Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Horská cyklistika

Reportáž: ŠKODA Stupava Trophy MTB a RUN 2016 – pekelne horúci víkend a aj podarené zážitky

Reportáž: ŠKODA Stupava Trophy MTB a RUN 2016 – pekelne horúci víkend a aj podarené zážitky

Na Stupavu a jej tradičné maratónske podujatie som sa naozaj tešil. Hlavne z dôvodu, že ponúka aj kombináciu s behom, čo mi prišlo ako celkom príjemné spestrenie uprostred sezóny. Lenže ako to už býva, nie vždy všetko dopadne úplne podľa predstáv...
Jednoprevodník – výhody a nevýhody

Jednoprevodník – výhody a nevýhody

Veľmi populárnou témou do diskusie, okrem tej ohľadom ideálneho priemeru kolesa, je určite tzv. fenomén jednoprevodníka. Prečo vlastne dobrovoľne obetujeme rozsah a pripravujeme sa o populárneho gašparka? Ako pri všetkom, aj tento systém má výhody aj nevýhody a práve svoj názor by som rád priblížil v tomto článku.
Fotochromatické okuliare - už netreba riešiť, či je práve šero alebo svieti slnko PR článok

Fotochromatické okuliare - už netreba riešiť, či je práve šero alebo svieti slnko

Pri výjazde je fajn, ak sa človek nemusí sústrediť na nič iné ako na samotnú jazdu. Tomu sa prispôsobili dokonca aj výrobcovia okuliarov so svojou ponukou fotochromatických modelov, vďaka ktorým už netreba riešiť, či je práve šero alebo bude svietiť slnko a ktoré sklá si vziať. V dnešnom prehľade produktov si niektoré modely stručne predstavíme.
Test: Rock Machine CROSSRIDE 500 - radosť z jazdy

Test: Rock Machine CROSSRIDE 500 - radosť z jazdy

Pri práci v MTBIKER centre sa stretávam denne so zákazníkmi, ktorí nemajú pretekárske ambície, terénu sa vyhýbajú, avšak chcú v pohodlí zvládnuť rozbité asfaltky, poľné cesty či chodníčky v lesoparku. Títo ľudia siahajú spravidla po crosovom biku, ktorý uspokojí ich hlad po cyklistike.
Manitou – legendárna značka a jej súčasná kolekcia PR článok

Manitou – legendárna značka a jej súčasná kolekcia

Manitou je v segmente odpruženia určite možné považovať za legendu s viac ako 20-ročnými skúsenosťami. Mnohí si určite pamätajú množstvo prelomových modelov. Práve tieto skúsenosti sa snaží zúročiť aj v súčasnej kolekcii, kde nechýbajú vidlice a tlmiče pre všetky jazdecké štýly.
Prihlásenie na Cape Epic, následne cely mesiac zháňanie sponzorov a nakoniec som to zaplatil aj tak kreditkou

Prihlásenie na Cape Epic, následne cely mesiac zháňanie sponzorov a nakoniec som to zaplatil aj tak kreditkou

Je pondelok ráno, 30. mája. Ja a môj syn Max sme druhý deň na dovolenke v Bardejove. Max pozerá rozprávky, ja rozmýšľam nad tým, či sa mám prihlásiť do lotérie na Cape Epic 2017, keďže dnes je na to posledný deň.
Science in Sport (SIS) - špecialista na výživu z Anglicka PR článok

Science in Sport (SIS) - špecialista na výživu z Anglicka

Science in Sport - teda SiS, je anglický zástupca na poli doplnkov výživy. Ich cieľom je poskytnúť efektívnu podporu športového výkonu od prípravy až po následnú regeneráciu. O ich kvalite trochu nasvedčuje aj partnerstvo s cyklistickým teamom SKY, ktorí sú známi svojím do bodky prepracovaným prístupom, vďaka čomu vyhrali okrem iného nedávnu Tour de France.
Test: Corratec 10Hz Inside link XTB 175 X, zábavný frírajďák

Test: Corratec 10Hz Inside link XTB 175 X, zábavný frírajďák

Na tento bike som sa špeciálne tešil, lebo som dostal zelenú na týždeň ho poriadne prevetrať v rakúskom bikovom rezorte Saalbach – Hinterglem. Keď mi ale testovací kúsok prišiel, bol v pomerne zabehnutom stave od predchádzajúcich testerov. Telo rámu odreté kvôli sťahovacím páskam a bowdenom, bowden prehadzovačky vytŕčajúci z otvoru rámu predratý... Dal som mu ale šancu a skúsil ho dať do jazdenia schopného stavu, čo sa mi aj našťastie nakoniec podarilo. Veď, ten bike si určite zaslúžil poriadne prevetrať v teréne.
O bicyklovaní bez zVelitsovania, 6. časť: Ako sa stravovať PR článok

O bicyklovaní bez zVelitsovania, 6. časť: Ako sa stravovať

Vhodná strava je častokrát veľmi vďačná téma do diskusie a pomaly každý dnes ponúka rôzne zaručené postupy. Samozrejme je dôležitá nielen počas športového výkonu, ale aj mimo neho. V konečnom dôsledku pre hobby športovcov to ale nemusí byť až taká veľká veda a stačí dodržiavať zopár základných pravidiel. Navyše, pri tak energeticky náročnom športe ako je cyklistika, si môžeme neraz aj poriadne dopriať...
Fotogaléria: Návšteva v centrále nemeckého výrobcu bikov Ghost

Fotogaléria: Návšteva v centrále nemeckého výrobcu bikov Ghost

Minulý týždeň sme sa boli pozrieť na novú kolekciu Ghost 2017, ale fotografie zatiaľ nemôžu byť publikované, respektíve, nové modely sme nemohli fotografovať. Absolvovali sme však prehliadku továrne a centrály spoločnosti v nemeckom meste Waldsassen, kde sme fotografovať mohli, a tak môžeme priniesť fotoreport zo zákulisia výroby, resp. skladania bikov.
Datatag a jeho aplikácia – jednoduchý spôsob označenia vášho biku (majetku)

Datatag a jeho aplikácia – jednoduchý spôsob označenia vášho biku (majetku)

Datatag a jeho princíp sme si už dávnejšie predstavili. Jeho základom je skutočnosť, že profesionálni zlodeji dávajú prednosť veciam, ktoré sa dajú ťažko identifikovať. A práve na identifikácii je celý tento systém postavený. Samozrejme to nemusí zabrániť krádeži, ale môže znížiť riziko a tiež pomôcť v prípade, že na bike niekto po čase narazí. Vtedy je možné jednoducho a efektívne vrátiť majetok svojmu pôvodnému majiteľovi - teda vám.

Pozvánka: Stupava Trophy 2016 – 4. kolo ŠKODA BIKE OPEN TOUR

Pozvánka: Stupava Trophy 2016 – 4. kolo ŠKODA BIKE OPEN TOUR

Zatiaľ to vyzerá tak, že počasie bude priať a zo Stupava Trophy budeme mať opäť skôr Stupava trópy. Každopádne, po minulom kole ŠKODA BIKE OPEN TOUR a Súľovskom výpeku už to asi nemôže byť horšie. Preto neváhajte, zoberte so sebou pár litrov vody naviac a príďte v sobotu pojazdiť na niektorú trať do Stupavy.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up