Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Reportaz

Report z BIKE Maratónu Medzihorím - Partizánske

Report z BIKE Maratónu Medzihorím - Partizánske

Maratón Medzihorím v Partizánskom je druhým podnikom slovenskej cyklomaratónskej série. Pre mňa to bola tohtoročná maratónska premiéra. Predpoveď počasia niekoľko dní vopred sľubovala dobré počasie, čo sa aj v sobotu ráno potvrdilo. Slnečno a teplota okolo 20 °C boli pre mňa ideálna kombinácia.
Kaktus bike Svätojurský MTB maratón 2011

Kaktus bike Svätojurský MTB maratón 2011

Maratón vo Svätom Jure už niekoľko rokov otvára cyklomaratónsky kolotoč na Slovensku, no
a tento rok som sa aj ja rozhodol, že si preverím jarnú formu práve tu na úpätí Malých Karpát.
Bolo mi jasné, že s cca 500-vkou najazdených kilometrov od začiatku roku to nebude žiadna
prechádzka ružovou záhradou, avšak parametre trate, 75 km a 1800 nastúpaných metrov, sú
ideálnym základom pre ďalšie náročnejšie podujatia v sezóne. Miestny CK Svätý Jur pripravil
okrem už spomínanej dlhej trasy aj kratšiu, 44 km trasu s cca tisícovkou nastúpaných metrov,
kde býva účasť bikerov pravidelne najvyššia.
RC&P MTB Uphill alebo najlepšia odpoveď na otázku, čo ste robili v zime

RC&P MTB Uphill alebo najlepšia odpoveď na otázku, čo ste robili v zime

Rok sa s rokom stretol a tak už tradične odštartovala nová bajkerská sezóna prvým jarným podujatím, na ktorom si mohli priaznivci fučania do kopca zmerať sily a zistiť, ako sú na tom pred štartom na niektorom z maratónov (napr. na Svätojurskom, ktorý sa koná už o týždeň). Počasie vyšlo a tak tým otužilejším nič nebránilo štartovať v drese s krátkym rukávom a v kraťasoch – veď cestou hore sa človek zohreje až-až. :)
Contador víťazom Okolo Katalánska

Contador víťazom Okolo Katalánska

Španielsky cyklista Alberto Contador z tímu Saxo Bank sa stal celkovým víťazom pretekov Okolo Katalánska. Druhý triumf na tomto podujatí si v nedeľňajšej záverečnej 7. etape z Parets del Valles do Barcelony (124,5 km) v čase 2:33:55 h vyjazdil francúzsky pretekár Samuel Dumoulin (Cofidis), ale na trojnásobného víťaza Tour de France to pri konečnom účtovaní nestačilo. Pre 28-ročného rodáka z Madridu Contadora je to druhé celkové víťazstvo v tejto sezóne, predtým sa radoval z triumfu na Okolo Murcie.
Sagana 17. miesto na Miláno - San Remo neuspokojilo

Sagana 17. miesto na Miláno - San Remo neuspokojilo

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil 17. miesto na úvodnej jarnej klasike Miláno - San Remo. Na trati dlhej 298 km zaostal o 27 sekúnd za víťazným Matthewom Gossom z Austrálie. Cyklista tímu HTC - Highroad dosiahol jedno z najväčších víťazstiev svojej kariéry, keď sa presadil vo finiši vedúcej osemčlennej skupiny.
Martin víťazom Paríž - Nice, Sagan odstúpil

Martin víťazom Paríž - Nice, Sagan odstúpil

Nemec Tony Martin sa stal víťazom 69. ročníka cyklistických pretekov Paríž - Nice, ktoré vyvrcholili v nedeľu záverečnou etapou. Poslednú ôsmu časť podujatia v okolí Nice (124 km) vyhral francúzsky šampión Thomas Voeckler. Dvadsaťpäťročný Martin kontroloval vývoj pretekov od svojho víťazstva v piatkovej časovke. V konečnom účtovaní si udržal náskok 36 sekúnd pred krajanom Andreasom Klödenom. Tretiu priečku obsadil Brit Bradley Wiggins.
Sagan šiesty v 4. etape Paríž - Nice

Sagan šiesty v 4. etape Paríž - Nice

Slovenský cyklista Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) obsadil 6. miesto v stredajšej 4. etape pretekov Paríž - Nice, ktorá po 199 km vrcholila v uliciach Belleville. Víťazom etapy sa stal Francúz Thomas Voeckler z tímu Europcar, ktorý dominoval v špurte štvorčlennej skupinky. Tá odtiahla v úniku väčšinu stredajšej etapy z Creches sur Saône do Belleville. Hlavné pole prišlo do cieľa s odstupom 13 sekúnd a Sagan v špurte obsadil druhé miesto za Austrálčanom Heinrichom Hausslerom a celkovo v etape šieste.
V úvodnej etape Paríž - Nice štvrté miesto pre P. Sagana

V úvodnej etape Paríž - Nice štvrté miesto pre P. Sagana

Slovenský cyklista Peter Sagan začal svoje účinkovanie na úvodných pretekoch Svetového kalendára UCI v Európe Paríž - Nice štvrtým miestom v nedeľňajšej prvej etape. Víťazom a premiérovým držiteľom dresu lídra v tomto ročníku sa sal Belgičan Thomas De Gendt. Jazdec tímu Vacansoleil sa prekvapujúco presadil v záverečnej koncovke, keď pelotón až v závere dokázal zlikvidovať stratu na vedúcu trojčlennú skupinu...
Okolo Sardínie - Sagan triumfoval aj vo 4. etape

Okolo Sardínie - Sagan triumfoval aj vo 4. etape

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Liquigas Cannondale sa stal v piatok víťazom 4. etapy pretekov Okolo Sardínie a upevnil si vedenie v priebežnom poradí. Dvadsaťjedenočný Sagan na tomto podujatí triumfoval aj v 1. a 3. etape. Teraz sa presadil na trati z Lanusei do Oristana (174,2 km) v špurte pelotónu za 4:47:07 h a pred domácim Damianom Cunegom (Lampre - ISD) má v celkovej klasifikácii už 14-sekundový náskok.
Filip Polc po páde nedokončil zjazd v Santose

Filip Polc po páde nedokončil zjazd v Santose

Tento víkend som bol pozvaný na 9. ročník mestského preteku v brazílskom historicky významnom prístavnom meste Santos. Po minulom roku som sem prišiel obhajovať titul kráľa zjazdu. Trať bola trošku obmenená. Pridali viacej drevených prekážok, no charakter ultra rýchlej trate s tvrdými dopadmi na rovinu a zákrutami sa nezmenil. Video
FC zimný triatlon alebo hrana na snehu

FC zimný triatlon alebo hrana na snehu

Nad účasťou na triatlone som začal uvažovať po Štefanskej túre v Malej Fatre s našimi triatlonistami na čele s Tomášom Jurkovičom. Takže keď som si prečítal pozvánku na FC zimný triatlon v Udiči, ani chvíľu som neváhal a okamžite som vyplnil prihlášku. Odvtedy som s napätím čakal na 5. február a veril, že príroda bude usporiadateľom a pretekárom priaznivo naklonená. Lenže Perinbaba má túto zimu pracovnú morálku porovnateľnú s domorodým obyvateľstvom v Letanovciach, takže to v posledných dňoch vyzeralo s konaním triatlonu všelijako. Nakoniec ale všetko dobre dopadlo a ja som si odbil svoju triatlonovú premiéru.
1. Zimný MTB Maratón 2011 alebo bez snehu sa viac práši

1. Zimný MTB Maratón 2011 alebo bez snehu sa viac práši

1. Zimný MTB maratón v Mariánke – už 3. rokom otvárací podnik novej sezóny (predtým jeho miesto zaujímala aprílová horská časovka z Ahoja na Kamzík, RC&P uphill, aspoň pre okolie BA). Približne týždeň pred dňom „D“ to už pekne vrelo, na fórach sa diskutovalo: "Bude sneh? Blato? Stihne zem zamrznúť? Aké plášte obuť? Dva alebo 3 páry ponožiek?..." Všetci sa už nevedeli dočkať, tak aspoň takto si vybíjali svoju nedočkavosť a verili v aké-také vyschnutie premáčaného terénu. Príchod mrazov tesne pred víkendom, ako aj predpoveď, dávali nádej na suché preteky. Keď už ten sneh nie je...
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up