Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklotrasy

Rok v MTBIKER Výjazdoch: Prešli sme 845 156 kilometrov

Rok v MTBIKER Výjazdoch: Prešli sme 845 156 kilometrov

Uplynul presne rok odkedy sme spustili Výjazdy umožňujúce viesť si detailné záznamy o vlastnom jazdení, inšpirovať sa výjazdami ostatných, porovnávať sa v rebríčkoch, či napr. evidovať servisný stav svojich bicyklov. Prečítajte si aké zaujímavé dáta sa vo Výjazdoch počas roka nazbierali, ako sa menil samotný systém a aké novinky chystáme v najbližšej budúcnosti.
BikePark Považský Inovec - Od plánov až po realizáciu

BikePark Považský Inovec - Od plánov až po realizáciu

Časopis Cykloturistické novinky sa venuje hlavne značeniu cyklotrás v Považskom Inovci, kde je naplánovaných až 504 km trás, z ktorých je už vyznačených 415 km. Pozrite sa, ako vznikal tento zaujímavý projekt a ako sa postupne dostával do dnešnej podoby.
Časopis Cyklistická doprava: Marec 2015

Časopis Cyklistická doprava: Marec 2015

V marcovom čísle Cyklistickej dopravy, si okrem iného môžete prečítať: ako občania hodnotia samotných cyklokoordinátorov, aké sú ďalšie návrhy v chýbajúcom značení pre cyklistov, cyklonovinky z domova a zo sveta, pozvánku na konferenciu Mesta s dobrou adresou, nový seriál Navrhovanie cyklistickej infraštruktúry, fotoreport Dráždany.
Lávky spoja dve krajiny

Lávky spoja dve krajiny

Lávkami pre peších a cyklistov chystá Bratislavský samosprávny kraj spojiť slovenské obce na Záhorí s Rakúskom. Zámer spájania vítajú starostovia všetkých obcí na našej strane Moravy a podporujú všetci starostovia západných mestských častí Bratislavy.
Atmosféra stavania singletracku v Starej Ľubovni

Atmosféra stavania singletracku v Starej Ľubovni

Pozrite sa na to, ako vyzerá, keď sa stavia singletrack za Ľubovnianskym hradom. Oficiálne bude otvorený na jar a má dĺžku 3 km. Zopár šťastlivcov sa po ňom však už teraz preháňa, ako napríklad Misung, ktorý mu dáva hodnotenie 10/10 :).
Cyklotrasu JURAVA otvorili slávnostnou cyklojazdou

Cyklotrasu JURAVA otvorili slávnostnou cyklojazdou

Viac ako 400 cyklistov v nedeľu 19.10. 2014 prešlo po novootvorenej cyklotrase JURAVA, ktorá spája Svätý Jur, Raču a Vajnory. Cyklotrasa je súčasťou systému cyklomagistrály, ktorá prepája obce a mestá v malokarpatskej oblasti. Financovaná bola v rámci Operačného programu Bratislavský kraj a výška nenávratného finančného príspevku predstavuje cca 614-tisíc €.
Najlepšou architektonickou stavbou je Cyklomost slobody

Najlepšou architektonickou stavbou je Cyklomost slobody

Cyklomost slobody, ktorý spája bratislavskú Devínsku Novú Ves s rakúskym Schlosshofom, získal cenu verejnosti v architektonickej súťaži CE?ZA?AR 2014. Cena sa udeľuje dielu s najvyšším počtom hlasov zo všetkých kategórií.
Test: SmartMaps - Jazdenie v horskom teréne

Test: SmartMaps - Jazdenie v horskom teréne

„Kde som?“ „Kde mám teraz ísť?“ toto sa pýtam sám seba pomerne často, keď jazdím bicyklom po horách a objavujem nové zvážnice a miesta s krásnymi výhľadmi. Možno sa to časom zmení a vždy budem vedieť kde som. Dostal som možnosť vyskúšať platenú verziu máp – SmartMaps: GPS&Naviogation.
Recenzia: Kniha Najkrajšie cyklotrasy - Bratislava a okolie

Recenzia: Kniha Najkrajšie cyklotrasy - Bratislava a okolie

Po knihe Najkrajšie cyklovrcholy skompletizovanou bajkerom a fóristom Karolom Mizlom tu máme v poradí už tretiu knihu z vydavateľstva Dajama zasvätenú cyklotrasám. Tentokrát to nebude o vrchárskych prémiách odmenených neopakovateľnými výhľadmi, ale o rovinatejšom okolí Bratislavy.
Mapy a aplikácie SmartMaps pre cyklistov PR článok

Mapy a aplikácie SmartMaps pre cyklistov

Nájsť si trasy späť keď zablúdite, cielene jazdiť podľa mapy a objavovať nové cesty v okolí, navigovať sa na dovolenke v neznámej krajine, porovnávať trasy s ostatnými bikermi alebo podľa mapy vyraziť na peší výlet. Plánovať trasu doma na PC, navigovať sa v aute alebo jazdenie s outdoorovou navigáciou na riadidlách. Kopec situácií, v ktorých Vám môžu pomôcť produkty SmartMaps.
Tip na výlet: Čergov

Tip na výlet: Čergov

Je ešte veľa miest, kde by som chcel ísť pojazdiť a som rád, že si postupne rok čo rok plním tieto moje malé sny. V podstate ani nemusím prekročiť hranice, pre mňa je Slovensko proste veľmi veľké. Tento rok boli v širšom pláne Čergov a Bukovské vrchy. Po silnom zvážení mojej kondičky ostal z toho len Čergov. Síce ani ten som nedal v plnom rozsahu ako som doma plánoval, ale to nemení nič na tom, že mám za sebou ďalší nádherný a zaujímavý výlet.
Kniha: Najkrajšie cyklovrcholy PR článok

Kniha: Najkrajšie cyklovrcholy

Na Slovensku existuje veľa nádherných a vysokých kopcov, ktoré možno vyjsť na bicykli. Pre vrchy dosiahnuteľné bicyklom sa zaužíval pojem cyklovrcholy. Vo vydavateľstve Dajama v úspešnej edícii Po Slovensku vyšla v máji 2014 unikátna kniha Najkrajšie cyklovrcholy, ktorej autorom je Karol Mizla.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up