Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Horská cyklistika

Brzdy Hayes – aktuálne produkty a novinky PR článok

Brzdy Hayes – aktuálne produkty a novinky

Len máloktorá firma spustila takú revolúciu v cyklistickom priemysle naprieč všetkými odvetviami a disciplínami, tak ako sa to podarilo Hayesu. V dnešnej dobe by sme asi len ťažko hľadali pri kúpe nového horského bicykla model, ktorý by nebol osadený kotúčovými brzdami. Koncom minulého tisícročia to bola práve táto firma, ktorá prišla pred takmer 20-timi rokmi na trh s prvými hydraulickými kotúčovými brzdami Hayes Mag. Hayes pritom vyrába hlavne brzdy pre autá, motorky, premysel a dodáva brzdy aj na Harley Davidson, Caterpillar (CAT) alebo aj snežné skústre Ski-Doo.
Výstavba bikrosovej trate v Rožňave PR článok

Výstavba bikrosovej trate v Rožňave

Ako vznikla nová bikroska od navozenia zeminy, tvarovania vĺn až po prvé jazdy. Aj keď sa to môže zdať, že to je hotové raz-dva, opak je pravdou a stavanie si vyžaduje veľa času aj pomocníkov. Iniciatíva prišla od cyklistických nadšencov a s výstavbou pomáhali v značnej miere aj žiaci ZŠ Jura Hronca v Rožňave. Zajazdiť si môže každý, kto bude mať chuť.
Peter Sagan víťazne aj v pretekoch v Utahu

Peter Sagan víťazne aj v pretekoch v Utahu

Sagan zaznamenal ďalšie víťazstvo v rámci prípravy na olympijské preteky horských bicyklov v Riu de Janeiro. Na podujatí Midweek MTB Race v Park City v americkom Utahu zvíťazil s náskokom 6:34 min pred Geoffom Montaguem.
Tip na výlet: Pohorie Braniska - terén vo svojich všetkých podobách

Tip na výlet: Pohorie Braniska - terén vo svojich všetkých podobách

Na Branisko sme nemierili po prvýkrát, a tak sme sa s polovičkou celkom tešili na hrebeňovku menej známeho pohoria Slovenska. Aj keď celú noc až do rána lialo a podľa predpovede sa to malo už z hodiny na hodinu zlepšovať, tak sme dúfali, že to rýchlo prejde.
Opäť jedno výborné "tiché" video

Opäť jedno výborné "tiché" video

Hluku je všade navôkol dostatok a preto poteší opäť jedno video, kde nehrá v pozadí žiadna "hustá" hudba na plné pecky. Vlastne, tam nehrá vôbec nič a preto si môžete naplno vychutnať atmosféru lesa, rezanie zákrut, prejazdy koreňov a dopady skokov. No a samozrejme netreba zabúdať na ten úplne najkrajší zvuk - slastný bzukot, ktorý vydáva voľnobeh.
Test: prilba HAVEN Toltec pink – ľahučký sprievodca v teréne

Test: prilba HAVEN Toltec pink – ľahučký sprievodca v teréne

O tom, aké dôležité je nosiť pri jazdení prilbu, tu debatovať určite nemusíme. Ak patríte medzi tých šťastnejších a doposiaľ ste kvalitu prilby na vlastnej koži (či skôr hlave) neotestovali, určite ste videli niektorú z tých hrôzu naháňajúcich fotiek na nete - rozbité hlavy po páde bez prilby.
Aj napriek nepriaznivému počasiu si cyklisti bahenný Beliansko – Pieninský MTB maratón užili naplno

Aj napriek nepriaznivému počasiu si cyklisti bahenný Beliansko – Pieninský MTB maratón užili naplno

Po slnečných dňoch nás upršaná sobota 6.augusta v deň konania MTB maratónu vôbec nepotešila. Oveľa príjemnejšie však bolo, že toto počasie mnohých cyklistov neodradilo a na štart sa postavilo dobre naladených 106 pretekárov.
Ako spojiť vášeň s prácou? My v Kellyse to vieme PR článok

Ako spojiť vášeň s prácou? My v Kellyse to vieme

Existuje skupina ľudí, ktorá má toho veľa spoločného. Nadchne sa pre rovnaké veci a krásu vidí v podobných detailoch. Poznáte tých ľudí. Ľudí, ktorí sú rovnakí ako my.
Reportáž: Donovalský Drapák 2016 - pravé vysokohorské podmienky

Reportáž: Donovalský Drapák 2016 - pravé vysokohorské podmienky

Predpoveď počasia na 6.8.2016 veštila poriadne ochladenie a zrážky. Z aktuálne širokej ponuky MTB cyklo akcií som sa rozhodol pre Donovalský Drapák.
Praxis Works – špecialista na pohon PR článok

Praxis Works – špecialista na pohon

Praxis Works je v našich končinách ešte relatívne nepoznaná, no veľmi kvalitná značka s jednoduchými, ale zato výborne fungujúcimi technológiami. Americká firma z Kalifornie má len niečo málo cez 10 rokov a za tú dobu sa špecializovala na pohon, a to hlavne na stredové zloženia, kľuky a prevodníky. Svoje portfólium však už po novom rozširuje aj na zapletané kolesá.
Testovacie dni v MTBIKER centre - 7 testovačiek úspešne za nami

Testovacie dni v MTBIKER centre - 7 testovačiek úspešne za nami

MTBIKER centrum je otvorené od 2.4.2016, kedy sme začali prevádzku, dalo by sa povedať v punkerských podmienkach, ale každým týždňom sme veci doťahovali. Ani sme sa nenazdali a dva týždne po otvorení sme mali prvú testovačku, pritom na novovyznačenom MTBIKER traili len doslova uschýnali zelené cyklo značenia. Všetko podstatné sa však stihlo, počasie vyšlo na výbornú a účasťou ste nás tiež milo prekvapili. A to bol len začiatok.
Chrániče kolien vhodné pre enduro a AM PR článok

Chrániče kolien vhodné pre enduro a AM

Chrániče patria medzi základnú výbavu každého enduro jazdca. Vlastnosti, ktoré by takéto chrániče mali mať, sú samozrejme dostatočná ochrana, nízka hmotnosť a ergonomický tvar pre ľahší pohyb. Bonusom je použitie špeciálnych inteligentných materiálov, ktoré pri náraze stvrdnú, ale bežne sú mäkké a pohodlné, príkladom je materiál D3O. Pozrite si vybrané modely chráničov kolien známych značiek, prevažne vhodné na enduro jazdenie alebo AM.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up