Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Peter Sagan

Sagan si udržal zelený dres, v etape 16.

Sagan si udržal zelený dres, v etape 16.

Slovenský cyklista Peter Sagan sa statočne držal aj v 4. etape (Livemore – San José 131 km)
pretekov Okolo Kalifornie, ktorá mala záver v prudkom kopci... Zvíťazil Chris Horner z tímu
RadioShack pred Andy Schleckom (Leopard-Trek), jazdec tímu Liquigas-Cannondale Peter Sagan
prišiel do cieľa na 16. priečke.
Peter Sagan štvrtý v 3. etape Tour of California

Peter Sagan štvrtý v 3. etape Tour of California

Slovenský cyklista Peter Sagan je vo forme. Dnes v noci v 3. etape pretekov Okolo Kalifornie obsadil skvelé štvrté miesto a v celkovom poradí mu patrí tretia pozícia. Sagan do cieľa etapy dlhej 196,2 km vedúcej z Auburnu do Modesta dorazil v rovnakom čase ako víťazný Henderson, no vo finiši vedúcej skupiny sa pred neho ešte dostali Argentínčan Juan Jose Haedo a Nór Thor Hushovd.
Peter Sagan: K prvenstvu chýbalo málo...

Peter Sagan: K prvenstvu chýbalo málo...

Skvelý úspech dosiahol slovenský cyklista Peter Sagan, ktorý dnes tesne po polnoci obsadil v zámorí v skrátenej 1. etape pretekov Okolo Kalifornie (122,8 km) výborné druhé miesto a rovnaká priečka mu patrí aj v celkovom poradí. Na víťaza Brita Bena Swifta stráca jazdec tímu Liquigas- Cannondale štyri sekundy. V ďalšej etape (Auburn – Modesto 196,2 km) si oblečie dres pre najlepšieho jazdca do 23 rokov! Pre svoju stránku www.saganpeter.com nám bezprostredne po pretekoch spoza oceána odpovedal 21-ročný Peter Sagan na otázky...
Počasie šarapatilo na Tour of California

Počasie šarapatilo na Tour of California

Tradičné cyklistické preteky Okolo Kalifornie zažili v nedeľu v premiérovej etape menší šok... Prvú etapu zo South Lake Tahoe do North Lake Tahoe museli organizátori napokon zrušiť kvôli nepriaznivým snehovým poveternostným podmienkámi.
Peter Sagan po jarnej časti sezóny

Peter Sagan po jarnej časti sezóny

Ani sme sa nenazdali a je za nami prvá časť sezóny, ktorá sa každoročne nesie v znamení úvodných etapákov a marcovo-aprílových klasík. Týmto všetkým si prešiel aj Peter Sagan. Na konci februára vyhral etapové preteky Okolo Sardínie, bojoval na Paríž - Nice a postupne absolvoval päť klasík.
Gilbert obhájil na Amstel Gold Race, P. Sagan 98.

Gilbert obhájil na Amstel Gold Race, P. Sagan 98.

Belgický cyklista Philippe Gilbert obhájil svoj vlaňajší triumf na klasických pretekoch Amstel Gold Race. Najväčší favorit podujatia sa presadil v pretekoch na 258 km pred Španielom Joaquinom Rodriguezom a Austrálčanom Simonom Gerransom. Gilbert sa presadil vďaka skvelej tímovej taktike. Neustále jazdil na čele pelotónu a jeho kolegovia z družstva Omega Pharma-Lotto postupne likvidovali jeden útok za druhým. Necelých 15 km pred cieľom sa pokúsil o nástup Luxemburčan Andy Schleck, ale aj jeho pokus Gilbert a spol. pred cieľom zlikvidovali. Jediný slovenský reprezentant v štartovom poli Peter Sagan obsadil 98. priečku s odstupom 6:31 min za Gilbertom.
Peter Sagan na Paris-Roubaix po páde 86.

Peter Sagan na Paris-Roubaix po páde 86.

Peter Sagan sa dnes postavil na štart jednej z najväčších klasík - Paris-Roubaix, prezývanou aj Peklo Severu. Peter jazdil pri čele pelotónu, no po páde sa jeho šance na dotiahnutie vedúcej skupiny stratili. Prinášame jeho pocity po pretekoch.
Slovensko má prvú miestenku do Londýna 2012

Slovensko má prvú miestenku do Londýna 2012

Slovensko má vďaka 4. a 5. miestu Petra Sagana v úvodných dvoch etapách na marcových pretekoch Paríž - Nice istotu minimálne jednej miestenky pre olympijské súťaže v cestnej cyklistike v Londýne 2012. Sagan si v každej z prvých dvoch etáp vybojoval po jednom bode do svetového rebríčka UCI. Okrem olympijskej miestenky má Slovensko vďaka jeho bodom aj istotu účasti minimálne jedného pretekára na jesennom svetovom šampionáte v Kodani.
Peter Sagan nedokončil preteky Okolo Flámska

Peter Sagan nedokončil preteky Okolo Flámska

Peter Sagan: "Od začiatku pretekov som bol vpredu, držal som sa neustále asi v dvadsaťčlennej skupine. Približne na 170 kilometri, kde začínali najťažšie a strmé kopce po kockách, v jednom zjazde spadli dvaja jazdci, len-len som sa im vyhol, ale prišla veľká smola, pretože som si zlomil rám..."
Sagan po 3. mieste v Belgicku končí

Sagan po 3. mieste v Belgicku končí

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval v 2. etape pretekov KBC-Driedaagse De Panne-Koksijde 2011 v Belgicku, ktorá viedla z Oudenaarde do Koksijde a merala 219 km, na 3. mieste. V celkovom poradí patrí jazdcovi tímu Liquigas-Cannondale 5. priečka. Sagan v hromadnom špurte stredajšej etapy prehral iba s Rusom Denisom Galimzjanovom a Nemcom Johnom Degenkolbom. Lídrom pretekov sa stal Holanďan Lieuwe Westra.
Peter Sagan šiesty v 1. etape na pretekoch v Holandsku

Peter Sagan šiesty v 1. etape na pretekoch v Holandsku

Víťazom 1. etapy cyklistických pretekov KBC-Driedaagse De Panne v Holandsku sa stal Nemec André Greipel z tímu Omega Pharma-Lotto. V špurte štvorčlennej skupiny skončil druhý Holanďan Lieuwe Westra a tretí Kazach Dmitrij Muraviov. Šiestu priečku v cieli a druhú v špurte hlavného poľa obsadil Slovák vo farbách tímu Liquigas-Cannondale Peter Sagan. Sagan prišiel do cieľa v rovnakom čase ako víťaz. Celkovo patrí Saganovi 9. pozícia s 11-sekundovým odstupom za lídrom Greipelom.
Sagana pohltili až kilometer pred cieľom

Sagana pohltili až kilometer pred cieľom

Na tradičných jednorázových belgických pretekoch medzi dlažobnými klasikami Gent – Wevelgem
(205 km) sa predstavil v nedeľu popoludní vo farbách Liquigas-Cannondale aj slovenský cyklista
Peter Sagan, ktorý znova upútal verejnosť i odborníkov.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up