Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Regeneracia

EthicSport – profesionálna športová výživa z Talianska PR článok

EthicSport – profesionálna športová výživa z Talianska

Ak vás zaujíma, na ktoré doplnky v oblasti výživy sa spoliehajú top jazdci ako Marco Aurelio Fontana alebo Stephane Tempier z MTB tímu Bianchi Countervail, čítajte ďalej.
Doplnky počas športového výkonu – na dlhé trate, aj krátke „bomby“

Doplnky počas športového výkonu – na dlhé trate, aj krátke „bomby“

Dnes si predstavíme niektoré zaujímavé doplnky výživy určené počas športového výkonu a k nim pridáme aj zopár osobných postrehov.
Ako na výživu: Regenerácia a spôsob, ako jej pomôcť

Ako na výživu: Regenerácia a spôsob, ako jej pomôcť

Správna regenerácia je základom úspechu, o čom ste už určite počuli. Ako jej môžeme pomôcť vhodnou stravou a jej správnym načasovaním?
Ako na výživu pred a počas výkonu na bicykli PR článok

Ako na výživu pred a počas výkonu na bicykli

Téma, ktorá sa neustále omieľa v rôznych časopisoch a na internete. Skúsme sa teraz pozrieť na základné princípy výživy pred a počas výkonu na bicykli.
Video: Ako na výživu - doplnky alebo úvod ku kozmickej strave

Video: Ako na výživu - doplnky alebo úvod ku kozmickej strave

Radi by sme sa postupne venovali aj trochu viac tématike tréningu, s čím rovnako súvisí aj správna výživa a vhodné použivanie doplnkov (kedy, ako a koľko).
Dopĺňate minerály pri športovom výkone vhodným nápojom? PR článok

Dopĺňate minerály pri športovom výkone vhodným nápojom?

Či už ide o cyklistu, triatlonistu, fitness nadšenca alebo len príležitostného bežca, všetkých spája rovnaký cieľ - poriadne si zašportovať a dosiahnuť čo najlepší možný výkon v obľúbenej aktivite. Pri kvalite výkonu zohráva kľúčovú úlohu výživa, regenerácia, trénovanosť a v neposlednom rade aj pitný režim. Ako to s ním teda je? Kedy piť iontové nápoje a kedy minerálne vody a aký je v tom rozdiel? O týchto a ďalších témach sme sa rozprávali s profesionálnym fitness trénerom Jakubom Cvikom.
Športové nápoje pre kratšie, ale aj dlho trvajúce výkony PR článok

Športové nápoje pre kratšie, ale aj dlho trvajúce výkony

Pitný režim je jednoducho základ a platí to najmä pri každom dlhšie trvajúcom športovom výkone. Navyše, cyklistika patrí svojou dĺžkou a aj energetickým výdajom medzi tie najnáročnejšie a tomu sa snažia výrobcovia prispôsobiť svoje produkty. Na niektoré z nich sa pozrieme v dnešnom prehľade.
Energetické gély – prídu vhod, najmä, ak sa zdvihne tempo PR článok

Energetické gély – prídu vhod, najmä, ak sa zdvihne tempo

Energetické gély sú v cyklistike, ale aj v iných športoch veľmi populárne. Prídu vhod, keď sa poriadne zdvihne tempo, prípadne ako rýchla záchrana, keď už nie je čas na trávenie a potrebujeme dávku energie. Niektoré dodajú okrem energie aj základné elektrolyty, prípadne kofeín a sú vhodné tiež na podporu dlhšie trvajúceho výkonu.
Science in Sport (SIS) - špecialista na výživu z Anglicka PR článok

Science in Sport (SIS) - špecialista na výživu z Anglicka

Science in Sport - teda SiS, je anglický zástupca na poli doplnkov výživy. Ich cieľom je poskytnúť efektívnu podporu športového výkonu od prípravy až po následnú regeneráciu. O ich kvalite trochu nasvedčuje aj partnerstvo s cyklistickým teamom SKY, ktorí sú známi svojím do bodky prepracovaným prístupom, vďaka čomu vyhrali okrem iného nedávnu Tour de France.
Test – OTE, špecialista na výživu z Veľkej Británie

Test – OTE, špecialista na výživu z Veľkej Británie

Musím sa priznať, že pred týmto testom mi názov OTE veľa nehovoril. Po bližšom preskúmaní ich stránky a produktov ale opäť zisťujem, že stále mám čo doháňať vo „vzdelávaní“. OTE je špecialista na športovú výživu z Veľkej Británie, na čom si aj veľmi zakladajú. Všetky výrobky nesú hrdý názov „Proud to be made in Great Britain“.
Úloha regenerácie pri športovom výkone

Úloha regenerácie pri športovom výkone

Cieľom každého športujúceho človeka je dosiahnuť určité zlepšenie. Rekreačný športovci si dávajú väčšinou za cieľ zlepšenie psychického stavu a samotný šport je pre nich určitá forma regenerácie. Amatérsky a výkonnostný športovci už mávajú cieľ svojej športovej činnosti zameraný na zlepšenie výkonnosti alebo sformovanie postavy. Pre každého z nich ale platí zásada, že všetkého veľa škodí a koľko telu zoberieš toľko mu aj vráť.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up