Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Majstrovstva Sveta

P. Velits s OPQS majstrom sveta v časovke tímov

P. Velits s OPQS majstrom sveta v časovke tímov

Slovenský cyklista Peter Velits sa stal s kolegami z tímu Omega Pharma-QuickStep majstrom sveta v časovke družstiev. Na 53,2 km dlhej trati medzi Sittardom/Geelenom a Valkenburgom vyhralo v Belgicku registrované zoskupenie pred tímami BMC a Orica-GreenEdge. Družstvo Liquigas s Petrom Saganom zostalo tesne za stupňami víťazov, keď obsadilo 4. priečku. Spolu so Slovákom boli v zlatom tíme aj Tom Boonen, Sylvain Chavanel, Tony Martin, Kristof Vandewalle a Niki Terpstra. Peter Velits sa stal majstrom sveta druhýkrát v kariére, v roku 2007 vyhral preteky s hromadným štartom mužov do 23 rokov.

Časovku ženský družstiev vyhral tím Specialized

Časovku ženský družstiev vyhral tím Specialized

Nemecký tím Specialized sa stal víťazom premiérovej časovky ženských družstiev na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v holandskej provincii Limburg. Zoskupenie vedené majsterkou sveta 2008 v časovke Amber Nebenovou z USA dosiahlo na 34,2 km dlhej trati medzi Sittardom/Geelenom a Valkenburgom čas 46:31 min. Tím Specialized zdolal o 24 sekúnd austrálske družstvo Orica, v drese ktorého išli aj skvelé časovkárky Judith Arndtová z Nemecka a Linda Villumsenová z Nového Zélandu. Bronz si vybojoval v Holandsku registrovaný tím AA Drink.

Peter Velits so šancou na ďalšiu medailu z MS

Peter Velits so šancou na ďalšiu medailu z MS

Cyklista Peter Velits má po zisku titulu majstra sveta do 23 rokov šancu na ďalšiu medailu zo svetového šampionátu. Jeho tím Omega Pharma-QuickStep bude jedným z favoritov nedeľňajšej časovky družstiev na svetovom šampionáte v Holandsku. Peter Velits figuruje v šestici jazdcov nominovaných na premiéru disciplíny v tomto formáte.
Peter Sagan sa už presunul do dejiska MS 2012

Peter Sagan sa už presunul do dejiska MS 2012

Po pretekoch v zámorí sa slovenský cyklista Peter Sagan už presunul do dejiska majstrovstiev sveta, ktoré tento rok hostí holandská provincia Limburg. Po štartoch v Québecu, kde obsadil 26. miesto, a v Montreale (12. miesto) cestoval do Talianska a odtiaľ do Holandska. V nedeľu 16. septembra sa v Sittarde-Geleene postaví na štart časovky družstiev, o týždeň neskôr ho medzi Maastrichtom a Valkenburgu čakajú preteky s hromadným štartom jednotlivcov.

V eliminačných pretekoch zvíťazili Naef a Engenová

V eliminačných pretekoch zvíťazili Naef a Engenová

Víťazmi eliminačných pretekov v cross country horských cyklistov sa na majstrovstvách sveta v rakúskom Saalfeldene stali Švajčiar Raplh Naef a Švédka Alexandra Engenová. NAef triumfoval pred Mihom Halzerom zo Slovinska a Danielom Federspielom z Rakúska. Michal Lami vypadol v prvom kole hlavnej súťaže a obsadil 30. meisto. Medzi ženami zvíťazila Engenová pred Švajčiarkou Jolandou Neffovou a Poľkou Aleksandrou Dawidowiczovou

Mužské cross country ovládli Švajčiari

Mužské cross country ovládli Švajčiari

Triumfom švajčiarskych reprezentantov sa skončili preteky mužov kategórie elite v cross country na majstrovstvách sveta v horskej cyklistike v rakúskom Saalfeldene. Dúhový dres svetového šampióna si vybojoval Nino Schurter, ktorý vyhral suverénne pred Lukasom Flückigerom o 2:17 min. Tretí skončil Mathias Flückiger.
V pretekoch nádejí tituly pre Cinka a Neffovú

V pretekoch nádejí tituly pre Cinka a Neffovú

Výsledky piatkových pretekov v cross country na majstrovstvách sveta v horskej cyklistike v rakúskom Saalfeldene:

V štafetách triumf Talianov, Slováci 17.

V štafetách triumf Talianov, Slováci 17.

Slovenskí reprezentanti v cross country obsadili vo štvrtkových pretekoch štafiet na majstrovstvách sveta v horskej cyklistike v rakúskom Saalfeldene 17. miesto. Kvarteto Michal Lami, František Lami, Janka Števková a Ondrej Glajza zaostalo za víťaznými Talianmi o 9:35 min.

Trial: Janíčková získala bronz

Trial: Janíčková získala bronz

Slovenským reprezentantkám v cyklotriale sa darilo v stredajších súbojoch o medaily na majstrovstvách sveta UCI v rakúskom Saalfeldene. Skúsená Tatiana Janíčková si vybojovala v ženskej kategórii bronzovú medailu, keď na jednotlivých sekciách nazbierala 28 trestných bodov.
Slovenská výprava na MS MTB XCO, XCE

Slovenská výprava na MS MTB XCO, XCE

V pondelok cestuje slovenská výprava na Majstrovstvá sveta do rakúskeho Saalfeldenu. Vzhľadom na relatívnu blízkosť a cenovú dostupnosť si mohla komisia MTB XC dovoliť nominovať až 10 pretekárov:
Varga dosiahol v Štokholme historický výsledok

Varga dosiahol v Štokholme historický výsledok

Olympionik Richard Varga dosiahol v sobotňajších pretekoch 7. kola majstrovstiev sveta v triatlone vo švédskom Štokholme najlepší výsledok slovenského reprezentanta v histórii, keď finišoval na 9. mieste. Trať šprintu s objemami 750 m plávanie, 20 km jazda na bicykli a 5 km beh zvládol za 55:21 min.
Slovensko na MS 2012 so Saganom i Velitsovcami

Slovensko na MS 2012 so Saganom i Velitsovcami

Slovensko bude na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike, ktoré sa od 16. do 23. septembra 2012 uskutočnia v okolí holandského mesta Limburg, reprezentovať desať jazdcov. Nomináciu na svetový šampionát schválili v nedeľu na zasadnutí komisie cestnej cyklistiky SZC v Kláštore pod Znievom. V kategórii mužov budú v časovke štartovať Peter Velits a Matej Jurčo, v pretekoch jednotlivcov sa predstavia Peter Sagan, Peter Velits, Martin Velits, Juraj Sagan, Matej Jurčo a Maroš Kováč.

Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up