Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Alpina

Test: Alpina Lyron – fotochromatické okuliare na bike aj do voza

Test: Alpina Lyron – fotochromatické okuliare na bike aj do voza

Neviem ako vy, ale ja už som si nejedenkrát pomyslel, že v cyklistických okuliaroch bez prilby a dresu vyzerám ako „robocop”. Nájsť však okuliare, ktoré by spĺňali všetky potreby cyklistu a zároveň vyzerali dostatočne civilne, je hotové umenie.
Test: Alpina Carapax 2.0 - ľahká škrupinka na traily

Test: Alpina Carapax 2.0 - ľahká škrupinka na traily

V prvý prázdninový deň mi na test prišla prilba CARAPAX 2.0. Zhodou okolností sme hneď na to odchádzali na cyklo dovolenku k jazeru Ledro, a tak načasovanie už ani nemohlo byť lepšie.
Video: Na čo si dať pozor pri výbere prilby a základné nastavenie

Video: Na čo si dať pozor pri výbere prilby a základné nastavenie

Vhodne zvolená prilba je úplný základ bezpečnosti, no najmä vtedy, ak si dobre vyberiete a dáte si pozor na niekoľko detailov.
Alpina Rootage – prilba nielen na trail PR článok

Alpina Rootage – prilba nielen na trail

Ste milovníkom jazdy v horách a potrebujete pri tom väčšiu ochranu ako ponúka klasická prilba? Odpoveďou môže byť Alpina Rootage.
Prilby Alpina – povinná výbava každého cyklistu PR článok

Prilby Alpina – povinná výbava každého cyklistu

Od roku 2003 platí v profesionálnej cyklistike povinnosť nosiť prilbu. Dlho predtým profesionáli tvrdo bojovali proti zavedeniu povinnej ochrany hlavy. V súčasnosti je to už samozrejmosťou, a preto si predstavme niektoré z nich.
Test: Alpina Rootage – na divoký trail aj bežné výjazdy

Test: Alpina Rootage – na divoký trail aj bežné výjazdy

Najlepšia prilba je tá, ktorú máte stále na hlave. Pod tým sa skrýva kombinácia odolnosti, nízkej hmotnosti, odvetrania a samozrejme aj vydareného funkčného dizajnu.
Test: Alpina S-WAY QWM+ alebo okuliare, na ktoré nemusíte myslieť

Test: Alpina S-WAY QWM+ alebo okuliare, na ktoré nemusíte myslieť

Okuliare najlepšie chránia zrak vtedy, ak ich pravidelne a radi nosíte, a to takmer za každých podmienok a pri väčšine aktivít. Práve tam smeruje Alpina s modelom S-WAY QWM+.
Alpina Sports - bohatý výber z prilieb a okuliarov PR článok

Alpina Sports - bohatý výber z prilieb a okuliarov

Základom každého, či už rekreačného alebo športového jazdenia, je v prvom rade ochrana hlavy a zraku. Alpina ponúka modely, ktoré ocenia ako nároční jazdci, tak aj začínajúci cyklisti.
Test: Alpina Valpalora XC -  ľahká prilba pre poriadne kopce ale aj výživné zjazdy

Test: Alpina Valpalora XC - ľahká prilba pre poriadne kopce ale aj výživné zjazdy

Valpalora XC je novinkou v produktovom rade Alpiny pre rok 2016. Už zo samotného názvu je tak trochu patrné, že svojím zameraním mieri hlavne do terénu. Niekoľko dlhých a náročných výšľapov odmenených zakaždým nejakým podareným trailom alebo poriadne rýchlym zjazdom je pre ňu to ideálne prostredie a o MTB pretekoch a maratónoch ani nehovoriac...
Alpina be visible - podfuk, alebo skutočnosť? PR článok

Alpina be visible - podfuk, alebo skutočnosť?

Veríte všetkým reklamným chytákom? Nemecký výrobca cyklistických prílb Alpina, sľubuje pri programe „be visible“ trojnásobne lepšiu viditeľnosť. Skutočnosť je však iná.
Test: Okuliare ALPINA EYE - 5 VL+

Test: Okuliare ALPINA EYE - 5 VL+

Voľné pokračovanie testov od nemeckých inžinierov z Alpiny, teraz v podobe športových okuliarov Alpina Eye-5 VL +. Okuliare som dostal v balíku spolu s prilbou CAPARAX (Test: Prilba Alpina CAPARAX) a na prvý pohľad sa k sebe výborne hodili. Boli zabalené v tvrdom obale spolu s informačnými letáčikmi a handričkou na utieranie.
Test: Prilba Alpina CAPARAX

Test: Prilba Alpina CAPARAX

Nedávno sa mi do rúk dostala nemecká kvalita v podobe prilby a okuliarov od značky Alpina. Začnem najskôr predstavením a potom prejdem k samotnému testu prilby CAPARAX.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up