a posilňovať tímového ducha prostredníctvom rôznych aktivít v neznámom teréne. Doteraz podobnú akciu pod Tatrami neabsolvoval žiaden z tímov.

Sagan si vyskúša cyklokros proti Boonenovi či Štybarovi

Sagan si vyskúša cyklokros proti Boonenovi či Štybarovi

Slovenský cyklista Peter Sagan si po rokoch opäť vyskúša cyklokros. V sobotu 1. decembra sa jazdec tímu Cannondale zúčastní na charitatívnych pretekoch Toma Boonena a jeho priateľov. Informuje o tom denník Het Nieuwsblad. Okrem Petra Sagana by na 4. ročníku pretekov v Zilvermeere neďaleko belgických Antverp by mal štartovať aj jeho brat Juraj. Podujatie organizuje bývalý majster sveta Tom Boonen. Výťažok pôjde pre charitatívnu organizáciu, ktorá sa zaoberá pomocou deťom s problémami motoriky. Vlani organizátori vyzbierali počas exhibície sumu 80-tisíc eur. Tento rok sa uskutoční po cyklokrose aj dražba, do ktorej predmety darovali Boone, majster sveta Philippe Gilbert i Peter Sagan. Dražiť sa budú Boonenove bicykle, dúhový dres majstra sveta Gilberta i zelený dres víťaza bodovacej súťaže na Tour de France od Petra Sagana.

Cavendish ďalším zrazeným jazdcom

Cavendish ďalším zrazeným jazdcom

Britskí cyklisti by sa mali na tréningoch vyhýbať otvoreným cestným komunikáciám. Po Bradleym Wigginsovi sa pri kolízii s autom zranil aj vlaňajší majster sveta Mark Cavendish.
Vuelo Velo

Vuelo Velo

Nový pracovný týždeň začneme príjemne a pokojne...
Peter Sagan sa chce zamerať na úspech v klasikách

Peter Sagan sa chce zamerať na úspech v klasikách

Po výbornej sezóne 2012 je slovenský cyklista Peter Sagan pripravený na líderskú pozíciu v tíme Canndondale, ktorý vznikol na základoch doterajšieho Liquigasu. Žilinčan sa v úvode ročníka 2013 zameria na úspech na jednodňových klasikách.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up