Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Novinky

Giant: Celoodpružené biky na sezónu 2016 PR článok

Giant: Celoodpružené biky na sezónu 2016

Ako väčšina výrobcov aj Giant pre rok 2016 inovoval svoje rady. Dnes si trochu bližšie predstavíme jeho celoodpružené modely. Giant patrí medzi najväčších zástancov rozmeru 27,5", a tak práve tie tvoria hlavnú časť jeho ponuky vrátane zjazdových špeciálov.
Novinky SRAM pre sezónu 2016

Novinky SRAM pre sezónu 2016

Najväčšou novinkou, ktorú firma SRAM predstavila na Eurobiku 2015, bolo iste bezdrôtové radenie RED eTAP. Ale aj horskí cyklisti sa môžu radovať, pretože obmenou prišli aj brzdy Guide a nová je aj sada SRAM GX, ktorá už bola predstavená skoršie počas tohto roku.
Santa Cruz inovoval svoje trail biky

Santa Cruz inovoval svoje trail biky

Enduro model Bronson a trailbike 5010 (predtým model Solo) si vo svete obľúbilo veľa bikerov, preto sa Santa Cruz snažil dotiahnuť svoje biky k dokonalosti a pustil sa do inovácií. Poďme sa pozrieť, čo sa zmenilo.
RIDE predstavuje e-biky KTM 2016 PR článok

RIDE predstavuje e-biky KTM 2016

KTM je svetová špička v športových elektrobikoch a svoju ponuku na sezónu 2016 posúva opäť ďalej. Či sa jedná o extrémnu jazdu v ťažkom teréne, celodenné výlety v horách alebo relax po práci po asfalte, z desiatok modelov si každý nájde vhodný stroj.
KELLYS 2016 - Nová zjazdárska rada Noid, vylepšený Eraser a kopec ďalších noviniek

KELLYS 2016 - Nová zjazdárska rada Noid, vylepšený Eraser a kopec ďalších noviniek

KELLYS predstavil 3 hlavné novinky pre nadchádzajúcu sezónu 2016. Prvou významnou zmenou je karbonizácia rámov u hardtailov, konkrétne predstavenie nového rámu pre modely Hacker a tiež rozšírenie karbónových 29“ bikov Stage. Druhou významnou zmenou je zmena geometrie u karbónového enduro modelu Eraser. Avšak najväčšou novinkou je predstavenie zjazdového modelu pod názvom Noid.
Zaujímavá novinka: Tlačené svetlo

Zaujímavá novinka: Tlačené svetlo

Tlačené svetlo je nezávislé aktívne svetlo na podporu viditeľnosti jazdca na rozdiel od pasívnej reflexnej technológie, ktorá sa používa vo väčšine cyklistického oblečenia. Tento materiál je len 0,3 mm tenký, ľahký, umývateľný vodou a dokonca odolný voči mechanickému poškodeniu a tak je vhodný do väčšiny športového oblečenia.
Reportáž: EuroBike 2015 – Nové trendy a prvé dojmy

Reportáž: EuroBike 2015 – Nové trendy a prvé dojmy

Minulý týždeň sme boli spolu s Červom a chalanmi z ProCycling (Bianchi) dva dni na EuroBiku, kde bolo toho vidieť až až. Medzi hlavné tredy patrilo značné rozšírenie kotúčových bŕzd na cestných bicykloch, 27,5+ pri MTB bikoch a širšia ponuka elektrobikov, kde pohon prezentovalo viacero výrobcov vrátane spoločnosti Shimano. Do popredia sa dostávajú aj cestné bicykle vhodné do náročnejšieho terénu, ktorým predpokladám slušný úspech.
Ochutnávka z novej kolekcie GHOST 2016 PR článok

Ochutnávka z novej kolekcie GHOST 2016

Novinky nemeckého výrobcu GHOST budú v sezóne 2016 elegantné aj farebné. Pozrite sa bližšie na celo odpružené, pevné ale aj cestné bicykle. Od vyznávačov krátkych výjazdov až po AM či enduro, v kolekcii 2016 je pre každý typ jazdy na výber viacero vynikajúcich kúskov.
GT: Novinky pre rok 2016 aj s novým modelom Verb

GT: Novinky pre rok 2016 aj s novým modelom Verb

Predstavovanie modelov pre sezónu 2016 sa nám pomaly ale isto rozbieha. V tomto roku sme absolvovali prvé predstavenie kolekcie pre nasledujúcu sezónu u distribútora GT a Cannondale pre náš trh. A bolo sa veru na čo pozerať.
Na strednom Slovensku pribudne ďalší cyklobus aj cyklovlaky

Na strednom Slovensku pribudne ďalší cyklobus aj cyklovlaky

Úspešný projekt Banskobystrický cyklobus sa už začiatkom júla dočká svojho pokračovania. Tým bude nielen cyklobus pre mestá Sliač a Zvolen, ale aj úplná novinka – Prázdninové cyklovlaky.
Krosový bicykel Cannondale s vidlicou Lefty PR článok

Krosový bicykel Cannondale s vidlicou Lefty

Niečo zaujímavého pre tých, ktorí majú radi cestu, ale nechcú, aby ich neupravená bočná poľná cesta zastavila. Ak chcete na seba strhnúť pri jazde pozornosť, tento bicykel vám k tomu isto pomôže, aj keď podáte iba priemerné výkony :).
Shimano XT - Komponenty dobrodružstva

Shimano XT - Komponenty dobrodružstva

Vydarené video na oslavu novej verzie XT rady M8000. Pohodová hudba, príbeh a samozrejme trasy, ktoré nabádajú vydať sa objaviť niečo nové a nemusí to byť ani v Čile. Viac o novej rade si môžete pozrieť v článku - Shimano Deore XT 1x11 - Rýchly prierez novou sadou.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up