Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Tour De France

Tour de France - 9.etapa

Tour de France - 9.etapa

Dán Michael Rasmussen sa stal víťazom 9. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Gérardmeru do Mulhouse a merala 171 km. Jazdec tímu Rabobank prišiel do cieľa sám, keď záverečných 90 km etapy absolvoval v samostatnom úniku. Rasmussen je desiatym Dánom, ktorý vyhral etapu na najprestížnejšom cyklistickom podujatí. Na druhom mieste so stratou 3:04 min skončil Francúz Christophe Moreau nasledovaný Nemcom Jensom Voigtom. Hlavní favoriti potom prišli do cieľa so stratou ďalších troch minút. Voigt v 9. etape zlikvidoval stratu na doteraz vedúceho Američana Lanca Armstronga a v najbližšej etape si oblečie žltý dres. Nemecký cyklista vedie priebežné poradie Tour s náskokom 1:50 min pred Moreauom, na tretej pozície je Armstrong so stratou 2:18 min. Na štvrtú priečku sa posunul Rasmussen. V pondelok je na TdF deň voľna.
Tour de France - 8.etapa

Tour de France - 8.etapa

Holanďan Pieter Weening sa stal víťazom sobotňajšej 8. etapy prestížnych cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z nemeckého Pforzheimu do Gérardmeru a merala 231,5 km. Jazdec tímu Rabobank triumfoval s milimetrovým náskokom pred Nemcom Andreasom Klödenom, s ktorým unikli po záverečnom stúpaní na Col de la Schlucht. Tretie miesto obsadil Španiel Alejandro Valverde. Ten priviedol do cieľa 30-člennú skupinu so stratou 27 sekúnd, v ktorej boli všetci favoriti. Žlté tričko pre vedúceho pretekára si udržal Američan Lance Armstrong, ktorý má na čele priebežnej klasifikácie minútový náskok pred Nemcom Jensom Voigtom.
Tour de France - 7.etapa

Tour de France - 7.etapa

Siedmu etapu cyklistickej Tour de France so štartom vo francúzskom Lunéville a cieľom v nemeckom Karlsruhe vyhral Austrálčan Robbie McEwen. Jazdec tímu Davitamon-Lotto zvládol 228,5 km v čase 5:03:45 h. Pre 33-ročného skúseného pretekára to bol na Tour druhý tohtoročný a siedmy celkový triumf. V minisúboji o najlepšieho špurtéra vyrovnal McEwen stav súboja s Belgičanom Tomom Boonenom v počte víťazných etáp na 2:2. Druhý skončil v tesnom špurte celého pelotónu Švéd Magnus Backstedt (Liquigas-Bianchi), tretie miesto si na páske vybojoval Rakúšan Bernhard Eisel (Francaise des Jeux).
Tour de France - 6.etapa

Tour de France - 6.etapa

Víťazom štvrtkovej 6. etapy pretekov Tour de France z Troyes do Nancy, ktorá merala 199 km, sa stal taliansky cyklista Lorenzo Bernucci. Pre jazdca tímu Fassa Bortolo je to v jeho štvrtej sezóne medzi profesionálmi vôbec prvý etapový triumf. Druhý do cieľa s rovnakým časom ako víťaz dorazil Kazach Alexander Vinokurov (T-Mobile Team) a tretí so stratou siedmich sekúnd finišoval Nemec Robert Förster (Gerolsteiner).
Tour de France - 5.etapa

Tour de France - 5.etapa

Víťazom stredajšej 5. etapy pretekov Tour de France zo Chambordu do Montargisu, ktorá merala 183 km, sa v záverečnom šprinte pelotónu stal austrálsky cyklista Robbie McEwen. Pre jazdca tímu Davitamon to bol šiesty etapový triumf na "starej dáme". McEwen finišoval pred Belgičanom Tomom Boonenom (Quick Step), ktorému sa tak nepodarilo nadviazať na svoje šprintérske úspechy z nedele a pondelka. Tretí skončil Thor Hushovd z Nórska (Credit Agricole).
Tour de France - 4.etapa

Tour de France - 4.etapa

Američan Lance Armstrong sa podľa očakávania dostal po utorňajšej 4. etape cyklistických pretekov Tour de France, ktorou bola časovka družstiev na 67,5 km z Tours do Blois, na 1. miesto výsledkovej listiny. Zo žltého trička vyzliekol šesťnásobný víťaz pretekov krajana Davida Zabriskieho, ktorý mal smolu a niekoľko stoviek metrov pred cieľom na rovine spadol, čím sa pripravil aj o postavenie lídra.
Tour de France - 3. etapa

Tour de France - 3. etapa

Boonen zopakoval nedeľňajší triumf. David Zabriskie si udržal aj po 3. etape žlté tričko lídra Tour de France, favoriti v hlavnom poli.
Tour de France - 2.etapa - Upresnené

Tour de France - 2.etapa - Upresnené

Nedeľňajšia druhá etapa 92. ročníka cyklistických pretekov Tour de France sa stala korisťou Belgičana Toma Boonena
Tour de France - 1.deň

Tour de France - 1.deň

Úvodná 19 km dlhá časovka 92. ročníka cyklistických pretekov Tour de France pri pobreží Atlantického oceánu z Fromentine do Noirmoutier-en-l'Ile sa síce skončila americkým triumfom, no na najvyšší stupienok sa nepostavil favorizovaný Lance Armstrong, ale jeho niekdajší tímový kolega a krajan David Zabriskie. Člen Teamu CSC triumfoval v jednej z najrýchlejších časoviek histórie s minimálnym náskokom 2 sekúnd práve pred Armstrongom a v druhej etape si oblečie žlté tričko vedúceho pretekára. Tretí skončil Kazach Alexander Vinokurov z T-Mobile, ktorý zaostal o 53 sekúnd. Ďalší zo spolufavoritov a Kazachov tímový kolega Nemec Jan Ullrich stratil na Armstronga už v prvej etape 1:06 min a so stratou 1:08 min na víťaza obsadil až 12. miesto.
Tour de France 2004

Tour de France 2004

Lance Armstrong prepísal anály cyklistiky, keď po 6. krát dokázal vyhrať Tour de France, čo sa doteraz nikomu nepodarilo. Za pomoci svojho teamu ale hlavne svojej sily a vôle prišiel do Paríža v žltom drese s veľkým náskokom pred 2. Andreasom Klodenom z T-Mobile a vychutnal si šampanské na trati i na pódiu... OBNOVENÉ
Ullrich nebude na TDF!

Ullrich nebude na TDF!

Jan Ullrich odvolal svoju účasť na Tour de France pre zranenie kolena...
Armstrong víťazom TOUR de FRANCE

Armstrong víťazom TOUR de FRANCE

Niekoľko postrehov z Tour a kompletné výsledky + konečný držitelia "vzácnych" dresov.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up