Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Vysledky

Nijs má druhý titul, v Louisville 3 zlaté pre Holandsko

Nijs má druhý titul, v Louisville 3 zlaté pre Holandsko

Belgičan Sven Nijs sa stal druhýkrát v kariére majstrom sveta v cyklokrose. Tridsaťšesťročný "Kanibal z Baalu" zdolal v záverečnom kole pretekov mužov-elite na šampionáte v americkom Louisville krajana Klaasa Vantornouta a po roku 2005 sa opäť tešil z dúhového dresu šampióna.
Pavlendovej sa darilo v Ladies Cupe v Berlíne

Pavlendovej sa darilo v Ladies Cupe v Berlíne

Slovenská reprezentantka v dráhovej cyklistika Alžbeta Pavlendová obsadila v Ladies Cupe v rámci šesťdňových pretekov v nemeckom Berlíne 7. miesto. Počas troch dní absolvovala slovenská dráharská jednotka šesť štartov, najviac sa jej darilo v jednotlivých disciplínach vo vylučovacích pretekoch.
Peter Sagan prvýkrát v roku 2013 na pódiu

Peter Sagan prvýkrát v roku 2013 na pódiu

Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol prvé pódiové umiestnenie v roku 2013. V nedeľňajšej záverečnej 7. etape pretekov Tour de San Luis, ktorá viedla zo San Luis do Juany Koslay a merala 154,7 km, finišoval 23-ročný jazdec tímu Cannondale na 2. mieste. Sagana zdolal iba Talian Mattia Gavazzi. V nedeľu sa rozhodovalo v hromadnom špurte pelotónu.
Greipel dosiahol 100. víťazstvo kariéry

Greipel dosiahol 100. víťazstvo kariéry

Nemec André Greipel sa stal vďaka spolupráci s tímovými kolegami z Lotto Belisol víťazom záverečnej 6. etapy cyklistických pretekov Tour Down Under, ktorá mala štart a cieľ v Adelaide a merala 90 km. Vynikajúci špurtér sa tešil z jubilejného 100. víťazstva v profesionálnom pelotóne v kariére. Celkovým víťazom úvodného podujatia série WorldTour sa stal Holanďan Tom-Jelte Slagter z tímu Blanco. Mladý Holanďan dosiahol najväčší úspech svojej trojročnej profikariéry.

Dominovali Rusi, Jurkovič s najlepším výsledkom

Dominovali Rusi, Jurkovič s najlepším výsledkom

Slovenský reprezentant Tomáš Jurkovič obsadil 6. miesto v pretekoch elite na majstrovstvách Európy mužov v zimnom triatlone v estónskom Tartu. Na trati s objemami 7,2 km beh, 14,4 km cyklistika a 10,8 km beh na lyžiach zlepšil o dve priečky svoj doteraz najlepší výsledok na ME v kariére z Nórska 2010. Druhý slovenský zástupca Peter Bartoň skončil na 9. mieste.
Contador vyhral 6. etapu Tour de San Luis

Contador vyhral 6. etapu Tour de San Luis

Španiel Alberto Contador sa stal víťazom sobotňajšej 6. etapy cyklistických pretekov Tour de San Luis, ktorá končila po 156,6 km na vrchole Mirador del Sol. Hviezda v službách Saxo-Tinkoff bojovala v závere o prvenstvo s dvojicou Daniel Díaz a Alex Diniz, s ktorými ušiel v závere cieľového stúpania.
Gerrans oslávil Deň Austrálie víťazstvom na TDU

Gerrans oslávil Deň Austrálie víťazstvom na TDU

Austrálčan Simon Gerrans sa stal víťazom sobotňajšej 5. etapy cyklistických pretekov Tour Down Under, ktorá viedla z McLaren Vale na vrchol Old Willunga a merala 151,5 km. Domácim fanúšikom dal prvenstvom v Deň Austrálie ďalší dôvod na oslavy.
Díaz sa stal novým lídrom Tour de San Luis

Díaz sa stal novým lídrom Tour de San Luis

Triumfom domácich argentínskych cyklistov sa skončila 5. etapa pretekov Tour de San Luis z Juany Koslay na vrchol La Carolina, ktorá merala 169,8 km. V náročnej previerke sa presadil Emanuel Domingo Guevara Arguello, ktorý v závere zdolal Daniela Díaza. Ten sa vďaka náskoku pred súpermi stal novým lídrom podujatia.
Greipel vyhral ďalšiu etapu na Tour Down Under

Greipel vyhral ďalšiu etapu na Tour Down Under

Nemec André Greipel potvrdil šprintérsku dominanciu v pelotóne cyklistických pretekov Tour Down Under a v piatkovej 4. etape dosiahol už trinásty triumf kariéry na tomto úvodnom podujatí WorldTour v roku. Záver v Tanunde poznačil hromadný pár kilometer, do ktorého sa zaplietli predovšetkým cyklisti tímov Blanco a Orica GreenEdge. Na 2. mieste finišoval Roberto Ferrari, na treťom Jonathan Cantwell.

Kwiatkowski novým lídrom Tour de San Luis

Kwiatkowski novým lídrom Tour de San Luis

Kanaďan Svein Tuft potvrdil svoje časovkárske kvality a stal sa víťazom 4. etapy cyklistických pretekov Tour de San Luis v Argentíne, ktorou bola časovka na 19,2 km v okolí San Luis. Jazdec tímu Orica GreenEdge triumfoval s náskokom 7 sekúnd pred Leandrom Messineom z Argentíny.
Slagter vyhral 3. etapu Tour Down Under

Slagter vyhral 3. etapu Tour Down Under

Holanďan Tom Jelte Slagter sa stal víťazom 3. etapy cyklistických pretekov Tour Down Under, ktorý viedla z Unley do Stirlingu a merala 139 km. Jazdec tímu Blanco sa presadil v súboji 27-člennej skupiny pred Austrálčanom Mattom Gossom a Belgičanom Philippom Gilbertom. Peter Velits prišiel do cieľa na 30. mieste, Juraj Sagan na 121. V celkovom poradí si vedenie na úvodnom podujatí WorldTour v roku 2013 udržal Geraint Thomas z Veľkej Británie. Cyklista zoskupenia Sky vedie o 5 sekúnd pred Slagterom, tretí je Španiel Javier Moreno Bazan. Z dvojice Slovákov je na tom lepšie Peter Velits, ktorému patrí s odstupom 1:32 min 24. pozícia.

Peter Sagan i Martin Velits stratili, lídrom Diniz

Peter Sagan i Martin Velits stratili, lídrom Diniz

Brazílčan Alex Diniz z tímu Funvic Brasilinvest vyhral vďaka nástupu v cieľovom stúpaní 3. etapu cyklistických pretekov Tour de San Luis, ktorá merala 173,1 km a viedla z La Punty do Mirador del Potrera. Dvadsaťsedemročný cyklista, ktorý si v rokoch 2009 až 2011 odpykával dištanc za užívanie EPO, je aj novým lídrom podujatia. Diniz vyhral s náskokom 24 sekúnd pred Talianom Maurom Santambrogiom a Poliakom Michalom Kwiatkowským. Rovnaké je aj celkové poradie.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up