Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestny Bike

Cestné bicykle do 2 000 € – vstupná brána do sveta cestnej cyklistiky PR článok

Cestné bicykle do 2 000 € – vstupná brána do sveta cestnej cyklistiky

Bicykle v cene do 2 000 € sú takou vstupnou bránou do sveta kvalitných cestných strojov. Taktiež je to ideálna hranica na každodenného tréningového spoločníka a hltača kilometrov. V dnešnom článku si trochu predstavíme, čo nám výrobcovia dokážu v tejto kategórii ponúknuť.
Test: Bianchi Specialissima - kráľovná cestných bicyklov na vlastnej koži

Test: Bianchi Specialissima - kráľovná cestných bicyklov na vlastnej koži

Výnimočný bicykel, ktorý to o sebe nemusí tvrdiť iba v PR materiáloch, ale jeho výnimočnosť je overená Pro Tour jazdcami, množstvom štastných majiteľov a doplnená unikátnou technológiou tlmenia vibrácií Countervail. Na dlhšie pojazdenie sa nám do redakčného testu dostala táto lahôdka, a preto sme mohli trochu overiť tieto zvesti priamo na výjazdoch.
Rady a tipy pri výbere cestného bicykla 2. časť – radenie a brzdy

Rady a tipy pri výbere cestného bicykla 2. časť – radenie a brzdy

Ak si trochu spomínate, tak na našom webe bol publikovaný článok - Rady a tipy pri výbere cestného bicykla. Jeho autorom bol Donny a v načrtol v ňom základnú filozofiu pri samotnom výbere najmä z pohľadu vhodného rámu, teda veľkosť, vplyv geometrie a zopár základných tipov. Mojím cieľom je na neho trochu nadviazať a pozrieť sa postupne bližšie na jednotlivé časti.
Felt road 2016 – cestná kolekcia amerického elegána PR článok

Felt road 2016 – cestná kolekcia amerického elegána

V dnešnom článku sa trochu bližšie pozrieme na cestnú kolekciu amerického výrobcu Felt. Bicykle tejto značky sa dostávajú do povedomia stále viac vďaka kvalite a elegantnému designu. V tomto duchu sa nesie aj modelový rad 2016.
Tip na výlet: Z Kysúc cez Oravu až do Popradu na žiletke

Tip na výlet: Z Kysúc cez Oravu až do Popradu na žiletke

V lete som zistil, že kamarát v servise požičiava aj žiletky, a keďže mňa to už dlhšiu dobu lákalo, tak som si ju na víkend zobral. Ani nie za pol hodiny už bola naplánovaná na nedeľu parádna trasa s minimom áut, krásnou prírodou a pomerne kvalitnými cestami.
Tip na výlet: Veľká Javorina - Parádny výjazd za západom slnka

Tip na výlet: Veľká Javorina - Parádny výjazd za západom slnka

Začínam v Starej Turej, kde sa dá dobre zaparkovať auto a na vrchol Veľkej Javoriny je to iba približne 13 km. Cestou je dobrý asfalt a množstvo výhľadov, takže ak sa chcete kochať prírodou, príležitostí budete mať viacero. Výjazd som absolvoval v rámci testovania žiletky ROAD RACING 1300 od Rock Machine s elektronickým radením Shimano Ultegra 6870 Di2 2x11.
Test: Cestný bicykel Specialized Tarmac Elite 2015

Test: Cestný bicykel Specialized Tarmac Elite 2015

Tento stroj je v podstate môj vlastný, a tak tento test je možné chápať aj trochu ako rubriku predstavenia bikov fóristov. V prvom rade sa chcem zamerať hlavne na svoje pocity po presedlaní zo staršieho hliníkového, ktorý mi robil spoločnosť dlhé roky. Dôvodom je tiež fakt, že sa nepovažujem za experta na test cestným bicyklov, väčšinu času som strávil jazdou iba na tých vlastných :).
New York z pohľadu cyklistu

New York z pohľadu cyklistu

Aké to je jazdiť v centre New Yorku na miestach ako sú Times Square, Broadway alebo v okrajových štvrtiach? Pozrite si sériu záberov z fotoaparátu uchyteného na bicykli.
Video: cyklotrial na cesťákoch

Video: cyklotrial na cesťákoch

Ktokoľvek pochyboval o pevnosti cestných kolies, rámov a komponentov sa môže presvedčiť, že to v dnešnej dobe nie je také zlé. Ale aj tak neodporúčame skúšať na domácom Favorite. A ak skúsite, tak chceme video!
Basso sa na dva roky upísal Discovery Channel

Basso sa na dva roky upísal Discovery Channel

Americký cyklistický tím Discovery Channel sa zrejme dopingových podozrení tak ľahko nezbaví. Dva týždne po tom, ako disciplinárna komisia Talianskeho olympijského výboru odporučila zbaviť Ivana Bassa obvinení z účasti na dopingovej afére v Španielsku, sa víťaz Giro d´Italia 2006 dohodol na dvojročnej zmluve s bývalým tímom sedemnásobného šampióna z Tour de France Lanca Armstronga, ktorý dodnes čelí rôznym útokom na čistotu svojej cesty za unikátnou zbierkou titulov.
Ivan Basso suverénnym víťazom Giro d´Italia 2006 - doplnené

Ivan Basso suverénnym víťazom Giro d´Italia 2006 - doplnené

Taliansky cyklista tímu CSC Ivan Basso sa stal víťazom 89. ročníka Giro d´Italia. Basso vyhral prestížne podujatie zaradené do najvyššej kategórie Grand Tours po prvý raz a to suverénne, keď pred druhým Španielom Josem Gutierrezom Cataluňom mal v celkovej klasifikácii náskok 9:18 min.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up