Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Horská cyklistika

Biky fóristov: Canyon Spectral AL 7.9 - Môj prechod z kolies 26" na 29"

Biky fóristov: Canyon Spectral AL 7.9 - Môj prechod z kolies 26" na 29"

Keď tak prezerám fórum a vaše bicykle, všimol som si, že celkom sa nám tu začal “množiť“ Canyon. Mali sme tu článok o Canyon Torque, Nerve, Grand Canyon... keďže tiež patrím do “community of passionate cyclist“ (komunita vášnivých cyklistov) ako sa píše na krabici od bicykla, rozhodol som sa, že pridám aj ja krátku recenziu. Tento raz to bude Spectral AL na 29" kolesách.
Reportáž: KELLYS GREEN BIKE TOUR 2015

Reportáž: KELLYS GREEN BIKE TOUR 2015

V sobotu 22.8.2015 je počasie po predchádzajúcich horúčavách takmer ideálne, tak prečo sa nepopreháňať po Malých Karpatoch. Vravím si aj s kamarátom “pome ho ta“. Trošku sme si privstali, aby sme chytili dobré miesto na parkovanie a na ostatné sme sa už spoliehali, že bude prebiehať ako pri predchádzajúcich 7. ročníkoch. Nemýlili sme sa. Prívetivé zázemie, rýchla registrácia a  príjemná štartová atmosféra. Organizátori pripravili 34 a 75 kilometrovú trať, nezabudli ani na detský pretek a 34 kilometrovou traťou potešili aj elektrobikerov.
Reportáž: Horal Tour 2015 - Jazda vo vysokohorskom prostredí Vysokých aj Nízkych Tatier

Reportáž: Horal Tour 2015 - Jazda vo vysokohorskom prostredí Vysokých aj Nízkych Tatier

Polmaratón + maratón + XC = Horal Tour. Takouto jednoduchou rovnicou sa dá popísať jediný etapový pretek na Slovensku, ktorý si pripísal tento víkend už svoj 7 ročník. Ako vyplýva z rovnice, tak Tour sa skladá z troch etáp, ktoré zavedú štartujúcich do vysokohorského prostredia Vysokých a Nízkych Tatier a do pohoria Kozie chrbty pri Svite, ktorý je už tradične centrom diania tohto podujatia.
Tip na výlet: Anakonda a Vretenica – dva hadie traily v Malej Fatre

Tip na výlet: Anakonda a Vretenica – dva hadie traily v Malej Fatre

Vieš čo má spoločné Anakonda, nejedovatý had z čeľade veľhadovitých obývajúci Južnú Ameriku a Vretenica, najznámejší a zároveň jediný jedovatý had na Slovenku? Že nie? Oba hady dali mená obľúbeným trailom vo Višňovom pri Žiline, na ktoré ťa teraz s Dašou zoberieme...
CUBE - Celoodpružené novinky 2016 PR článok

CUBE - Celoodpružené novinky 2016

CUBE nie je na našom trhu žiadnym nováčikom. Snaží sa presadiť najmä dobým pomerom ceny a „výkonu“ a pritom nezabúda ani na vlastný vývoj. Taktiež nespí na vavrínoch a pre ďalšiu sezónu bikerom servíruje niekoľko noviniek. Aby v tom nebol chaos, výrobca rozdelil ponuku do jednotlivých kategórií podľa veľkosti zdvihu. Ten aj väčšinou primárne určuje charakter ich použitia. Takže poďme sa postupne pozrieť čo nám ponúka CUBE nové pre rok 2016 v segmente celoodpružných modelov.
Čo tak zbaliť batoh a vydať sa jazdiť do Rumunska?

Čo tak zbaliť batoh a vydať sa jazdiť do Rumunska?

Rumunsko má úžasnú prírodu, v ktorej sa ešte dá vidieť pravá divočina bez všadeprítomnej ťažby dreva, ako tomu je u nás. Pozrite sa na tú krásu a nechajte sa inšpirovať na dobrodružnú výpravu do Transylvánie.
Reportáž: Horal 2015 - Majstrovstvá Slovenska v XCM na skutočne maratónskej trati

Reportáž: Horal 2015 - Majstrovstvá Slovenska v XCM na skutočne maratónskej trati

Predstavovať Horala je asi naozaj zbytočné a za tie roky sa z neho stal už legendárny maratón. To isté platí pre  trať s príznačným názvom „Krejzi“, ktorá každý jeden rok nezostáva nič dlžná svojmu významu. No a po večných ťahaniciach sme sa opäť mohli vydať aj na Kráľovu Hoľu - a tá veru nesklamala...
Štýlovo na ebajku PR článok

Štýlovo na ebajku

Sezóna cyklistiky vrcholí a ebajk – Svet elektrobicyklov ponúka všetkým, ktorí doteraz váhali, motivačnú predajnú akciu. Každý, kto si kúpi elektrobicykel Haibike s motorom Bosch, získa zdarma cyklistické oblečenie Club Ride Apparel v hodnote 200 Eur podľa vlastného výberu. Akcia platí do 30.9. 2015 priamo v autorizovanej predajni ebajk na Račianskej 77 v Bratislave.
Fotogaléria: HORAL TOUR 2015

Fotogaléria: HORAL TOUR 2015

Vo Svite sa koncom minulého týždňa bicyklovalo vo veľkom: HORAL TOUR, ŠKODA Horal MTB maratón a ešte aj Detská tour Petra Sagana. Fotogaléria Petra Kostku zachytáva zázemie akcie aj nasadenie jazdcov na trati.
Specialized Stumpjumper FSR - Legendárny trail bike

Specialized Stumpjumper FSR - Legendárny trail bike

Od debutu modelu Stumpjumper v roku 1981 prešiel vývoj biku kus cesty, ale srdcom zostáva verný dobrodružstvu a prvotriednemu výkonu v teréne. Všestranný model Stumpjumper FSR je vo verzii s kolesami 650b aj 29". Preskúmajte kompletný rad Stumpjumper.
Reportáž: 6. kolo Detská tour Petra Sagana s peknou účasťou 350 detí

Reportáž: 6. kolo Detská tour Petra Sagana s peknou účasťou 350 detí

Počas trojdňového cyklistického zápolenia HORAL TOUR sa v nedeľu konalo vo Svite už 6. kolo Detskej tour Petra Sagana 16. augusta 2015. A Svit opäť nesklamal. Výborné zázemie, pekná účasť cyklistov (350 detí) a aj divákov, vhodné trate a až na jednu krátku prehánku aj cyklistické počasie.
Ručne vyrobené Giantom: Vytvárame výnimočný cyklistický zážitok PR článok

Ručne vyrobené Giantom: Vytvárame výnimočný cyklistický zážitok

Každý bicykel Giant je výsledkom našich bohatých skúseností s vývojom, spracovaním a výrobou. Všetky karbónové rámy Giant vznikajú zo surových materiálov najvyššej kvality pre danú kategóriu, a to v našich vlastných továrňach, čo nám umožňuje mať nad celým výrobným procesom maximálnu možnú kontrolu. V tomto ohľade sa nám nevyrovná žiadna iná cyklistická značka na svete a nie je teda náhoda, že sme sa v oblasti karbónových rámov stali celosvetovým lídrom.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up