Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Skoda Bike Open Tour

Ako si zvoliť harmonogram prípravy a tréningov pre amatéra (rôzne typy ľudí)?

Ako si zvoliť harmonogram prípravy a tréningov pre amatéra (rôzne typy ľudí)?

Metodika tréningu je asi jedna z najviac obsiahlych tém, ktoré sa v cyklistike vôbec nachádzajú, ale skúsime priblížiť v skratke aspoň základné princípy.
Ako sa prebudiť zo zimného spánku?

Ako sa prebudiť zo zimného spánku?

Do prvých pretekov ešte samozrejme zostáva nejaký ten mesiac, no práve prišiel vhodný čas začať sa pomaličky viac hýbať.
Pozvánka: ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2017 – pomaly sa treba začať zobúdzať zo spánku

Pozvánka: ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2017 – pomaly sa treba začať zobúdzať zo spánku

Síce je ešte stále zima, no kalendár na budúcu sezónu už praská vo švíkoch. Pomaly nastáva čas začať sa trochu viac hýbať a potrebnú motiváciu vám možno dodá 3.ročník série ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2017, ktorý začína prvým kolom koncom apríla.
TOP 10 reportáží v sezóne 2016 - nová definícia blata aj extrémne teplo

TOP 10 reportáží v sezóne 2016 - nová definícia blata aj extrémne teplo

Rebríček zamiešali oproti minulému roku extrémne blatové aj teplé podmienky, ktoré panovali počas niektorých akcií. Navyše čítanosť riadne podskočila smerom hore a napríklad najčítanejšia reportáž v roku 2015 by sa do tohoročného výberu ani nedostala. Pripomenme si spolu tie najčítanejšie a nechajte sa inšpirovať pre nadchádzajúcu sezónu.
O bicyklovaní bez zVelitsovania - 7. časť: Ako trénovať v zime PR článok

O bicyklovaní bez zVelitsovania - 7. časť: Ako trénovať v zime

Sezóna pomaly končí, vonku sa zotmie a pre mnohých nastane tá pravá skúška morálky - samozrejme, mám na mysli nejakú tá formu domáceho tréningu, napr. na trenažéri alebo valcoch. V tomto období by si asi väčšina aj tak želala byť na chvíľu profesionálom a zamieriť radšej niekam do tepla...
ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2016 – aké máte spomienky na tretí ročník?

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2016 – aké máte spomienky na tretí ročník?

Asi by sa dalo povedať, že maratónska sezóna 2016 je definitívne minulosťou. Mnohé zážitky určite zostali ešte v pamäti a myslím, že len tak skoro ani „nezošednú“. Od blata, cez poriadny úpek, až po celkom slušnú zimu. Tak ako po minulé roky, si vybrané slovenské podujatia zobrala pod svoje krídla ŠKODA, čoho výsledkom bol 3. ročník ŠKODA BIKE OPEN TOUR.
 O bicyklovaní bez zVelitsovania, 9. časť: Ako sa motivovať PR článok

O bicyklovaní bez zVelitsovania, 9. časť: Ako sa motivovať

Cyklistika je z veľkej časti o hlave. Človek sa musí vedieť poriadne potrápiť a zvládať krízy, ktoré určite neraz prídu. A prídu na každého, je jedno, či ste amatér alebo profesionál. Dobrý cyklista ich v prvom rade vie prekonať a pokračovať ďalej. Ten svoj spôsob, ako na to, si postupom času nájdete určite aj vy...
Prestíž série ŠKODA BIKE OPEN TOUR rastie už tretí rok po sebe PR článok

Prestíž série ŠKODA BIKE OPEN TOUR rastie už tretí rok po sebe

ŠKODA BIKE OPEN TOUR bilancuje jubilejný tretí ročník série najvýznamnejších pretekov horských bicyklov na Slovensku. Šesť podujatí tohtoročnej série prilákalo viac ako 17 000 fanúšikov horskej cyklistiky.
O bicyklovaní bez zVelitsovania, 8. časť: Ako cvičiť PR článok

O bicyklovaní bez zVelitsovania, 8. časť: Ako cvičiť

Aj keď je pre väčšinu z nás pobyt na bicykli to najdôležitejšie, nie je na škodu zaradiť mimo sezóny aj niektoré doplnkové aktivity. Veľmi podceňované je v tomto smere cvičenie. Pritom tzv. core-training alebo joga sú veľmi účinné a jednoduché, takže sa dajú odcvičiť v podstate kdekoľvek a svoje miesto nájdu aj počas sezóny.
O bicyklovaní bez zVelitsovania, 10. časť: Ako jazdiť v teréne PR článok

O bicyklovaní bez zVelitsovania, 10. časť: Ako jazdiť v teréne

Ako správne jazdiť v teréne, prípadne v blate? Na túto tému by sa dalo asi spraviť X rôznych videí, pretože každý jeden aspekt sa dá rozoberať do množstva ďalších detailov. Veď práve technika a terén je to, čo by nás malo na biku vždy najviac baviť. Spomenúť všetko v priebehu pár minút je nemožné, ale začiatočníkom možno príde vhod niekoľko základných tipov. Ako naschvál blato nikde v okolí nebolo, škoda, že sa nenatáčalo o čosi neskôr v Maríkovej. Samozrejme nezabúdajte, že všetko treba brať s trochou humoru a určitým nadhľadom...
Veľké finále v Slovenskom raji

Veľké finále v Slovenskom raji

Séria ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2016 sa definitívne naplnila maratónom v Slovenskom raji, kde sa na štart postavilo 586 bikerov a bikeriek a do cieľa dorazili 573. Čo ich čakalo na trati aj mimo nej, zachytáva takmer 4 minútový videoklip. Kto sa chce dozvedieť viac, môže prečítať aj reportáž.
Reportáž: ŠKODA Slovenský raj 2016 – opäť letecký deň, ale hlavne konečne zábavný

Reportáž: ŠKODA Slovenský raj 2016 – opäť letecký deň, ale hlavne konečne zábavný

Séria ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa definitívne blíži ku koncu. Posledné 6. kolo a finále padlo opäť na Slovenský raj. Ten bikerov po dlhom čase privítal aj krásnym počasím a už som sa konečne nemusel do poslednej chvíle schovávať v aute a hovoriť si, aké super je jazdiť, keď leje...
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up