Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

Petra Sagana čakajú prvé dve testovacie klasiky v Belgicku

Petra Sagana čakajú prvé dve testovacie klasiky v Belgicku

Sagan v rozpätí 24 hodín absolvuje úvodné dvoje preteky jarného kalendára klasík v Belgicku - Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne - Brusel - Kuurne. Pôjde o prípravné podujatia pred očakávanými monumentmi jarnej sezóny Miláno - San Remo, Okolo Flámska a Paríž - Roubaix.
Tinkoff v Malajzii s kvartetom Slovákov a debut Jána Valacha v pozícii hlavného športového riaditeľa

Tinkoff v Malajzii s kvartetom Slovákov a debut Jána Valacha v pozícii hlavného športového riaditeľa

Slovenský šprintér tímu Tinkoff Michael Kolář obsadil v stredajšej úvodnej etape na cyklistických pretekoch Tour de Langkawi v Malajzii šieste miesto. Ďalší Slováci v drese Tinkoff Erik Baška a Juraj Sagan skončili na 48., resp. 110. pozícii.
Bianchi Specialissima - 780 gramov čistej jazdeckej radosti

Bianchi Specialissima - 780 gramov čistej jazdeckej radosti

Nová Bianchi Specialissima je výnimočný cestný bicykel pre zdolávanie náročných stúpaní spolu so znamenitou trakciou a stabilitou v zjazdoch. Podrobnosti sa môžete dozvedieť na stránkach procycling.sk, alebo priamo v bratislavskej predajni Pro Cycling.
Vyhodil som fľašu - no a čo!

Vyhodil som fľašu - no a čo!

Pred časom som na fóre zaregistroval diskusiu ohľadom vyhadzovania obalov z gélov počas preteku. Diskusia to bola horúca. Myslím, že čitateľ sa aj poučil. Musím povedať, že ja sám som tiež nepoučiteľný, fľaše na pretekoch vždy vyhadzujem. Vždy však na občerstvovačke!
Návšteva centrály Canyon v nemeckom meste Koblenz

Návšteva centrály Canyon v nemeckom meste Koblenz

Aké je to za bránami centrály spojenej s továrňou, kde sa vyvíjajú, testujú aj skladajú bicykle Canyon? Prehliadka neobišla ani miesta, kde je zakázané fotografovať, takže vidieť je toho pomerne dosť.
80 dňové putovanie po Maroku v 3 minútovom klipe

80 dňové putovanie po Maroku v 3 minútovom klipe

Po horských oblastiach v pohorí Atlas, ale aj cez púštne oblasti v Sahare a rôzne mestá a dedinky. Exotický kraj plný scenérií, ktorý má čo ponúknuť aj bikerom.
Test: Zimná výbava od Force za celkom dostupnú cenu

Test: Zimná výbava od Force za celkom dostupnú cenu

Pred vianočnými sviatkami som si cez MTBIKER Shop objednal sadu zimného oblečenia Force. Konkrétne modely: Z68 zimné nohavice s trakmi bez cyklovložky, X68 zateplený dres dlhý rukáv a softshell tenká bunda F X80. Skúsenosti s touto výbavou bližšie opíšem v nasledujúcich riadkoch.
Trenažér Elite Real Turbo Muin B+ je super tichý spoločník na zimné radovánky PR článok

Trenažér Elite Real Turbo Muin B+ je super tichý spoločník na zimné radovánky

Real Turbo Muin B+ poskytuje najefektívnejší prenos jazdcom vygenerovanej sily vďaka priamemu spojeniu medzi trenažérom a reťazou bicykla. Jednoducho zložíte z bicykla zadné koleso, pripojíte bicykel priamo na trenažér a tréning takmer identický s tréningom vonku môže začať. Obe jednotky odporu - fluid aj magnetická, sú riadené elektronicky. Je poháňaný technológiou Real Software, Real Turbo Muin B+ a perfektne simuluje tréning vonku.
Zimné výjazdy vyžadujú poriadnu výstroj, pozrite si zopár zaujímavých kúskov PR článok

Zimné výjazdy vyžadujú poriadnu výstroj, pozrite si zopár zaujímavých kúskov

Aj počas zimy sa dajú užiť výjazdy v lese, alebo aj na cestách. Treba sa však správne vyzbrojiť proti chladnému počasiu, ako aj ďalším nepriaznivejším podmienkam. Poďme sa spolu pozrieť na niektoré užitočné časti výbavy, ktoré by pri zimných výjazdoch nemali chýbať.
Hlavou proti stereotypu - 3. časť o kompenzačných aktivačných cvičeniach

Hlavou proti stereotypu - 3. časť o kompenzačných aktivačných cvičeniach

Ak pokračujete v čítaní 3. časti seriálu „Hlavou proti stereotypu“, určite vás zaujíma, akým spôsobom dokážeme všetkým tým problémom s asymetriou, poruchám pohybových stereotypov, alebo neefektívnym pohybom zabrániť. Ja som použil v prvej časti slovné spojenie „funkcia tvaruje formu“. Toto slovné spojenie poukazuje na to, aký veľký význam má efektivita, komplexnosť na štruktúru, jej zaťaženie a využitie. Využívanie funkčných a komplexných pohybov pri cvičení napomáha k tomu, že si neustále obnovujeme fyziologické pohybové správanie (jeho protikladom je celodenné sedenie pred počítačom, šoférovanie, atď.) a  zároveň predchádzame štrukturálnym zmenám. Použil som slovo fyziológia. Tá nám už môže evokovať niečo, čo funguje, alebo jednoducho niečo, čo nebolí a neobmedzuje.
Zabudni na Zoncolan

Zabudni na Zoncolan

Nikdy som s cyklistikou ani behom nezačínal. Behal som a bikoval odjakživa. Boli sezóny, keď som mal dobrú formu, boli sezóny, keď som trénoval menej, ale od detstva som trénoval. Nikdy som nechápal tie bambuľky, buchtičky a majstrov pivné brušká, čo sa šmochtali po ceste hore Železnou studničkou. Ako ich to môže baviť? Prečo to robia? Prečo chodia behať, keď sú takí pomalí? Keď som trénoval bežecké tempá 4:10 na kilometer, alebo jazdil na cesťáku tréningy na kopci na Kolibu, iba som ich povýšenecky obehol, zavrčal, ostriekal kvapkami potu a zmizol v diaľke.
Sagan sa nebojí o svoju budúcnosť a Contadorovu nerieši

Sagan sa nebojí o svoju budúcnosť a Contadorovu nerieši

Ruský miliardár oznámil tímu na decembrovom sústredení v Chorvátsku ukončenie pôsobenia vo svete dvoch kolies, no 25-ročný Žilinčan má vraj dostatok času na nájdenie najlepšieho riešenia pre budúci rok. Sagan má kontrakt s tímom Tinkoff aj pre ročník 2017 a ak si ruské zoskupenie nezoženie nového majiteľa a sponzora, bude musieť prestúpiť do iného tímu.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up