Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Slovensko

DAVORIN XCM Slovak Paradise PR článok

DAVORIN XCM Slovak Paradise

Horský cyklomaratón určený pre aktívnych športovcov so špeciálnou trasou pre začínajúcich cyklistov a mládež v sprievode rodičov, trasa vedie atraktívnou oblasťou SLOVENSKÝ RAJ – SEVER
povrch trate štrk, kamene, spevnené cesty, lesné chodníky, vodorovné rebríky a stupačky, asfalt, poľné cesty a tráva.
Nový ročník Považsko-Strážovského pohára štartoval v Zliechove PR článok

Nový ročník Považsko-Strážovského pohára štartoval v Zliechove

Aj keď panoramatický prstenec malebných hôr, vinúci sa okolo Zliechova, plný sýtej zelene a prebúdzajúcej sa jarnej prírody sa už od skorého rána doslova kúpal v zlatistých lúčoch hrejivého slnka, nezadržateľne sa derúceho čoraz vyššie na azúrovo modrú oblohu, záver úvodného podujatia druhého ročníka Považsko-Strážovského pohára horských bicyklov už zďaleka taký idylický nebol.
Fotoreport z Považsko-Strážovského pohára v Zliechove

Fotoreport z Považsko-Strážovského pohára v Zliechove

Včera, v sobotu 12.5.2012, sa išlo prvé kolo Považsko-Strážovského pohára v Cross Country v Zliechove. Atmosféru z upršaných pretekov priblížil mathosh.
Považsko-Strážovský pohár na prahu svojej druhej súťažnej sezóny PR článok

Považsko-Strážovský pohár na prahu svojej druhej súťažnej sezóny

Ku trom osvedčeným organizačným centrám pribudli dve nové - Zliechov a Dohňany. Už o niekoľko málo dní, uprostred prebúdzajúcej sa jarnej prírody a čarokrásneho pôvabu Strážovských vrchov štartuje v Zliechove prvé z piatich kôl druhého ročníka súťažného seriálu horských bicyklov, nesúceho názov Považsko-Strážovský pohár MTB XCO.
Sagan je v rebríčku WorldTour šiesty, Slovensko ôsme

Sagan je v rebríčku WorldTour šiesty, Slovensko ôsme

Slovenský cyklista Peter Sagan je v aktuálnom rebríčku WorldTour po pretekoch Gent - Wevelgem na 6. mieste. Jazdec tímu Liquigas-Cannondale si na belgických cestách pripísal do hodnotenia 60 bodov a posunul sa z 12. priečky o šesť pozícií vyššie. Lídrom rebríčka WorldTour je Austrálčan Simon Gerrans. Druhý je zatiaľ Saganov tímový kolega Vincenzo Nibali, obaja nazbierali takmer všetky body Liquigasu. Ten je v hodnotení tímov tretí, pred ním sú Sky a GreenEdge.
Giro d´Italia na Slovensku až neskôr

Giro d´Italia na Slovensku až neskôr

Cyklistické preteky Giro d´Italia sa v najbližšom období neuskutočnia na území Slovenska. Hoci bratia Velitsovci a Saganovci robia na športovom poli Slovensku dobrú reklamu a cyklistický klub EPIC Dohňany dosiahol za usporiadanie vlaňajších majstrovstiev Európy v horskej cyklistike veľký organizačný a diplomatický úspech (Európska cyklistická únia /UEC/ jeho zástupcom udelila na svojom nedávnom kongrese v španielskom meste Segovia prestížnu cenu "Najlepší organizátor európskeho šampionátu v roku 2011", pozn.), na priame sledovanie aktérov Gira na slovenských cestách si priaznivci a fanúšikovia cyklistiky bude musieť ešte počkať.
Tip na výlet: Babia hora

Tip na výlet: Babia hora

Oprášim spomienky na jeden jesenný výlet z minulého roku. Presne 18. 11. 2011 som absolvoval veľmi pekný výlet, že len tak naň nezabudnem. Z môjho skromného pohľadu výlet na Babiu horu spája tri naj. Doteraz najťažší výstup ukončený najkrajším výhľadom a zavŕšený najťažším zjazdom. Proste Babia hora ostane mojou srdcovkou a vrelo ju odporúčam každému cyklistovi, ba aj turistovi, ktorý príde na Oravu.
Konferencia o MTB v Banskej Štiavnici PR článok

Konferencia o MTB v Banskej Štiavnici

Bajkeri, príďte urobiť niečo užitočné pre budúcnosť horskej cyklistiky! Buďte pri tom, keď sa začne formovať nová história rekreačného využitia lesa. Príďte sa zúčastniť prvej konferencie venovanej rekreačnému využitiu lesa so zameraním na horskú cyklistiku!
Slovenská Oska 2011

Slovenská Oska 2011

Dá sa obísť Slovensko po okrajoch za 9 dní na cestnom bicykli? A aké sú to vlastne tie "hraničné" cesty? Existujú vôbec? "To neobídete" - vraveli mnohí.
Fotoreport z Davorin XCM Maratónu

Fotoreport z Davorin XCM Maratónu

Prinášame aj vyše 1.000 snímkov od Petra Šofranka ako fotoreportáž z Davorin XCM Maratónu v Slovenskom Raji z 10. septembra.
V Hrabušiciach víťazne M. Lami a Juhásová

V Hrabušiciach víťazne M. Lami a Juhásová

V sobotu sa konal ôsmy ročník Davorin XCM Slovak Paradise, MTB maratónu v Slovenskom Raji. Počasie prialo bikerom, ktorých sa na štart postavili vyše štyri stovky. Najrýchejší bol František Lami a Elena Ondášová na krátkej a Mišo Lami a Andrea Juhásová na dlhej. V článku je 655 fotiek od drotára.
Na Plejsoch víťazne Mikulenka a Pialová

Na Plejsoch víťazne Mikulenka a Pialová

Výsledky nedeľňajších pretekov 5. kola Slovenského pohára v zjazde horských cyklistov na Plejsoch.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up