Najčítanejšie, najkomentovanejšie a najobľúbenejšie články za rok 2023

Ktoré články nazbierali najlepšie čísla v roku 2023, kde sa najviac komentovalo a ktorý text získal najviac sympatií?

Kto je pravidelný návštevník Magazínu, môže si pripomenúť niektoré z článkov, ktoré v tomto roku prečítal, prípadne môže porovnať, či sa jeho favoriti zhodujú s vkusom väčšiny. Často sa však stáva, že nejaký text aj vernému čitateľovi utečie, preto by bola škoda nechať sa oň pripraviť. A najmä, ak bol takýto článok nejakým spôsobom najlepší. Bez dlhých úvodov poďme na top články roku 2023. Ak vám je takýto prehľad povedomý, minulý rok sme ho rozdelili na články od našich redaktorov a od vás, rok 2021 bol v znamení príbehov a rok ešte pred tým to bolo klasické rozdelenie podľa štatistík.


Najčítanejšie články 2023

Že celkovým číslam kraľujú produktové články, to nikoho neprekvapí, štatistiky vyzerali podobne aj minulé roky. Testy, unboxingy alebo predstavenia sú hlavne praktické, uľahčujú výber oblečenia, komponentov alebo bicyklov. Aby sme boli konkrétni, v roku 2023 vyhralo zimné oblečenie značky Sportful. Článku určite pomohla aj titulná fotografia, veď kto by nechcel nosiť banán na ruke.


Na druhom mieste sa ocitlo osvetlenie značky Ravemen – najmä to predné svetlo, ktoré sa umiestni pod cyklopočítač, je zaujímavé riešenie. A že je značka okuliarov Oakley veľmi populárna medzi cyklistami, dokazuje ich test, pravidelný tester zwARO sa umiestnil na pomyselnom pódiu autorov na tretej priečke.


Najväčšia diskusia 2023

Mať veľa komentárov pod článkom môže znamenať hneď niekoľko vecí. Téma článku vyvolala kontroverziu, takže sa horlivo diskutovalo, prípadne môže ísť o vyjadrenie podpory, alebo ide o oblasť, ktorá je všeobecne populárna a tak chuť napísať niečo pod článok má veľa čitateľov. Alebo sú to úplne iné veci, skúste si tipnúť, ako to bolo v týchto prípadoch.


Najväčšia diskusia v roku 2023 sa rozpútala v texte, ktorý sa venoval extrémnym cyklistickým výzvam, ktorých za posledné roky ako keby pribúdalo. Sú takéto náročné výkony obdivuhodné a majú športovú hodnotu? Čo už je veľa a nie je už zdravé? Presne takéto veci sa v diskusii rozoberali. Druhé miesto tejto rubriky nemohlo dopadnúť v kontexte najdiskutovanejšieho článku inak, keďže sa jedna poriadna výzva opisuje. Aké to je jazdiť každý jeden deň v roku a aký dojem to vyvolalo v čitateľoch článku?


Z úplne iného súdka je článok o vysnívanom bicykli. V MTBIKER komunite je veľmi veľa milovníkov MTB jazdenia, čo samozrejme spôsobilo veľa reakcií. Zaujímavé je si komentáre prečítať aj takto s odstupom času, keď je po avizovaných plánoch a bicykel má za sebou plnú sezónu.

Najobľúbenejšie články 2023

Podľa čoho sa dá merať obľúbenosť? Jednoducho, podľa „páčikov“. Každý článok je možné označiť palcom hore alebo dole, vďaka čomu môže vzniknúť aj táto štatistika. V rubrike obľúbenosti sa vysoko umiestnili články, ktoré sme už spomínali, preto sa v poradí posunieme ďalej, aby sme vedeli odporučiť minimálne 3 unikátne texty.


Absolútnym víťazom je autor, ktorý sa pravidelne objavuje v takýchto koncoročných rebríčkoch. Jánovi Halikovi sa to podarilo opäť, aj keď okolnosti neboli tak radostné. V článku úprimne opísal, že aj športujúci amatér sa môže stretnúť so zdravotnými problémami, o to krajšia je reakcia čitateľov, ktorá dostala jeho spoveď na prvé miesto.


Vaše články sú často populárnejšie ako tie od autorov z MTBIKER redakcie. Dokazuje to ďalší kúsok. Lucka sa rozbehla nielen s počtom najazdených kilometrov tento rok, ale je aj plodná autorka. Aké to je denne dochádzať do práce bicyklom, to sa dočítate v druhom najobľúbenejšom článku. Inak, napísať si článok môže úplne každý, ako na to je vysvetlené v Magazíne. Možno o rok bude v takomto prehľade aj vaše dielo.

Na 3. a 4. mieste sa umiestnili články, ktoré sme už spomínali, za sebou ide extrémna cyklistika a 365 dní na bicykli – preto vyberáme ďalší v poradí. Veľa „lajkov“ zaslúžene získal rozhovor s Imrom, pozitívna odozva nebude len hodnotením umu autora, ale je to hlavne reflexia na Imrovu dlhoročnú prácu. Keby sme tieto štatistiky chceli sfalšovať, poradie by nevyzeralo inak!


Najčítanejšie ne-produktové články

MTBIKER redakcia môže fungovať len vďaka podpore MTBIKER shopu, preto je normálne, že produktovo ladené články sú pri zdieľaní na sociálnych sieťach podporované reklamou. Oni sa vďaka tomu dostanú k širšiemu publiku, čo má určite vplyv aj na čítanosť.

Preto sme z celkového poradia vybrali najúspešnejšie kúsky, ktoré nie sú produktovo ladené. Nájsť 3 unikátne a doteraz ešte nespomínané texty bola celkom makačka. Najvyššie je 365 dní cyklistiky, ale hneď za ním ide článok z obľúbenej série najťažších stúpaní, tentokrát z Krížnej. Článok je doplnený aj o video, ak by vás takéto „best of“ zaujímali aj zo sveta nášho YouTube, dajte vedieť, môžeme udeliť aj filmové ceny.


Že sa dá zlepšovať aj v strednom veku a čo cyklistovi môže pomáhať dosahovať lepšie výkony, rozoberal Cepo v ohliadnutí za jeho súťažnou sezónou. To už máme 2. top článok, ďalšie v poradí sa už spomínali, nasleduje dochádzanie do práce, cyklistika ako extrém a Imrov rozhovor. Potešilo nás, že svoje miesto na popredných priečkach získal aj tip na výlet, tento formát nás sprevádza od úplných začiatkov. K písaniu článkov už sme vyzývali, ak máte nejaké zaujímavé a legálne miesta na cyklistiku, sem s nimi.


Najlepšie autorky

Prečo chceme spomenúť zvlášť autorky článkov? Možno aj preto, aby sme cyklistky ešte viacej do písania povzbudili, každý rok ich jazdí viacej a bolo by fajn mať takýto trend aj v Magazíne. Na najvyššej priečke sa umiestnila Lucia a už spomínaný článok o dochádzaní do práce, ďalšia autorka v poradí testovala jej prvé cestné tretry v živote.


Článok plný farieb opisoval skúsenosti s trailovou prilbou a asi sa dá všeobecne povedať, že niektoré veci najlepšie vystihne pre ženy len cyklistka. Určite ide aj o anatómiu a rozdiel vo veľkostiach, ale dôležité sú aj detaily. Nie každý mužský autor (Cepo) by vedel otestovať, či je v prilbe miesto aj na cop.


A už mimo poradia spomenieme články, ktoré zaujali mimoriadnymi výkonmi cyklistiek, inšpiratívny je článok z bikepacking jazdy a teraz je aktuálna výzva pri jazdení na trenažéroch, ale pokus o indoor Everesting si poriadne dopredu naplánujte. Nebude stačiť Gerlaching?

Komunita na jednej vlne

V takomto období bilancovania sa patrí poďakovať všetkým autorom a aj čitateľom, vaša priazeň je energiou do ďalšej práce pre celú redakciu. Špeciálne máme chuť spomenúť aj kultúrnosť diskusií pod článkami, vo vodách „internetov“ ide v dnešnej dobe o nevídanú vec. Ak sa aj objaví nejaký náznak nekorektnosti, väčšinou sa ozvú sami čitatelia a všetko sa urovná, vysvetlí alebo uvedie na pravú mieru. Čím to bude? Bude to tým pohybom, zdravým životným štýlom, alebo nejako inak na nás zázračne pôsobia bicykle?
Zdroj fotografií: archív redakcie
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER Novodubnický maratón 2023 - keď telo povie, že stačí

MTBIKER Novodubnický maratón 2023 - keď telo povie, že stačí

Človek prejde Alpy a má pocit, že lieta. Ale potom príde na domáci maratón a stále môže parádne „nakúpiť". Tak ako ja.
Žilina, nové značky, výpredaj – čo má nové MTBIKER

Žilina, nové značky, výpredaj – čo má nové MTBIKER

Ani sme sa nenazdali a leto sa nám blíži ku koncu. Kilometre pribúdajú a osobne sa veľmi teším, že takto v polovici augusta môžeme priniesť dávku zaujímavých noviniek.
Pozvánka: Testovacie dni BMC - dostupné aj „redaktorské“ modely

Pozvánka: Testovacie dni BMC - dostupné aj „redaktorské“ modely

Prvé testovacie dni tohto roku nám prinášajú prémiovú značku bicyklov, BMC. Vyskúšať si môžeš rôzny mix modelov vrátane tých, na ktorých momentálne jazdia aj naši redaktori, Imro a Cepo.
keyboard_arrow_up